Cum i-am zis si lui nea Vasille, nu e vorba de noroc. E vorba de inteligenta sau prostie.
E vorba de informare, de intelegerea informatiilor pe care le ai, de strategie, de rabdare la cei, putini, care castiga pe termen lung si de prostie, eventual asociata cu niste rugaciuni catre spiridusi, la cei multi care pierd.
Exact ce am zis mai sus: se bazeaza pe vanarea sau profitarea de prostia ( greseala ) altora. La Poker la fel, evident ca se urmareste cartile dar cine le urmareste mai bine si caruia ii pica ( noroc ) mai bine, sansele de castig cresc. Viata vesnica nu se bazeaza pe noroc. Si da, la probabilitati ai dreptate insa e multa munca de informare. Putini stau sa se informeze in detaliu ca sa urmareasca jucatorii si antrenorii in detaliu. Ai spus probabilitate care tinde la 1 insa "e mult pana departe" adica pana la acel 1. Sunt multe variabile si de aceea este foarte greu sa se prevada. Nici Dumnezeu nu prevede tot. E vorba de libertate de alegere la mijloc si este suficient ca sa complice lucrurile. De aceea, pentru a mari sansele cuiva, ca sa castige ( pentru ca pe el s-a mizat ) se poate recurge si la sabotarea celorlalti concurenti din jocul sportiv respectiv. In acest sens se apeleaza si la asa numitele "blaturi" adica scoruri obtinute artificial si uneori chiar prin intimidarea arbitrului. Majoritatea suporterilor pariaza si de aceea se ajunge de multe ori la violente fata de jucatori si chiar intre suporteri.
Lasa-l naiba pe Dumnezeu asta, aici vorbim de pariuri sportive si de poker, nu de aiureli din astea cu vieti vesnice si alte traznai.
"Si da, la probabilitati ai dreptate insa e multa munca de informare. Putini stau sa se informeze in detaliu..."
La fel e in orice domeniu, nu doar la astea, cine e informat, gandeste si pune osul la treaba castiga, cine se roaga la spiridusi pierde. E simplu. Poker-ul nu face exceptie de la regula asta.
Pe termen lung nu-ti vin carti mai bune sau mai slabe decat ale celorlalti, totul depinde cum le joci atat pe cele bune, cat si pe cele proaste. Mai exact cat pierzi cu cartile slabe si cat castigi cu cele puternice. Pe langa alte aspecte, aici e stiinta jucatorului de poker.
Nu e vina celui care castiga faptul ca unul nu-si face temele si joaca prost, daca te-ai bagat in joc, atunci iti asumi asta. Nu te pacaleste nimeni.
"Sunt multe variabile si de aceea este foarte greu sa se prevada. "
Si la pariuri sportive ca si la poker nu castigi mereu. Stiinta e sa fii capabil sa castigi mai mult decat pierzi. Iar asta nu e noroc.
Pacat e daca nu dai 60% din castig bisericii.
biserica pariaza pe naivitatea oamenilor si castiga multi bani, deci daca ei pot, altii de ce nu?
E pacat si cazul in care castigi (pentru ca sunt bani nemunciti, iar castigurile provin de la cei care pierd) si in cazul in care pierzi (pentru ca intretii un sistem mafiot care care se bazeaza mult si pe coruptie si meciuri trucate).
Nu e vorba de pacat. Daca pui pariuri sportive si de ex vrei sa te duci in politie sau sa ajungi pe la SRI nu o sa poti intra pentru ca-ti figureaza numele ca ai pus astfel de pariuri(cred ca am deviat de la subiect)
Pariul se bazeaza pe probabilitati. Dar poate omul prevedea tot? Nu. De cele mai multe ori omul este incapabil sa prevada. Atunci exista probabilitatea mai mult de a pierde decat a castiga. Atunci nu este rationala parierea. Un joc de noroc se bazeaza pe hazard pe intamplare. Sansele de a pierde sunt mai mari decat sansele de a castiga. Unii zic ca poker-ul e joc de noroc dar si de inteligenta. Este si joc de inteligenta dar castigul se bazeaza pe a vana greseala unuia. A vana greseli este o dovada de dragoste? Nu! Dragostea acopera o multime de greseli, dragostea nu cauta "ale sale". 1 Corinteni 13. "Dar mai presus de toate, ţineţi din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulţime de păcate." - 1 Petru 4:8.
"De cele mai multe ori omul este incapabil sa prevada. " - tot vorbind la general, faci f multe greșeli - uite ca "vremea" este ceva f ușor de anticipat, chiar si cu săptămâni înainte de cineva care are un păianjen sau o râmă.
"Atunci exista probabilitatea mai mult de a pierde decat a castiga. Atunci nu este rationala parierea." Păi dincontra, este rațională deoarece pariezi f puțin, iar dacă iasă atunci câștigi exagerat de mult. Nu este rațional sa îmbogățești niște "afaceriști" deoarece unde sunt bani se fac si măgarii: câstiguri fabricate, predestinate, sau foarte rare, sau foarte mici.
"Unii zic ca poker-ul e joc de noroc dar si de inteligenta. " - îți creste IQ- ul si esti recunoscut ca inteligent postmortem.
"Este si joc de inteligenta dar castigul se bazeaza pe a vana greseala unuia. " Ai trecut la jocul de șah și nu ți-ai dat seama? La pocher, tot ce poți vana sun cărțile... in cazul in care le întoarce, ca dacă vroiai sa te referi la emoții, ele se pot falsifica.
"A vana greseli este o dovada de dragoste? Nu! " Ba da, altfel nu te vei comporta civilizat niciodată.
"Dragostea acopera o multime de greseli" Da- mi o lista cu greșeli...dar nu goală!
"Pariul se bazeaza pe probabilitati."
"Atunci nu este rationala parierea."
Doua afirmatii care se contrazic una pe alta.
Totul se bazeaza pe probabilitati de fapt. Ca sa-ti explic pe intelesul tau. Daca iesi din casa sa mergi la biserica, in cazul tau sa zicem, mergand pe jos pe trotuar, probabilitatea sa te calce o masina e de 1/10.000.000 sa zicem, daca mergi pe mijlocul drumului ea e de 1/5, sa zicem. La fel e si cu pariurile sportive, daca pariezi fara sa fii informat, fara sa stii cum functioneaza, sume nepotrivite, etc ai sansa, pe termen lung de 1/10.000.000 sa castigi, dar daca stii ce si cum sa faci sansa tinde catre 1/1.
N-are nici o legatura cu spiridusii imaginari.
Nu exista pacate. tu decizi daca iti faci un sistem moral sau nu.
cand pariezi esti constient ca poti pierde aceea suma de bani, nu te pacaleste nimeni sau iti fura suma respectiva