Vassilica, ai stricat de tot categoria asta. Nu vrei sa te duci tu cu dilemele tale la "Religie"?
Religia e neinteresanta pentru mine. Stiinta DA ma intereseaza foarte mult: tehnologia si noile descoperiri ( NU teorii ) in domeniul stiintific inclusiv fizica matematica astronomia chimia biologia. Dintre toate astea fizica este cea mai tare. Fizica stiintifica imbina matematica cu fenomenele observate in PREZENT. Fizica incearca sa explice cum a aparut materia. Aici am incercat sa arat ca din toata fizica lipseste cu buna stiinta o constanta ignorata intentionat si anume constanta denumita "Dumnezeu." Eu o denumesc in termeni fizici: forta primara compusa, energie exprimata in Joules si avand notatia "E" din formula celebra descoperita de Einstein: E = m * c2. Si inca o formula foarte importanta in fizica: E = h * f. Unde h e constata Plank si f e frecventa.
Dumnezeul biblic are cam 5% sanse sa existe si omul nu este un fir de praf. Corpul uman este cea mai complexa masinarie cunoscuta din univers.
Whaaaat? De unde se stie ca omul este cea mai complexa masinarie din univers, daca nici macar nu stim ce e in tot universul? Sti tu tot universul sa poti afirma ca omul e cea mai complexa masinarie? Iar tu crezi ca suntem masinarii?
Am zis cunoscuta.
Iar tu cu necredinta ai 0% sanse sa fii salvat din moartea vesnica.
Cea mai complexa de pe Pamant pentru ca asa a creat Dumnezeu pe om: cea mai complexa masinarie biologica de pe Pamant si din Universul material.
E rational ca tu sa ai pretentia de la copii tai sa te cunoasca si sa te iubeasca daca tu i-ai abandonat la nastere si nu mai stiu nimic de tine de 20-30 de ani? Da, tu existi, dar pentru ei esti null, iti garantez. Daca vrei sa te iubeasca te mai duci pe la ei, si le zici "Ba copii, eu sunt tatal vostru, hai sa va scot in oras la o inghetata sa povestim, sa vedem cum va simtiti, aveti tot ce va trebuie?", sau le-ai arunca din cand in cand niste bani si jucarii pe geam (desi nici asta nu face, dar unii ar spune ca da)? Daca Dumnezeu e tatal, e un tata oribil, probabil ne-a facut intr-o seara de betie si a fugit din oras sau tara...
Astept contraargumente.
Si apropo de firul de praf, daca printre noi exista oameni care se uita la microscop electronic la fire de praf cu curiozitate si iti garantez ca daca firele de praf ne-ar intelege am incerca sa comunicam cu ele, deci atunci da, si Dumnezeu ar trebui sa se mai uite din cand in cand la firele de praf.
Dumnezeu a hotarat ca dupa terminarea scrierii Bibliei aproape de anul 100 en, sa nu mai dea viziuni la nimeni inclusiv semne. A lasat Biblia sa "vorbeasca" in locul lui pana dupa Armaghedon care urmeaza. Avea sa apara neghina adica oamenii care aveau sa denatureze invataturile lui Cristos. ASTEA in timp ce Dumnezeu continua si azi sa ne dea ploi lumina ca sa putem sa ne bucuram de viata si deci are grija de toata lumea cu deosebirea ca il lasa pe Diavol sa cauzeze suferinta pentru ca toti oamenii sa fie incercati ca sa arate de partea cui vor sa stea: de partea Diavolului sau a lui Dumnezeu.
Deci tu daca ai avea copii (exemplul de mai sus) le-ai lasa si o carte de vizita in care sa scrie "Eu sunt tatal vostru" ca sa aiba ceva palpabil? Tot null esti pentru ei, cu siguranta.
Ploile si lumina le da soarele, asa ca daca Dumnezeu e soarele pot sa zic ca cred in el, chiar il venerez si recunosc ca fara el am fi morti de mult. Slava Soarelui.
La Isaia 40:26 spune ca Dumnezeu intretine miscarea corpurilor ceresti inclusiv stelele precum Soarele. Plus ca prin puterea lui face ca omul sa poata avea urmasi.
Dumnezeu face sa creasca plantele ce asigura hrana animalelor si a omului.
Acum o iei pe aratura, din pacate.
Esti praff. Nu mai am ce discuta cu voi. Sunteti niste indoctrinati niste oameni spalati pe creier. Hai pa!
Daca te referi la cel biblic, este plina Biblia de dovezi ca YHWH zeul evreilor a fost un simplu impostor.
Da. Foarte. Daca nu ar face asta, de ce ne-ar fi creat. Lui ii era bine si inainte dar faza este ca El ne iubeste iar cel mai mare semn care l-a facut pentru noi este ca l-a trimis pe unicul Lui fiu pe care Iliubea in lume sa moara pentru pacatele noastra ca, daca ni le marturisim si ne cerem iertare El sa le ierte iar noi sa putem ne petrece vesnicia alaturi de El.
Daca chiar vrei sa crezi, si Ii ceri sa iti dea un semn, El o va face dar poate nu in moodul in care e astepti. DUMNEZEU TE IUBESTE! Sa nu uiti niciodata asta!
Omul este cea mai importanta fiinta creata de Dumnezeu deoarece El ne-a inzestrat cu cele trei virtuti regasite doar la fiinta umana - ratiune - sentiment - vointa libera. Deci este normal ca Dumneze sa "se coboare la nivelul nostru" din moment ce suntem cea mai importanta creatie. Dece crezi ca doar specia umana are aceste virtuti? DEOARECE DUMNEZE NE IUBESTE CEL MAI MULT DINTRE TOATE FIINTELE!
În fiecare dintre noi există o dorinţă puternică de a fi cunoscut şi de a-i cunoaşte pe alţii. Şi mai important, toţi oamenii doresc să-şi cunoască Creatorul, pentru ca, inca de la inceput, Dumnezeu a pus in om aceasta dorinta de-al cauta, chiar dacă nu cred în Dumnezeu în mod declarat.Isus a spus: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Cristos, pe care L-ai trimis Tu" (Ioan 17.3).
e imperativ să înţelegem că omul, prin el însuşi, nu e capabil să-L cunoască cu adevărat pe Dumnezeu, datorită păcatului.Scripturile fac cunoscut faptul că suntem cu toţii păcătoşi (Romani 3).Ni se spune şi că consecinţa păcatului nostru este moartea (Romani 6.23) şi că vom pieri în eternitate fără Dumnezeu, dacă nu vom accepta şi nu vom primi promisiunea jertfei lui Isus de pe cruce. Astfel, ca să-L cunoaştem cu adevărat pe Dumnezeu, trebuie ca mai întâi să-L primim în viaţa noastră. „Dar tuturor celor care L-au primit, adică celor care cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu" (Ioan 1.12). Nimic nu are mai mare importanţă decât înţelegerea acestui adevăr, atunci când vine vorba despre a-L cunoaşte pe Dumnezeu. Isus a făcut clar faptul că numai El e calea înspre cer şi înspre o cunoaştere personală a lui Dumnezeu: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine" (Ioan 14.6). Isus a venit să sufle viaţă în noi dându-Se pe Sine jertfă, astfel încât păcatele noastre să nu ne împiedice să-L cunoaştem pe Dumnezeu
Unul dintre ingredientele-cheie din această călătorie este înţelegerea faptului că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu şi este revelaţia Sa de Sine, a promisiunilor şi a voii Lui. Biblia este, în esenţă, o scrisoare de dragoste care ne este scrisă de un Dumnezeu iubitor care ne-a creat ca să Îl cunoaştem în mod intim. Ce cale mai bună de a afla despre Creatorul nostru există decât să ne cufundăm în Cuvântul Lui, care ne este revelat tocmai cu acest scop? În cele din urmă, să-L cunoaştem cu adevărat pe Dumnezeu implică angajamentul nostru de a asculta ceea ce citim în Scriptură. La urma urmelor, am fost creaţi să facem fapte bune (Efeseni 2.10), ca să putem fi parte a planului lui Dumnezeu de a continua să Se reveleze lumii. Daca vei ajunge sa-L cunosti, atunci vei intelege ca Dumnzeu este dragoste iar Cea mai mare demonstrație de dragoste din veșnicie este descrisă în Romani 5:8, "Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că pe când eram noi încă păcătoși, Cristos a murit pentru noi." Oricine ignoră dragostea Lui Dumnezeu, respinge pe Domnul Isus ca Mântuitor, și neagă pe Acela care L-a răscumpărat (2 Petru 2:1) – acea persoană va cădea sub mânia veșnică a Lui Dumnezeu (Romani 1:18). În dragostea Lui (Romani 6:23), Dumnezeu iubește necondiționat pe oricine, prin faptul că-și arată mila Lui la toți. Însă Dumnezeu iubește condiționat pe aceia care se încred în Fiul Lui pentru mântuirea lor (Ioan 3:36). Numai cei care cred în Domnul Isus ca Domnul și Mântuitorul lor, vor avea parte de dragostea Lui Dumnezeu pentru veșnicie.
CAT DE FAIN AI SPUS-O! Acum nici nu ma mai intereseaza ce religie esti cand ai spus asa fain evanghelia! Si eu as vrea sa o spun asa dar mai am mult de crescut impreuna cu Cristos.
Rizztheseballs6969 întreabă: