anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E posibil sa fi pacatuit atat de mult incat sa nu ma mai ierte Dumnezeu? M a pedepsit destul de sever si asta ma face sa cred ca L am suparat foarte tare. Chipul meu de inger s-a transformat intr-un monstru cu o privire intunecata. Nici macar criminalii in serie nu au ajuns sa arate asa din cauza pacatului si asta ma nelinisteste teribil si simt ca nu mai am nicio speranta...

Răspuns Câştigător
| Roberrt21 a răspuns:

El iartă orice pacat.
Dumnezeu nu urăște păcătoși, însă urăște păcatul.

2 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Inainte vreau sa te intreb, ce religie esti? Cumva protestant? Ca doar protestantii va baga in cap ca Dumnezeu este un bau-bau gata sa ne pedepseasca cand îl enervam.
Dar Ortodoxia nu învata asa ceva. Ortodoxia ne invata ca Dumnezeu nu ne pedepseste si nici nu se enerveaza pe noi asa cum o fac oamenii. Cand ni se intampla ceva rau Dumnezeu ingaduie asta din dragoste, nu din furie, ca prin acea suferinta sa ne apropiem de El.
Dumnezeu stie ca uneori e nevoie de un pic de incercare si chiar un pic de suferinta ca omul sa revina pe calea cea buna.
Sa-ti dau un exemplu din viata mea. Pisica mea s-a ranit destul de grav si cateva zile nu trebuie sa o las sa sara ca sa se poata vindeca. Pisica mea nu realizeaza ca asta e spre binele ei si ea sufera ca nu o las sa se miste in voie.
Exact asa e si cu oamenii.
Din perspectiva noastra suferim si ne chinuim, dar din perspectiva lui Dumnezeu lucrul asta este esential ca sa ne putem vindeca.
Dumnezeu nu spune "M-ai suparat si acum o sa te pedepsesc!" ci mai degraba spune "Stiu ca acum suferi, dar suferinta asta te va ajuta sa te vindeci".
Cata vreme o sa traiesti pe pamantul asta Dumnezeu o sa "se dea peste cap" sa te vindece, sa te ridice din pacat si sa te apropie de El. Sa nu iti pierzi speranta nicio secunda. Nu ai de ce. Dumnezeu e iubitor. Daca iti pierzi speranta Îi jignesti iubirea lui Dumnezeu. Chiar crezi ca Dumnezeu te-ar abandona? Nici poveste.
Stii cine e uitat de Dumnezeu? Oamenii fara nicio suferinta. Oamenii a caror viata e perfecta. Aia sunt abandonati de Dumnezeu. Cat timp exista suferinta in viata ta sa stii ca Dumnezeu nu te-a parasit. De ce? Pentru ca suferinta vindeca. E ca un medicament amar si neplacut. Ne vindeca mandria si rautatea, ne smereste si ne reaminteste ce e important. Dar lipsa de suferinta indeamna la destrabalare si nesimtire.

| badpanda a răspuns:

Biblia este o carte de povesti scrisa cu unicul scop de a indobitoci poporul.Pe vremea aceea nu exista televiziune.