| ateu123 a întrebat:

E religia o Pseudoştiinţa? Pseudoştiinţele pot fi identicate prin prezenţa uneia din următoarele caracteristici:
prezentarea de afirmaţii şi teorii fără legătură cu rezultatele experimentale obţinute;
prezentarea de afirmaţii care nu pot fi verificate sau dovedite false, violând falsificabilitatea;
prezentarea de afirmaţii care contrazic rezultatele experimentale cunoscute;
neoferirea posibilităţii experimentale de a obţine rezultate reproductibile;
evitarea revizuirii rezultatelor de mediul academic înaintea publicării lor, numită ştiinţă prin conferinţă de presă
afirmarea că o teorie prezice ceva deşi nu o face;
afirmarea că o teorie prezice ceva care nu se confirmă în practică;
violarea principiului parcimoniei, principiul euristic care cere alegerea explicaţiei care solicită un minimum de presupuneri adiţionale atunci când sunt posibile mai multe explicaţii viabile;
lipsa de progres spre obţinerea de noi probe ale afirmaţiilor făcute.
Pseudoştiinţa se distinge de revelaţie, teologie sau spiritualitate prin pretenţia de a folosi mijloace "ştiinţifice". Sistemele de idei care se bazează pe cunoştinţe "divine" sau "inspirate" nu sunt considerate pseudoştiinţă dacă acestea nu pretind ele însele că ar fi ştiinţifice sau nu încercă să modifice bazele ştiinţei. De asemenea colecţiile de informaţii practice care nu se pretind a fi ştiinţifice nu sunt considerate pseudoştiinţă.

33 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Mulţumim pentru copy paste. Ai uitat ghilimelele.
Orice nouă descoperire ştiinţifică poate fi încadrată la pseudoştiinţă până se poate explica totalitatea implicaţiilor şi efectelor.
Particula Lui Dumnezeu din acest punct de vedere ce este, sau sensul de deplasare al universului sau găurile negre sau materia întunecată sau energia întunecată sau sau...
Mai trebuie ca acel fenomen să fie şi repetabil, din acest punct de vedere omenirea nu există şi nici Big Bang-ul.
S-a încercat creearea vieţii în laborator şi nu s-a reuşit, deci şi din acest punct de vedere nu există viaţă...

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Te contrazic sa tesat in loborator aparitia vietii si a dat rezultate, sa tstat radiatia cosmica, temperatura egala in tot universul toate demonstreaza big big bangul http://liber-cugetatorii.blogspot.com/......-bang.html

| Ager a răspuns (pentru Arthur):

Da Arthur, într-un mediu propice, cu "creator" și cum au vrut ei, nu au reușit să facă o proteină, ce să zic de a crea viață (o celulă). Dar oare putea face haosul ce nu au făcut ei? probabilitatea este undeva la 1 la 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000...000

| Arthur a răspuns (pentru Ager):

Adevărat Ager, dar ce poţi explica unor puşti care îi dau înainte cu ştiinţa, dar dacă îi scuturi puţin habar nu au pe ce lume trăiesc.
Când l-am întrebat pe domnul ştiinţă care e cea mai mare viteză în univers a răspuns foarte sigur pe el şi neştiinţa de care a dat dovadă : " Viteza luminii este cea mai mare viteza, deja ma jignesti e clar ca esti turbat in fata unui pc fi calm... "
A fost o mică capcană în care eram sigur că o să pice.

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Ce capcana tu jignesti, esti turbat habar nu ai ce scrii, viteza maxima e viteza luminii

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Oricare ar fi viteza maximă în univers, asta nu are nici o legătură cu subiectul care-l discutăm. o fi viteza luminii? o fi cea a neutrinilor? nu pot afirma nimic cat timp oamenii de stiinta au spus ca nimic nu este sigur... deci să lăsăm asta deoparte si să trecem "mai departe"

| Arthur a răspuns (pentru ateu123):

Eşti bâtă, citeşte atent ce ţi-am scris.

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Dupa cate jigniri ai scris imi imaginez ce creatin esti, eu am pus o intrebare nu ai fost in stare sa raspunzi ce era asa greu sa spui da e o anti stiinta asta o spune orice preot si vaticanul dar tu geniul omenirii contrazici tot

| Arthur a răspuns:

Nu mă contrazici cu nimic. Religia spune clar că totul a fost făcut din " nimic " la fel ca şi concluzia oamenilor de ştiinţă ( dar asta câteva mii de ani mai târziu ).
Dacă aceste fenomene, şi nu numai, nu pot fi explicate, ele nu există?
http://www.descopera.ro/......in-prezent

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Care fenomen nu poate fi explicat? stiinta nu spune ca din nimic a iesit ceva tu confunzi totul ce e legat de stiinta

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Care fenomen exista si nu poate fi explicat? viata este explicata de teoria evolutieii,universul prin teoria big bang, cuantica, relativitatii sunt atatea teorii de care tu la scoala nici nu ai fost intereseat

| Arthur a răspuns (pentru ateu123):

Eşti un puştiulică încrezut şi fără fundament. Nu ai răbdare şi nu răspunzi la subiect. Mai ai probleme şi cu gramatica iar până o să ajungi la studiile mele mai ai de pedalat.
Ţi-am dat un link dar e greu de citit pentru tine.
Majoritatea legilor descoperite nasc controverse şi alte semne de întrebare. Dacă te-aş întreba despre legile pe care le copii cu sârg nu ai putea spune nimic aproape fără net-ul de lângă tine.
În final o să-ţi dau un citat de la Einsten citire : " Orice prost poate şti, scopul este să înţelegi "
Apropo, care este cea mai mare viteză în univers după teoria relativităţii?

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Viteza luminii este cea mai mare viteza, deja ma jignesti e clar ca esti turbat in fata unui pc fi calm, eu am pus o intrebare mai sus religia ta este stiinta atunci dovedeste_o eu nu am scris altceva mai sus

| Arthur a răspuns (pentru ateu123):

Vezi că nu le ai nici cu una nici cu alta?
Ai auzit de neutrini? De unde.
"

Experimentul OPERA măsoară particule numite neutrini, emise la CERN-Geneva. După ce călătoresc circa 730 de kilometri sub Pământ, aceste particule ajung la laboratorul subteran italian de la Gran Sasso, LNGS-INFN

Cercetătorii de la OPERA susţin că au măsurat o viteză a neutrinilor mai mare ca viteza luminii în vid (299, 792 kilometri pe secundă). Neutrinii au ajuns cu circa 60 de nanosecunde mai repede. Nanosecunda reprezintă a miliarda parte dintr-o secundă.

Cum a fost măsurată viteza neutrinilor

Se cunoaste cu mare precizie momentul în care neutrinii pleacă de la Geneva. Prin măsurarea precisă a timpului de care neutrinii au nevoie să ajungă de la Geneva la Gran Sasso, s-a constatat că viteza acestora este puţin mai mare decât cea a luminii.

Cercetătorii din cadrul colaborării OPERA nu exclud posibilitatea unor erori de natura sistematică în analiza datelor şi invită lumea să nu tragă concluzii pripite.

Totuşi, dacă va fi confirmat, acest rezultat va avea implicaţii de nebănuit.

Sfârşitul teoriei lui Einstein

Teoria relativităţii, propusă de Einstein în 1905, susţine că nimic din Univers nu poate călători cu o viteză mai mare decât cea a luminii în vid. Dar micuţa particulă călătoreşte un pic mai repede decât lumina în vid.

Acest rezultat a uimit cercetătorii din întreaga lume, care au început să verifice această premieră istorică.

Începutul călătoriei în timp

Dacă rezultatul se confirmă, implicaţiile sale sunt "de nebănuit", spune Cătălina Curceanu. Un fizician american a numit una dintre posibilele semnificaţii:

"Dacă există particule care se pot deplasa cu o viteză mai mare decât cea a luminii, este posibilă călătoria în trecut. Deci poţi să fii propria ta bunică. S-ar putea ajunge la apariţia unor probleme grave", a declarat Stephen Parke, fizician la Fermilab, Illinois.

Alexandru Jipa, rectorul Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, spune că rezultatul poate însemna posibilitatea de a călători în timp. Însă nu ar merge (încă) atât de departe.

"În primul rând, în teoria relativităţii, această viteză a neutrinilor o va înlocui pe cea a luminii. Viteza luminii nu ar mai fi socotită viteză maximă", spune Jipa. "

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Ce imi pasa mie da-mi o dovada ca religia ta e stiinta

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Scrie in intrebarea mea ceva de univers eu am intrebat daca e stiinta religia?

| Arthur a răspuns:

Punctul în care era concentrată toată materia universului l-am numit nimic.

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Cine la numit nimic? nu este adevarat nimeni nu a spus asa ceva vreodata era o gaura negra care a explodat eliberand cantitati mari de materie,materia luat masa prin bisonul higs sunt dovezii multe radiatia cosmica, acelasi temperatura in tot universul, departatea stelelor unele de altele si inca multe da-mi o dovada ca dumnezeu exista una singura?

| ateu123 explică (pentru Arthur):

Se vede ca ai trecut scoala doar ca so treci de timpul plank nu ai auzit? ce faci la fizica, chimie nu inveti asa ceva nu cred tu crezi doar in basme atat care nu ofera o dovada in timp ce stiinta ofera

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Natura in sine, se vede clar in microbiologie ca cineva a PROIECTAT natura. E prea complicată, prea frumoasă și dă dovadă de o inteligență mult prea mare pentru a fi rezultatul haosului. de fapt, cu cât se cercetează mai mult biologia cu atât mai mult se intareste credința intr-un creator

| ateu123 explică (pentru Ager):

Asa am putea da vina si ca e dovada ca exista si alti zei avem ce alege sunt 2700 de alti zei ce sa facem sai recunoastem pe toti?

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Nu, există 1 singur Dumnezeu adevărat. Biblia, cuvântul său, exprimă clar această afimație.

| ateu123 explică (pentru Ager):

Esti limitat in gandire

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Logic că sunt limitat în gândire, că doar sunt om. om imperfect. tu nu?

| ateu123 explică (pentru Ager):

Esti inchis in gandire crezi o biblie si atat

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Asta e altă treabă ...nu, cred orice dovadă validă. si nu, religia, de fapt adevărata religie nu este contrară științei. BIBLIA NU CONTRAZICE ȘTIIȚA, DAR INTERPRETAREA STRICT LITERARĂ A BIBLIEI DA. adevărații creștini știu că biblia nu trebuie interpretată in mod literar. de fapt ea este cea care se interpretează.

| ateu123 explică (pentru Ager):

De fapt crezi doar ce scrie in biblie te inteleg e usor sa explicam totul cu ajutorul cuiva divin e usor, primitiv si lipsit de gandire

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

Nu, cred și ce spune știința. dar nu cred teoriile neverificate. pentru a crede unele dintre ele imi trebuie mai multă credință (să crezi că lucruzi nevăzute, nedovedite, există) decât în a crede într-un Creator. În plus, toate dovezile duc spre Creator,... de ce aș crede contrariul? sau de ce aș susține contrariul atât timp știința demonstrează clar că viața nu a apărut din nimic.

Răspuns utilizator avertizat
| Ager a răspuns:

Deși Biblia nu este un manual de știință este exactă din punct de vedere științific. De fapt, înainte ca oamenii să știe despre circuitul apei în natură, despre formarea copilului, despre forma Pământului și "pe ce" stă el suspendat, Biblia a prezentat într-un mod simplu aceste lucruri. Dacă ai nevoie de detalii voi reveni.
Ceea ce pe mulți îi face să se îndepărteze de ea este interpretarea ei TOTAL LITERALĂ (așa cum este scris), deși în multe părți ale ei se vorbește clar în mod simbolic.
Apoi, nu există nicio contrazicere între Biblie și știință.

| ateu123 explică (pentru Ager):

Pe ce sta el suspendat?

| Ager a răspuns (pentru ateu123):

(Iov 26:7) 7 El întinde nordul peste spaţiul gol, suspendă pământul pe nimic,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai Ray, eu ti-am mai sugerat sa nu te intinzi la discutii cu religiosii, dar tu nu si nu, ca-i Batman. Uite de ce fel de discutii ai parte laughing