Ai inteles tu ceva!- Aha. Uite iti mai dau niste detalii din modul meu de a gandi: eu nu stiu ce intelege altii prin "suflet" sau "viata dupa moarte", nu stiu ce inteleg altii prin "zei", sunt doar niste notiuni abstracte.
Ce poate fi "sufletul" si ce poate fi un "zeu"? Mi-ar putea face cineva vreo diferenta intre cele doua notiuni? Eu nu cred. O sa-mi spuna doar povesti: "Zeul e fiinta, sufletul e bla bla bla..." De ce n-ar fi sufletul zeu?
Nu exista fantastic, exista doar real. Fantasticul presupune zeu.
Nu crezi in religie, atunci nici intr-o fiinta suprema?
Unii pot crede in existenta a "ceva" dar nu accepta si nu adopta normele religioase.
Nu,cuvantul ateu reflecta ca nu crede in nimic dupa moarte.
Esti ateu? Crezi in viata asta, mori si gata nu mai e nimic.
Sunt 100% sigur ca nicio religie n-are adevarul suprem
sunt 99.99% sigur ca nu exista nicio divinitate, fiinta suprema, energie cosmica, etc.
Cred 50% ca exista suflet, ok? E parerea mea, pana la urma nimeni nu stie, dar nici nu indoctrinez pe cineva sau fac rau prin convingerile mele
Crezi intr-o fiinta suprema, energie cosmica sau ceva de genul, dar nu crezi intr-o religie inseamna ca esti agnnostica, si lasa-l pe Mikhtarian ca nu stie despre ce vorbeste.Ateu inseamna ca nu ai religie ca nu crezi in divinitati
Poate omul e ateu-crestin. sau vede ateismul ca o filozofie... nu vom sti ce gandire are.
Eu nu sant lamurit cu o chestie, ateismul este o lipsa de credinta in divinitati SAU/SI in forte supranaturale. Pt ca prima definitie da ""lipsa de credinta a divinitatii"" apoi este introdus si supranaturalul.
< fr. athéisme, it. ateismo < gr. a – fara, theos – zeu
Da, draga mea liber-cugetatoare.
Sunt ateu doar fiindca biserica este un c***t si nici o alta religie nu-mi arata ceva bun.
In schimb, sunt orientat catre partea mai obscura a stiintelor sufletului. Nu este o religie, apropo. Nu te inchini nimanui. Nu crezi, ci doar cunosti. Cunosti doar lucrurile de care esti constient.
Unele religii au dreptate intr-o privinta, sufletul este energie.(dar si noi suntem energie, energie comprimata), deci sufletul poate exista.
Practicile care lucreaza cu energii iti pot arata astfel de lucruri. Eu incerc sa fac o legatura intre ceea ce stiu datorita stiintei si practicile spirituale antice(ezoterism). Spune-mi daca vrei sa-ti mai spun ceva.
Ok,am inteles; asta si voiam sa stiu, cam ce tipuri de persoane sunt cei care nu cred in dzeu dar totusi cred in altceva
Da,credeam ca sunt agnostica dar nu prea as vrea sa ma incadrez in ceva anume, intre anumite limite pentru ca oscilez.
Ma gandesc ca e probabil, nu stiu cat la suta, sa existe o forta, orice si sub orice forma care sa puna in miscare totul sau sa controleze haosul.
Cred ca daca acea forta nu ar exista, totul in univers ar deveni haos.
Intr-un zeu sau dzeu nici atat nu mai cred.
Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca ar putea sa existe, sau poate ma gandesc ca daca ar exista as fi cu atat mai furioasa pentru ca lumea e plina de rau si de saracie iar acea fiinta nu misca un deget ca oamenilor sa le fie mai bine.
Intr-un final, nu cred in aceasta fiinta dar nu sunt la fel de sigura cu referire la suflet sau la o existenta dupa viata fizica. Probabil ca mai cred si in ele 10-20%...
Ateii.adevarati.nu.stau.pe.TPU.pe.rubrica.
RELIGIE.pt.ei.nu.exista.interes.tot.ce.tine.de.D-zeu.
acestia.care.se.invart.pe.aici.au.interes.
majoritatea.sunt.razvratiti.din.anumite.cauze.
DeProfundis99 întreabă: