anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E rational sa avem asteptari de la oameni cand ceea ce ne dorim doar Dumnezeu ne poate da?

34 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu, pentru ca oamenii te pot dezamagii, dar Dumnezeu nu face acest lucru.

| anonim_4396 explică (pentru danay72):

Multumesc pentru raspuns danay72. Mi-ai raspuns scurt si la obiect si corect in sensul ca sunt de acord cu raspunsul tau.

| danay72 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai pentru ce.Ma bucur daca iti e de folos.

| xerxes1 a răspuns:

Omul l-a creat pe dumnezeu dupa chipul si asemanarea sa.
In 2000 de ani de rugaciuni la cai verzi pe pereti, ati creat un egregor de toata frumusetea.
Acesta uneori va asculta rugaciunile dar are nevoie de energia voastra ca sa existe.Un fel de fantoma, dar mult mai mare.

| anonim_4396 explică (pentru xerxes1):

Eu nu creez ci gandesc. Mintea noastra "zboara". Eu nu am vazut nimic in lumea asta materiala sa se creeze singur sau sa apara din "nimic". Doar meteoritii apar de "nicaieri" dar cica rezulta si ei din coliziunile dintre asteroizii aflati in centura de asteroizi ce se rotesc in jurul Soarelui.

| xerxes1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Las-o balta.
N-ai inteles nimic.

| anonim_4396 explică (pentru xerxes1):

Am inteles ce-ai spus: "dumnezeu e inchipuit de om." Dar nu stau sa comentez irelevante. Am continuat cu explicatii concrete. Evident ca omul isi poate inchipui si pe Ileana Cosanzeana DAR eu te intreb acum: de unde dorinta de dreptate egalitate iubire? Sunt acestea lucruri inchipuite?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

"De unde dorinta de dreptate, egalitate, iubire"?

S- a nascut din umilinta si uitare, din dispretuire si nepasare in 1789, in Franta:"Liberte, egalite, fraternite!"

Daca aceste dorinte innascute ( dreptate egalitate iubire ) nu ar fi in om acele proteste nu ar fi avut loc si oamenii ar fi considerat naturala sau fireasca sau normala nedreptatea inegalitatea egoismul sau le-ar fi ignorat si nu s-ar fi suparat nimeni datorita existentei acestora. Ba chiar ar fi zis: "ce bine e ca suntem nedreptatiti tratati ca niste gunoaie si ignorati". Nu doar oamenii de rand au experimentat aceste sentimente negative ci si conducatorii care au fost inlocuiti de altii: aproape tot ce au facut a fost considerat rau, au ajuns ca oamenii de rand sau mai jos, au fost exilati sau inchisi sau ucisi. Deci ceea ce ai scris NU e de fapt un raspuns la intrebarea secundara pusa de mine. Spre deosebire de oameni, animalele nu se gandesc ca vor muri. La fel ca fata de celelalte ( nedreptate... ) omul se supara cand stie ca moare sau moare cineva apropiat. Deci si moartea este nenaturala pentru om. Omul a fost creat ca sa nu moara niciodata. Boala si moartea sunt nefiresti sau anormale in cazul omului. Si astazi desi sunt la ordinea zilei sau sunt lucruri obisnuite aceste lucruri rele nu sunt acceptate de natura umanoida.

Avem in noi, adevarat, aceste dorinte de bine, drept, aproape, dar avem deopotriva si raul care aduce cu sine nedreptatea.Inlauntrul binelui se prepara raul.Nu cred ca exista fiinta omeneasca, care sa nu aiba macar un gand meschin.De aici si raspunsul la intrebarea ta:
De ce sa ai asteptari de la altii, cand chiar tu dezamagesti?!

De acord! Oricat ne-am stradui in acest sistem nu putem scapa de eroare pentru ca toti am mostenit eroarea sau raul pe langa bine si nu putem astepta de la oameni ceea ce dumnezeu ne poate da. Dumnezeu ne poate da viata sau moarte. Daca credem in el si desi gresim ne cerem iertare lui cautand sa facem voia lui asa cat se cade el ne va reda sau da tot ce avem nevoie. In sistemul viitor ne va scoate din pamant facandu-ne din nou cum l-a facut pe Adam. Creierul omului e ca o unitate de calcul cu un hard disc unde e filmul amintirilor noastre. Cand omul bun moare dumnezeu copie codul ADN si filmul vietii in cartea sau memoria vietii. Dupa ce va reface corpul va copia inapoi in noul creier filmul amintirilor fie bune fie rele. Omul va fi refacut la fel cum a murit dar fara boala sau defecte/lipsuri fizionomice. Sau daca a murit fara pu'la sau san sau uter sau piz'da sau picior va fi refacut fara acestea dar in imediata perioada ii va creste pu'la sau sanul sau uterul sau piz'da sau piciorul. Sau va fi refacut avand boala de care a murit dar in imediata perioada se va vindeca de boala. Daca a murit batran va fi refacut batran daca a murit in pantecele mamei va fi refacut din pamant si bagat intr-o mama surogat si apoi va intineri sau se va naste aici pe Pamant. Omul va percepe ca o trezire dintr-un somn lung si ca a fost mutat din locul unde a adormit sau a murit. Cei rai nu vor mai invia niciodata. Care sunt ce buni si cei rai dumnezeu decide pe baza a ceea ce este scris in referatul biblic si potrivit faptelor comise. Dumnezeu prevede si ce fel de om va fi copilul nenascut inca deoarece el vede structura sa genetica in burta mamei. Daca va fi necesar dumnezeu va putea amenaja si alte planete pentru a fi locuite de oameni.

Parca as fi la cinema,vizionand un SF.
Exagerezi,iar aceasta exagerare ii enerveaza pe ceilalti.
Voi alege calea care imi aduce cele mai multe bucurii, binele, chiar daca aceasta alegere e subiectiva, nu voi forta pe nimeni sa aleaga calea mea si nu voi astepta rasplata actiunilor mele. Daca va veni, o voi imbratisa.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Mai reciteste postarea dinainte. Am introdus si ca va creste pu'la la loc daca a fost taiata in viata anterioara. Tot ce am postat se poate deduce si citi din referatul biblic. Nu este nici o exagerare. Daca sotia e mai urata va fi facuta fara defect in sistemul viitor de catre dumnezeu. Lui dumnezeu nu-i place ca oamenii sa fie urati intrucat i-a facut dupa "chipul si asemanarea lui". Dumnezeu are caracter frumos. Dumnezeu a facut omul ca sa fie frumos si sanatos dar fiindca omul a ales sa cunoasca si raul pe langa bine a ajuns sa vada si ce inseamna sa fie unii oameni urati la infatisare.

Binecuvantata fie ziua aceea cand toti iesenii care si-au retezat, voit sau nevoit, penisurile cu drujba sau satarul, vor invia.

Cu ajutorul ratiunii de la dumnezeu omul nici nu-si inchipuia cu cateva sute de ani ce poate face tehnologia azi si ce poate descoperi si inventa omul. Cu toate acestea umanitatea este abia la inceput. Dumnezeu are planuri mari cu oamenii buni. Cand Cristos a murit au iesit cadavre din pamant. Matei 27:52, 53: "Mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor adormiţi s-au sculat. Şi ieşind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă şi s-au arătat multora." In alta parte spune ca in noul sistem vor avea loc lucrari pe care omul acum abia si le poate imagina sau nu si le poate imagina. Toate profetiile se implinesc treptat. Acum suntem in perioada in care urmeaza ca religia sa fie decazuta de catre guvernele umanoide datorita raspandirii teoriei evolutioniste si ateismului. USA si UE au dat legi ca sa nu se predea creationismul in scoli. Suntem in perioada descrisa in Apocalipsa 13.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dumnezeu de exemplu baga in seama toti oamenii si ii cerceteaza. Atunci de ce sa asteptam mereu sa fim bagati in seama sau neignorati de oameni? cand doar Dumnezeu ne poate acorda atentie oricand si oriunde?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E rațional să crezi într-o fantomă care nu există decât în scrierile evreiești?

| Clorox a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-ti mai bate capu' cu el, n-ai cu cine laughing

| anonim_4396 explică (pentru Clorox):

De cand v-ati mutat pe subiecte de Religie? Aceasta intrebare am pus-o pe sectiunea "Religie".
Eu personal nu cred in fantome pentru ca ele asa cum sunt prezentate in literatura SF sau in povesti sau in basme NU exista. Totusi exista ceva numit duh sfant + dumnezeu care dovedeste originea comuna si asemanarea relativa comuna a tot ceea ce exista. Demonii nu stau sa-i filmeze oamenii. Am fi naivi sa credem asa ceva. Dumnezeu, ingerii, demonii NU pot fi vazuti si nici auziti pentru ca ei exista in spatiul virtual imaterial spiritual care se intrepatrunde cu spatiul ocupat de materie. Acele posedari demonice erau cat se poate de reale chiar daca nu se vedea nimic decat omul posedat. Astazi demonii poseda la un nivel foarte subtil oamenii necredinciosi adica la un nivel mult mai rafinat. Criminalul perfect exista adica criminalii neprinsi exista. Acestia sunt demonii cu diavolul in frunte pentru ca el a fost promotorul razvratirii contra lui dumnezeu.

De cand m-am mutat pe subiectul religie zici? Am invatat ocultismul de cand eram mic asa ca te rog, sa nu indraznesti sa vii la mine cu toate aberatiile spuse de tine, vorbesti degeaba.

Daca tot vorbesti cu mine, spune-mi te rog in cateva randuri experientele tale ocultiste, in ce constau mai exact? si mai mult, ce trairi spirituale ai experimentat? Ai interactionat cu entitatile spirituale imateriale? Eu nu interactionez cu entitatile spirituale pentru ca entitatile care interactioneaza material azi cu oamenii sunt doar demoni.

Intrebarea este alta, am cu cine sa vorbesc?

Spune si tu ceva, orice iti trece prin minte, daca vrei desigur. Da si tu explicatii ca ceilalti. Pana acum in dreptul intrebarilor mele ai venit doar cu cateva cuvinte care de fapt nu au exprimat nimic. Tine cont ca eu nu stiu nimic DAR am ratiune la fel ca tine care ma ajuta sa filtrez sau sa rationez informatiile. Tine cont ca am facut o facultate tehnica si lucrez ca inginer si sunt si sofer si nu sunt un oarecare nimeni. Am o familie sunt casatorit am copi-'. Si in plus am trecut prin incercari grele in viata si le-am surmontat cu succes apeland la ratiunea mea proprie daruita de dumnezeu.

Nu ti-am explicat si nici n-o s-o fac pentru ca nu am cu cine sa vorbesc.

Sa inteleg ca te crezi prea inteligent in comparatie cu mine. Problema ta este ca nu stiu ce cauti aici? De ce-mi citesti totusi postarile? Ca sa te amuzi probabil. Tine cont ca si de tine rad destul de multi oameni fara ca tu sa stii. Nu scapa nimeni de batjocura sau de rasul oamenilor pentru ca toti suntem sortiti erorii si pacatosi si muritori. In fine, tu stii ce cauti pe aici. happy

1) Nu la asta m-am referit, nu ma cred mai inteligent decat tine.
2) Nu-mi pasa ce cauti aici.
3) Iti citesc postarile pentru ca ma intereseaza gandirea ta.
4) Nu-mi pasa ca rade cineva de mine, si eu la randul meu rad de altii, avem tot dreptul sa radem unii de altiiwinking

"avem tot dreptul sa radem unii de altii" - posibilitatea sa alegem sa radem sau nu de altii.

''sau'', bine zis.

Posibilitate nu inseamna neaparat drept. De fapt de unde dreptul asta? Are omul drepturi? Constiinta ne spune daca avem drept sau nu. Constiinta din noi presupune existenta unui legiuitor dumnezeu ce ne-a implantat-o. Constiinta in cel mai simplu caz inseamna principiu de conservare corporala existentiala a noastra sau a celorlalti/e.

| Teffan a răspuns:

Dumnezeu nu da nimic.
Mai mult ia.

Chiar vieti.
Multe vieti.

(Vezi Vechiul Testament)

| anonim_4396 explică (pentru Teffan):

Dumnezeu totusi da viata atat cat sa fie proba in procesul contra diavolului. Fiecare om e o unitate de proba. Pana acum dumnezeu a facut sa existe miliarde de probe contra diavolului. Dumnezeu nu tine cu nimeni in acest sistem in sensul ca toti fie rai/buni mor. Dar doar pe cei buni ii va invia in sistemul urmator. Nu tine cu nimeni pentru ca diavolul a spus ca "omul il iubeste pe dumnezeu doar din interes personal sau egoist sau doar daca primeste ceva bun de la dumnezeu". Fiecare om rau dovedeste ca ceea ce face cauzeaza rau celorlalti. Diavolul i-a sugerat Evei ca ii va merge bine si va fi ca dumnezeu si ca NU VA MURI cunoscand si raul pe langa bine. Ca sa-si apere minciuna a inventat conceptul sufletului nemuritor.

Răspuns utilizator avertizat
| Qasim a răspuns:

Bismillah, elhamdulillah wa salat wa salam ala rasulillah

shaikh al islam ibn taymiyyah spunea : "nu te astepta la prea mult in aceasta lume de la nimeni, pentru ca pana si umbra ta te va parasi atunci cand esti in intuneric." asadar nu se cade sa ai asteptari de la oameni, pentru a nu fii dezamagit. daca doresti sa faci ceva bun, sau un bine trebuie sa faci doar pentru Dumnezeu si de dragul Lui si doar de la El as astepti rasplata, iar din partea oamenilor daca vei vedea un bine sa te multumesti, iar daca nu tot sa te multumesti.

salallahu ala saydinah Muhammad.

Întrebări similare