Ce înseamnă să crezi? De exemplu în viața de apoi? Sau în victoria comunismului în întreaga lume? Să elimini fanatic orice altă posibilitate și să mergi până la capătul oceanului ca Columb, sau până la capătul lumii, ca Magellan? Astea sunt omenești? Nu, oamenii nu sunt în stare de asta. Credința cât un grăunte mută munții din loc. De unde vine? De la oameni nu poate veni. Așa că de unde poate veni? Numai de acolo. Asta vrea să spună.
Să nu crezi e cel mai simplu lucru. Să crezi, e cel mai greu. De aceea este nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, ca să transformi imposibilul în posibil. De aceea, crecința vine de la el.
Nu prea cred că are legătură cu întrebarea menționată, dar apreciez opinia.
Bate un apropo foarte subtil la ceea ce am spus eu. E ceva primit in dar, credinta, deci trebuie sa crezi ca de asta ti-a daruit-o.
Nu, nu bate.
Ia zi, dacă-ți spun că vântul bate din cauza copacilor care se mișcă nu m-ai crede iar ceea ce crezi deja este veritabil. De ce? [pe scurt și la obiect, fără impresii sau legături cu religia]
Nu prea cred ca are legatura cu ce am raspuns eu, dar sa zicem ca teoretic totul e posibil. Pana si bataia din aripi a unui fluture poate crea o tornada. Efectul fluturelui.
Te-as crede, unde vrei sa ajungi?
Speram să răspunzi normal, dar dacă "Pana si bataia din aripi a unui fluture poate crea o tornada"... te las în pace.
Succese.
Necredinciosii arunca acest dar. Sunt multi aici pe TPU. Si culmea se dau si inteligenti cand de fapt sunt bolnavi spiritual. Omul decade mai intai spiritual.
Inteleg ca cel care a scris cartea si-a dorit ca cei creduli sa isi intareasca convingerea ca naivitatea si credulitatea sunt ceva bun care vine de la acelasi Dz inventat, atotputernic, iubitor si invizibil care lasa oamenii sa moara in razboaie, de boli si de foame.
Eu îl interpretez în două feluri:
1. Că Dumnezeu alege oamenii de pe Pământ şi pune credinţa în inima lor, ca aceştia să creadă că există cu adevărat Dumnezeu şi să nu pună la îndoială credinţa lor vreodată. Pe restul îi lasă în plata lor, deoarece Dumnezeu nu sileşte pe nimeni să creadă în El, de aceea avem liberul arbitru.
2. Atunci când unii dintre noi trecem prin momente de cumpănă în viaţă dar totuşi nu ne pierdem speranţa şi credinţa în Dumnezeu, că El va reuşi în cele din urmă să ne scoată din abisul în care ne aflăm, că va face pentru noi nespus mai mult decât cerem sau gândim, chiar dacă ceilalţi din jur ne spun că nu mai e cale de ieşire dintr-o situaţie grea dar noi avem totuşi credinţa că Dumnezeu a făcut totul cu un scop, şi ziua bună, cât şi ziua rea.
Cel mai bun exemplu de astfel de om este Iov.
Poate prin această expresie autorul a dorit să ne transmită că datorită credinței noi putem trece peste momentele grele din viața.
Da, pentru cine nu a învățat Biblia în integralitate la asta se referă.
Îți dau un indiciu: Galateni 5, și te las pe tine să descoperi minunatele taine ale lui Dumnezeu din Cuvântul Său.
anonim_4396 întreabă:
kaynmaincallme întreabă: