E simplu: Cei care Il batjocoresc pe Dumnezeu sunt fix cei care cred cel mai mult in El. Cu toate astea, ei nu vor sa asculte cuvantul lui Dumnezeu, avand mare tragere spre pacat si spre o viata desfranata. Astfel, pentru a-si justifica viata dusa in pacate, ei Il ataca pe Dumnezeu si pe credinciosii Sai, crezand ca astfel Il vor face sa dispara. Dar se pacalesc singuri. Sunt asemenea diavolilor care, desi cred in Dumnezeu si in pedeapsa ce ii asteapta, nu se pocaiesc ci fac mai departe raul.
Of, draga de ea.
Ori e orabă, ori se preface, că la câți atei care jignesc sunt pe site, sunt de două ori mai mulți creștini gata să-ți dea cu piatra în cap pentru ce ai zis și să-ți răspundă de două ori mai urât.
Uite un specimen chiar aici @Friend.
Ema zice că ateii îi fac proști pe creștini, uite că și creștinii o fac fără să fie măcar provocați.
Ideea e că victimizarea nu vă șade bine, nici vouă nici nouă, e doar penibilă, mai ales când știm că ambele tabere se jignesc cât cuprinde, nu mai zic ce mesaje frumoase am primit de la unii „enoriași".
Deci mai gata cu victimizarea, că e penibil.
Și eu te-am mai întrebat pe tine, ceva original nu poți să scoți?
Nu cred ca am zis ca numai ateii injura crestinii... ba chiar mai citeste odata raspsunsul meu te rog odata, si vezi ca eu spun chiar ca noi suntem necivilizati si ca nu putem traii in pace cu ei.
Si eu recunosc ca am fost un tampit acum ceva timp, si luam la injuraturi pe oricine zicea ceva rau de Dumnezeu. Dar mi-am da seama dupa ca fiecare e liber sa creada ce vrea si nu trebuie eu sa-l judec.
Am văzut și înțeles ce ai zis, doar că și ateii fac parte din lume, deci tocmai i-ai făcut proști cum i-ai făcut și pe credincioși de o potrivă, eu am punctat pe atei pentru că despre asta era topicul.
1.Nu e ema ci emy
2.Barfa dacă nu ai stiut e un păcat.
3.Eu nu vreau sa scot nimic "original" Biblia are răspuns la toate întrebările!
4.Eu nu am văzut un creștin sa jicnească un ateu...
Of crestini astia
Incep sa urasc crestini
No cine e oarba acum?
Am văzut înainte să-mi spui și am editat, greșeala mea.
Și crede-mă că am văzut eu destui, poate nu vrei tu să vezi și asta e deja superficialitate.
Și îjn rest e destul de ciudat că te mulțumești să fi o copie și să nu te diferențiezi prin nimic, am văzut oameni cu țeluri joase dar nici chiar așa.
Da, am avut senzatia ca ma critici pentru raspunsul care l-am dat in intrebarea asta. Pt ca nu credeam ca e ceva gresit. Dar daca ma criticai pentru raspunsuri mai vechi iti dadeam dreptate, cum ti-am spus, mai demult, daca cineva spunea ceva rau despre Dumnezeu, incepeam sa-l injur si pe el si pe familia lui, nestiind ca el are opinia lui, si ca nu trebuie sa ma bag ca musca-n lapte peste el, si ca trebuie sa spun ce cred eu fara sa-l injur.
Am crezut ca te referi la raspunsul pe care l-am dat, de asta am sarit si eu repede cu gura, oricum, sunt fericit cand cineva ma critica, si imi spune cum trebuie sa fac bine, cum s-a intamplat si atunci cand ii jugneam pe atei.
Nu stiu cum se face dar noi tot timpul vedem pe alti cum sunt, dar la noi nu ne uitam... ce pacat.
Increfuckingdibil, ai răspuns fără citat, acum conștientizez.
Oricum, văd și la alții și văd și la mine, de asta am recunosct că am greșit n-am zis că am tastat prost sau alt ceva.
Dar îmi place te pricepi să schimbi subiectul, oricum nu meriți atenție, închei discuția aici.
Am o vagă idee, cine este Ema, că nu ne-am cunoscut personal.
Dar Emy cine este?
Și care este întrebarea ta, de fapt?
"Nu mă simt obligat să cred că acelaşi Dumnezeu, care ne-a înzestrat cu simţuri, raţiune şi intelect, ar pretinde să nu le folosim."
Galileo Galilei
Ia si intreaba-i oleaca pe crestini de ecumenism si de atei si alti pagini si vei avea un raspuns.
Raymusic:In primul rand, nu stiu in calitate de ce ma faci tu ipocrita, din moment ce nici macar nu ma cunosti. In al doilea rand, eu spun ceea ce vad:unii atei ii jignesc pe crestini si viceversa. Si asa ceva nu ar trebui sa existe. Pana la urma, fiecare are dreptul sa creada in cine si in ce vrea, si nimeni nu are dreptul sa jigneasca pe altul pentru asta.
@Emy a spus ipocrita aia face multe, dar in realitate face pacate cat tpti crestinii la un loc". Normal ca am pacate, ca doar sunt om si nu o sfanta. Ce-ar fi ca, inainte sa faci astfel de afirmatii despre cineva pe care nici macar nu-l cunosti, sa te uiti mai intai la tine si sa vezi:tu chiar esti perfect/a, nu gresesti cu nimic? Iti doresc o seara placuta si toate cele bune!: -*
Pt ca lumea este rea, si proasta, si imi place sa vad si eu pe cineva care gandeste asa. Lumea este rea, ii place scandalul, si vrea mereu sa se certe, sa fie intr-un conflict, suntem necivilizati, si atat. De-asta, nu ne putem accepta, doar pentru ca suntem diferiti, e oare atat de greu, sa fii prieten cu un Ateu? Tot ce trebuie sa faci este sa nu incepi sa spui despre Dumnezeu in prezenta lui, atat.
Tot ce trebuie sa faci este sa nu incepi sa spui despre Dumnezeu in prezenta lui, atat. asa e ai dreptate asta e singura regula sau poti dar fara jigniri
Pai normal, daca el e ateu, si nu crede in Dumnezeu, nu trebuie sa incepi sa vb despre El, si sa-i spui ce minuni face, daca pe el nu-l intereseaza, pentru ca mai mult il plictisesti, si incepi sa te contrazici cu el, si chiar sa te nerti, asa ca ai multe discutii depre care sa vb, nu trebuie fix despre Dumnezeu, cred ca orice om se poate abtine cateva ore...
Daca multi ar gandi ca tine ce bine ar fi
Ms, dar si eu ca tot omul am defecte, si inca multe, am foarte multe, asa ca eu nu sunt omul potrivit alege altu la cate defecte am, se duce lumea de rapa, ca nu mi-e rusine sa recunosc ca am defecte... si inca multee.
Sunt uimit de sinceritatea ta pe cuvant daca esti crestin cu adevarat faci ce scrie in biblie si eu am defecte din pacate multi se cred perfecti si rad de defectele unora sau greseile altora rar oameni buni ce is aia frati cand nu simnti nimic pentru ei mai frate ti cainele decat ala de sange mai nu vezi toti au interes nimeni nu is vrea binele in timp ce isi scriu ascult ombladon tot noi
Eu nu spun si nici nu voi spune cuiva "frate" decat fratelui meu de sange. Dc? Nu pot sa iubesc pe cineva ca pe fratele meu, desii asa scrie in biblie nu pot, cand eram mic ma prosteam, si eram prost rau, pentru ca jigneam oamenii care ziceau "frate" cuiva, care zicea ceva rau de Dumnezeu, etc dar dupa mi-am dat seama ca e gresit.
Am si eu asemenea specimene in clasa, care se cred mari jmecheri ei, cand colo, sunt niste prefacuti plini de talente care enerveaza pe toata lumea, insa ii las in pace.
Mai sunt unii care la orice le zici spun "ba te bat". Mi-au zis si mie, si le-am zis "batema. te las. ce castigi?", si m-au lasat in pace. Pt ca nu mai stiau ce sa zica. Stii cum te consider eu jmecher? Exact cum ne spunea si noua proful nostru de religie zicea ceva de genu "Ma, voi va credeti tare jmecheri. Stiti cand o sa va zic eu ca sunteti jmecheri mari? cand o sa terminati toata scoala care am facut-o eu, si cand o sa raspundeti perfect la toate intrebarile care vi le pun, atunci eu o sa spun ca sunteti jmecheri", si asa consider si eu.
Daca dovedesti ca esti mai inteligent ca mine, te consider jmecher, dar daca tu prin jmecher intelegi fumat, baut, si batut, esti un nimic.
Punct. nu stiu daca are sens ceea ce spun, dar sunt cheaun de cap, dupa o zi grea la scoala
Scrie ca o viata ai ce bine ar fi daca ai renunuta la povesti copilaresti
Emy a spus ipocrita aia aia spune multe da in realitate face atatea pacate cat toti crestini la un loc
Da cine esti tu sa judeci pe altul?
La tine de ce nu te uiti?
Eu judec am spus adevarul asta esti
"Emy a spus ipocrita aia aia spune multe da in realitate face atatea pacate cat toti crestini la un loc "
Tu ai macar habar cu cine vorbesti? sau nici tu nu mai sti!
Ori tu ori ea sunteti la fel ipocrite
Ipocrite?
Da.frumoasa conversatie intre atei despre crestini. fara jigniri,-,fara aluzii. aproape mi-au dat lacrimile de atat dragoste ateeiasca pentru partea crestineasca,cea rea care jigneste,injura, se leaga de voi, nevinovatii.Doamne,iarta-ne si fane mai buni la suflet, sa nu mai oropsim pe bietii atei.sunt atat de blanzi,de dragalasi,de politicoooosi,{hohote de plans} de nevinovaaati,.in fine. dragi crestini, cat ntoarceti voi obrazul celalalt, intorc si eu doi obraji pentru atei spre pupat.cei ce sunt mai jos de brau in partea dorsala.nu pentru toti.Doamne fereste.doar pentru cei ce jignesc cele sfinte si blasfemiaza in direct.va rog .poftiti.doar cei mentionati.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: