anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E păcat să atunci sticluța cu mir (pe jumătate plină) de la biserică sau busuiocul primit de la preot cu care el a sfințit casa?

8 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Din punct de vedere al dogmei religioase, da e păcat.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da. Întreabă preotul ce trebuie sa faci cu ea dacă nu ti-o mai trebuie

| mi25 a răspuns:

Preotul a zis asa: pui mirul intr-o galeata cu apa, speli bine sticla si torni si apa rezultata in galeata, mai pui apa si o dai la un animal sa o bea. Daca nu ai animal, o torni intr-o apa curgatoare.

| Sophieka a răspuns:

Le poti arunca undeva in natura...Lasi busuiocul langa un copac multumindu-i pentru binecuvantarea locuintei si apoi sa desfaci mirul si sa il arunci imprejur ca si cum ai stropii.

| carevaescu a răspuns:

Nu știu dacă e pacat sau nu - miram-as sa stea preotii pe TPU - dar cred că daca arunci orice, ar fi bine să o faci într-un mod in care sa nu dauneze mediului, sau sa minimizeze dauna pe cat posibil

| helpforyou a răspuns:

Pai si cat vrei sa o tii? Nu o poti tine la nesfarsit. La un moment dat tot o sa le arunci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai bine le duci inapoi la biserică și acolo au un loc curat unde probabil le ard.Sau să le arunci pe o apă curgătoare?
Sau arde busuiocul și pune cenușa in ghiveciul cu flori, și mirul tot la floare il poți turna.

| DjSannan a răspuns:

În general, credința ortodoxă consideră că obiectele sfințite, cum ar fi sticla cu mir sau busuiocul primit de la preot, sunt considerate sfinte și ar trebui tratate cu respect și evitate să fie utilizate într-un mod nepotrivit. Totuși, respectul și utilizarea obiectelor sfințite ar trebui să fie înțelese în contextul practicii religioase și al învățăturilor bisericii. Persoana care întreabă ar trebui să discute cu un preot sau cu alt lider spiritual pentru a afla mai multe despre cum să trateze aceste obiecte