anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Efectiv m-am săturat! Cand o sa înţeleagă mama ca nu suport biserica si ca merg acolo doar ca ma obliga? Nu cred in Dumnezeul alora si nu o sa cred niciodată. E spalata pe creier de ceva rude disperate de biserica care tot ce fac e sa asculte slujbe si sa pupe mortăciuni date cu parfum si numiti "sfinţi". Cat de idiot sa fii sa crezi ca daca pupi niste oase nu mai ai nici o problemă de sănătate. Pai asa mori cu zile. M-am saturat de religia asta care tot ce face e sa spele idiotii pe creier si sa ii oblige sa creadă ca daca esti bun o sa vina un inger cand dai ortu si o sa te ia in iad sau rai. FRATE VOI CHIAR CREDEŢI ASTA? De abia astept sa cresc mare si sa ma lase dracu cu dumnezeii ei. Dumnezeu exista, dar nu are treaba cu popii, sfintii si biserica. INCETATI SA MAI MANIPULATI OAMENII

36 răspunsuri:
| Mariu0699 a răspuns:

Zicea cineva "daca ca sa fii bun iti trebuie sa ai o religie, asta nu inseamna ca esti bun ci un caine dresat".
Si eu sunt ateu ca nu as putea crede pana nu vad. Asa pot sa zic si eu ca exista unicorni, maimute cu aripi.
Oricum e greu de crezut in ceva care nu se vede.
Ma gandesc ca daca exista "Domnul", lumea asta s-ar mai fi dus asa pe pl?
Daca e adevarat ca el stie ce va urma sa faca fiecare dintre noi, la ce am mai fost facuti? Ca sa aiba la ce se uita?
In fine, ii spui ca nu mai mergi si gata, doar nu te poate obliga sa mergi la o biserica amarata.

| AC4S4 a răspuns:

Ba spui că nu crezi în Dumnezeu, ba spui că există...
Dumnezeu are treabă cu Biserica. Biserica este formată din creștini, capul Bisericii este Hristos.
Într-adevăr, Biserica nu are legătură cu tradițiile oamenilor (pupatul moaștelor de exemplu).
Citește Biblia, pentru că acolo găsești adevărul. Unora le place la biserica ortodoxă, dacă ție nu îți place, caută altă biserică, dar în același timp citește Evanghelia și fii atent să nu nimerești într-o biserică care predică o alta evanghelie.
Nu te lăsa manipulat. Citește Biblia, nu-i lăsa pe alții să o citească pentru tine.

| lilith16 a răspuns (pentru Mariu0699):

Nu pot. ii zic si nu înţelege ca nu vreau. ma duc ca sa nu iasa cu scandal. urasc biserica pentru ca mereu m-a dezamagit.

| lilith16 a răspuns (pentru AC4S4):

Cred in "Dumnezeul " meu sa zic asa. "Dumnezeu " nu e un sfânt, nu e un lucru ai nu are treaba cu religia si cu credinta. Dumnezeu e ca o balanta, el tine lumea asta in balans sau mai mult natura dar el nu are ochi sa vada nu aude ai nu are treaba cu asta. cand mori nu o sa il vezi si nu are îngeri ..asta e o teorie de a mea. totuşi nu o sa cred niciodată in Dumnezeul religiilor. toate manipulează

suntserios
| suntserios a răspuns:

Zii și ei ce ne ai zis și noua

| lilith16 a răspuns (pentru suntserios):

I-am spus si ei si preotului dar amândoi mi-au bagat ideea ca trebuie sa merg la biserica si sa nu mai cred alte lucruri.

Răspuns utilizator avertizat
| SG1995 a răspuns (pentru lilith16):

Panteism, citește puștiul, studiază și învață despre lume, filosofie, religie și ai să înțelegi mai bine ce crezi.

| Mircea08 a răspuns:

Ai perfecta dreptate. Dumnezeu exista dar nu are treaba CU NICI O RELIGIE! Cuvantul ortodox nici nu exista in Biblie. Crestin este acela care crede in Dumnezeu si in Fiul Sau Iisus Hristos, se boteaza si traieste in conformitate cu invatatura lui Iisus care este Noul Testament. Daca nu citesti Noul Testament, cu scopul de a intelege cum trebuie sa traiasca un crestin, nu vei sti niciodata ce ai de facut deoarece mai marii bisericii propovaduiesc dogma lor religioasa, nu adevarul din Evanghelie. Iisus spune sa traim NORMAL, anormal e sa furi, sa ucizi, sa iti bati joc de altii, sa te mandresti, sa minti etc. Nu scrie nicairi sa mergi la ritualuri bisericesti si sa te rogi sfintilor - cine face asta PACATUIESTE! Spune atat, sa iubesti aproapele sa fii cinstit, corect, milos, rabdator, bucuros, etc.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru lilith16):

Cu astfel de cazuri de spălare pe creier nu prea ai ce sa mai faci. Rațiune nu functioneaza

| Mircea08 a răspuns (pentru suntserios):

Un tip foarte rational, Albert Einstein a spus (nu sunt chiar sigur daca el sau altul a spus asta dar tipul pare sa fi avut dreptate): „Ştiinţa fără religie e şchioapă, religia fără ştiinţă e oarbă".

| Holiday a răspuns (pentru AC4S4):

"Biserica este formată din creștini, capul Bisericii este Hristos."

Biserica este formata de fapt din lideri religiosi, care marea lor majoritate sunt suficient de inteligenti sa stie ca ceea ce promoveaza sunt doar povesti fara noima, si marea masa a credinciosilor creduli care ii sponsorizeaza pe astia.
Capul bisericii nu e Isus sau alt personaj din povestile religioase ci pur si simplu cel care are cea mai inalta functie in structura afacerii la un moment dat. Isus mai degraba e penisul virtual cu care sunt amenintati credinciosii pentru a continua sa cotizeze. Cu alte cuvinte, "daca nu faci ce zicem noi, ti-o trage Isus de nu te vezi".

| RAY a răspuns:

„Ştiinţa fără religie e şchioapă, religia fără ştiinţă e oarbă".

nu asa e traducerea, stiinta fara a intelege frumusetea naturi este oarba, stiinta fiind ochelari cu care savanti privesc natura, einstein fiind panteist

| RAY a răspuns:

Esti panteista e normal sa fi impotriva unei fictiuni umane, nici macar iisus nu a facut vreo religie, biserici ba chiar el spune sa ne rugam singuri in odaia noastra nu sa fim ca pagani

| Exal a răspuns (pentru AC4S4):

Hristos nu îndeamnă la nici o religie si nici o religie.
Biserica de azi îți zice să dai bani la popi ca sa aibă ei Ferrari.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Da-mi versetul unde scrie in noul testament ca iisus a facut o religie si scrie sa mergem acolo si promit ca merg maine acolo

| RAY a răspuns (pentru Exal):

Asa e,in sfarsit un raspuns bun din partea ta,bravo,dar ei nu inteleg, ca iisus era anti religie, preoti, dogme, traditi

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Mircea08):

Ce treaba are citatul asta in discutia despre bani? Sau e singurul argument

| T0T a răspuns:

Păi mama ta ar trebui să nu te oblige să faci ceea ce nu crezi. E o decizie pe care orice părinte rațional ar trebui să o ia. Dar eu am o teorie, anume că orice copil își merită părintele. Până la urmă aveți o legătură genetică strânsă.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Este adolescent. E normal sa fi razvratit contra intregi lumi. Vei creste si vei intelege.

| RAY a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Eu cred ca adulti nici nu vor sa acorde atentie, ei cred ca fac totul bine si gata, pauza, STOP

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru RAY):

Sunt absolut sigur de asta.

| RAY a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Plus faptul ca preoti nu sunt invatatori si viermi care vor doar banii

| Exal a răspuns (pentru RAY):

Poate nu ne intelegem in totalitate,dar apreciez.
Iisus nu ne-a spus sa urmam o biserica sau o religie, exact cum ai zis tu, nu era de acord cu aceasta ideologie.
Ce ma enerveaza cel mai mult este cum religia ortodoxa promoveaza prostii. A fost o perioada recent cand manualele de religie se bazau pe notiunea de iad si chin vesnic, in loc sa aiba ca principiu moralitatea si invataturile lui IIsus. Acele manuale au fost tiparite pana si pentru clasa 0, unde multi copii au ramas traumatizati de frica focului vesnic.
Tin minte ca atunci cand eram in gimanziu,aveam o profesoara de religie,care nu facea religie cu noi. Vorbeam despre viata de zi cu zi,cum sa devii un om,cum sa faci un ban,igiena intima, cum sa te administrezi, etc.
Singura ei invatatura era ca Dumnezeu iarta orice.
Dar in alte scoli, profesorii de religie preda cu tarie lucruri traumatizante si eronat culese din Biblie, despre iad.

| AC4S4 a răspuns (pentru lilith16):

Dumnezeu este așa cum este arătat în Biblie, nu altcumva.

| AC4S4 a răspuns (pentru Exal):

Ba nu.

| Mariu0699 a răspuns (pentru lilith16):

Scandal va fi doar o data, si nu vad de ce s-ar face atata tam tam pentru ca nu merge cineva la biserica. Intr-o duminica, incearca sa-i spui "nu, azi stau acasa" si vezi cum reactioneaza. Sper nu foarte rau

| 6684464 a răspuns:

Ho copchile. Învață să intri la o facultate bună şi apoi mai vezi tu.
Mori dacă te duci o zi pe săptămână la biserică pentru că aşa vor părinții?!
Au investit atâta timp în tine şi tu nici măcar asta nu poți să faci?