Aceasta profesie împlinește porunca "Sa iubești pe aproapele tău că pe tine însuți", deci nu este păcat.
Ar fi păcat doar daca ai studia intens medicina de-a lungul anilor, căci El spune sa nu ne ocupam de obiceiurile materiale din lumea asta.
Serios, ma? Ce crezi, ca medici crestini nu exista? Sau ca oameni de stiinta crestini nu exista?
Poate faci parte dintr-o secta de ciudati, ca Biserica Catolica, Bisericile Ortodoxe si protestantismul mainline n-au fost niciodata contra stiintei.
Ele nu au nicio dogma ca "biserica noastra e contra stiintei" sau ca "stiinta vine de la Diavol".
Am citit intrebarea ta si cred ca e la misto.
In caz ca nu e la misto: atat de absurda e ideea ca asta ar fi un pacat, ca ar putea crede oamenii ca intrebi la misto. Sa alegi o profesie bazata pe ideea de a ajuta oameni, cum ar putea fi asa ceva impotriva vointei Divine?
Acuma trecand peste mistoul la care ai pus intrebarea in principiu biserica nu prea e foarte ok cu invatatul, ca iti dai seama ca e mult mai usor de controlat o masa de oameni needucati.
De altfel niste dovezi ca ar fi contra educatiei exista, mai ales vehementa cu care se opun educatiei sexuale.
Nu e deloc pacat sa inveti. Da, medicina e o profesie foarte bine vazuta in ochii lui Dumnezeu cat timp o practici din dragoste pentru omul bolnav. Dacă o faci pentru bani nu e bine vazuta, daca o faci din dragoste este.
Când înveți gândește-te "pentru slava lui Dumnezeu învăț, Doamne ajută-mă să devin medic ca să mă îngrijesc cu dragoste de aproapele meu!"
Și atunci o să ai liniște și bucurie în suflet
Succes!
Pacat este sa faci din orice fleac un subiect si sa iei numele Domnului in deșert!
Cum sa fie păcat sa inveti? Dar ce vrei sa se întâmple la examen? Sa îți șoptească Dumnezeu ce sa scrii?
Tind sa cred ca ai pus intrebarea la misto, ca altfel nu-mi explic... revenind la subiect, dumnezeu este un personaj inventat de oameni....deci invata in continuare si renunta la religie
DeProfundis99 întreabă: