anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E sau nu pacat ca, un preot sa casatoreasca persoane de acelasi sex?

Răspuns Câştigător
| AdrianDihoricescu a răspuns:

Prin excepţie, într-un caz pur teoretic, dacă căsătoria civilă între două persoane de acelaşi sex ar fi permisă şi în România, şi cei doi - nu ştiu cum - dar s-ar nimeri să fie creştini - ceea ce ar fi destul de aberant -, însă în situaţia asta, să zic că cei doi ar putea intenta o acţiune spunând că nu li se respectul dreptul la religie. Însă, bor şi în speţă respectivul preot ce ar refuza o asemenea căsătorie, s-ar putea apăra spunând că acea căsătorie în sine reprezintă o ofensă adusă religiei, astfel nu îi pot căsătorii. Un fel de, popa de regulă nu cântă la persoanele ce se sinucid, cam aşa ar fi şi aici presupun, însă. sigur s-ar găsi o popă, ce pentru ceva bănuţi, să-i oficieze şi pe ei in mod religios, de ar dori.

18 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Un preot ortodox, nu o va face.

| anonim_4396 explică (pentru Filip23):

Si daca legea il va obliga?

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred că tu nu înţelegi ce înseamnă "căsătoria", si de aia trebuie să-ţi explic.

Căsătoria este în primul rând un "contract civil", şi doar apoi dacă este cazul (în România de regulă este) un act religios.
O persoană se poate căsătorii fară a trece pe la biserică, fără popă, fără religie.
Căsătoria religioasă, nu e decât o formalitate ceremonială, neavând mare importanţă pe plan juridic, de aceea pentru a te "căsători" religios, adică a-ţi depune jurământul şi în faţa zeului tău, mai întâi te duci şi scoţi actele, adică realizezi căsătoria civilă, în faţă legii.

Astfel, legea nu are de ce să oblige orice cult recunoscut de lege, să oblige o popă de a oficia în mod religios o căsătorie, pentru că pe legiuitor nu-l interesează aspectul religios al căsătoriei, pe legiuitor îl interesează ca cei doi să-şi declare intenţiile în faţa ofiţerului de stare civilă, să semneze, şi aia e.

Acum ai înţeles care-i treaba cu "Căsătoria"? Cea reală, civilă, n-are legătură cu cea religioasă.

| anonim_4396 explică (pentru AdrianDihoricescu):

Adriane nu ai citit bine intrebare!
De abia la urm rasp te-ai incadrat. happy

Ţi-am răspuns nu la întrebare principală ci la cea secundară. " Si daca legea il va obliga? " Credeam că ai înţeles.
Iar din întrebarea " Si daca legea il va obliga? ", reiese că tu nu prea ştii ce-i cu legea, cam ce are voie să facă şi ce nu, care-s limitele ei, de asemenea nu prea reieşea clar că tu ai habar ce-i aia căsătorie.
Astfel ţi-am explicat mai întâi ce e căsătoria, ca să nu mai pui astfel de întrebări aberante, că nu poate legea intervini în probleme ce nu o privesc, adică în cele ce ţin de "căsătoria religioasă", şi apoi prin excepţie, dacă şi cu parcă, oricum n-ar putea interveni legea în niciun caz, pentru că nu are treabă legea cu căsătoria ta religioasă, ci doar cu cea civilă.

Prin excepţie, într-un caz pur teoretic, dacă căsătoria civilă între două persoane de acelaşi sex ar fi permisă şi în România, şi cei doi - nu ştiu cum - dar s-ar nimeri să fie creştini - ceea ce ar fi destul de aberant -, însă în situaţia asta, să zic că cei doi ar putea intenta o acţiune spunând că nu li se respectul dreptul la religie. Însă, bor şi în speţă respectivul preot ce ar refuza o asemenea căsătorie, s-ar putea apăra spunând că acea căsătorie în sine reprezintă o ofensă adusă religiei, astfel nu îi pot căsătorii. Un fel de, popa de regulă nu cântă la persoanele ce se sinucid, cam aşa ar fi şi aici presupun, însă. sigur s-ar găsi o popă, ce pentru ceva bănuţi, să-i oficieze şi pe ei in mod religios, de ar dori.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poate ne spui și care este religia care permite căsătoria religioasă?!
Pa, pa.

| anonim_4396 explică (pentru Legiuitoarea):

Religia nu, statul da. happy

| Elvina a răspuns:

Din câte știu eu, da. Momentan în România nu există o lege care să permită căsătoriile între persoane de același sex, nici la nivel civil, nici la nivel religios, așa cum e în alte țări. Mai așteptăm și vedem dacă va fi și la noi așa.

| danay72 a răspuns:

Da,1corinteni6:9,10

| milan9 a răspuns:

Absolut nu.
Asta e cumva ultima intrebare de la "Vrei sa fii milionar?" thinking

| milan9 a răspuns:

Nu se va intampla niciodata acest lucru in cadrul crestinilor. Nu atat timp cat Sfanta Scriptura condamna acest lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din ritualul casatoriei:
"Binecuvântat eşti, Doamne Dumnezeule,
Creatorul şi păstrătorul neamului omenesc,
care în unirea dintre BARBAT si FEMEIE
ne-ai lăsat o imagine adevărată a iubirii tale.

Să coboare cu îmbelşugare binecuvântarea ta,
Doamne, asupra acestei mirese N.,
şi asupra însoţitorului ei de viaţă N.,
iar puterea Duhului Sfânt
să înflăcăreze de sus inimile lor,
pentru ca, bucurându-se de darul reciproc al căsniciei,
să strălucească prin integritatea moravurilor."

Parca ceva nu se leaga.
Nu este pacat, este bataie de joc.

Răspuns utilizator avertizat
| digital7shady a răspuns:

Au voie, doar daca aceste persoane sunt minore. Scrie in biblie pacatosule, citeste! De ce crezi ca sunt preotii pedofili? straight face E lege, nu au voie sa nu o accepte.winking

| milan9 a răspuns (pentru digital7shady):

Nu mai glumi cu asa ceva ca s-ar putea chiar sa te creada cineva...

| digital7shady a răspuns (pentru milan9):

Pai de fapt nu toti preotii sunt pedofili, doar 'ai mari. Si au o inclinatie spre baietei.

Serios, romanilor, cand o sa facem revolte impotriva religiilor? Impotriva porcilor in haine de aur de la BOR? Cate generatii mai trebuiesc ca oamenii sa inceapa sa gandeasca pe bune? Cu drag, un ateu dezgustat de proasta informare a oamenilor. Spune-mi sincer, daca ai fi fost crescut ateu, mai credeai in cacaturile pe care le indruga "mesagerii" zeilor moderni? Eu am fost crescut crestin si rad cand vad prostiile astea, imagineaza-ti cum o sa le vada copiii mei si ai tuturor ateilor din Romania.
INDIFERENTA CLASICA ROMANEASCA!

| Gabi3021 a răspuns:

Nu mai e vorba de pacat aici. E vorba de prostie curata.

Întrebări similare