anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Era Adam un om cu adevarat fericit in compania lui Dumnezeu?

12 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Da.

| halogen001 a răspuns:

Adam si Dumnezeu sunt personaje imaginare de poveste. Adam nu avea de ce sa fie fericit pentru ca Dumnezeu e un personaj lipsit de bunatate, de corectitudine, de iubire, e un simbol al neputintei, al nestiintei, al necinstei si al absurdului, deci e un personaj care are calitati negative din abundenta.

| contsters2021 a răspuns (pentru halogen001):

Este Dumnezeu un personaj lipsit de dragoste si corectitudine în cartea sa de povesti?
Îmi puteți arăta un episod din această carte de povești în care Dumnezeu a manifestat una din cele doua trăsături negative?
Dar vreau să nu excludem dreptatea Lui din ecuaţia oricărei manifestări rele ale Sale, care poate include: necuratia, minciuna, furtul, uciderea, ura etc.

| halogen001 a răspuns (pentru contsters2021):

Zeul respectiv nu a putut face un om inteligent, a facut doar niste pacatosi neascultatori pe care nu a fost in stare sa-i invete sa faca ce e bine, i-a lasat nestiutori si fara nici un ajutor. Iar pentru cei care cred ca povestile sunt adevarate avem urmatoarele: zeul e iubitor, atotputernic si de aceea nu poate sa se arate si trebuie sa stea ascuns in cartea cu povesti. Zeul e iubitor, atotputernic si a facut tot ce exista, deci pentru binele omului a facut viermi, purici, paduchi, plosnite, capuse si tantari. Tot fiind asa de puternic si iubitor lasa oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie.
Din cauza asta zeul e simbolul neputintei, nestiintei, absurdului, necinstei, nedreptatii, primitivismui si minciunii.

| contsters2021 a răspuns (pentru halogen001):

Deci nu avem episoade si popcorn...
Crezi că un om inteligent nu poate risca să greșească?
Crezi că inteligența te împiedică să faci greșeli?
Fratele meu fumează știind în același timp că fumatul îl poate ucide, este el inteligent?
Este deștept și prost în același timp, deștept pentru că știe că îl poate ucide și prost pentru că nu ține cont de asta.
Aflăm astfel că inteligența nu are nimic de-a face cu păcatul nostru, deoarece acesta se naște din dorință.
Crezi ca Dumnezeu nu a fost in stare sa ii invete pe oameni?
De la porunca „să nu mănânci din măr" până la venirea Cuvântului lui Dumnezeu în trup, Dumnezeu nu i-a învățat pe oameni cum să trăiască?

S-a arătat, dar voi, oamenii, ați făcut ceea ce ați vrut cu El, până când L-ați răstignit.
Crezi că dacă va veni a doua oară și te va avertiza cu privire la anumite pericole, îl vei lua în calcul?
Viermii, puricii, păduchii, ploșnițele, căpușele, țânțarii și orice invadator care nu aduce un atribut noua pozitiv, aduce naturii și, dacă ar fi să spunem cine deranjează mai mult pe cine, am fi noi înșine, pentru că le tulburăm adesea teritoriul.
Se pare că nu dai dovadă de empatie când vine vorba de animale și insecte.
Nu ai loc de ele?
Boala vine prin pacat, pacatul inseamna neascultare si se termina tragic prin moarte.
Ex. Fumatul, nespalatul pe maini, consumarea animalelor necurate, rautatea etc.
Frigul vine în absența căldurii, dar slavă Domnului că avem căldură vara și putem face foc iarna cu atât de mult lemn.
Foamea se datorează mai mult actului sexual pe care bărbatul și femeia îl fac inconștient și fără discernământ, lene și lipsă de provizii în caz de secetă.
Accidentele și războaiele sunt cauzate în mare parte de oameni.
Din această cauză avem o imagine distorsionată a Lui.

| halogen001 a răspuns (pentru contsters2021):

Poveștile sunt povesti, iar realitatea e realitate. Cine nu e capabil sa facă diferența dintre adevăr și minciuna, dintre realitate și ficțiune e liber sa trăiască într-o fantezie primitiva a carei legătura cu realitatea e exact zero.
Un om poate fi mințit și înșelat daca e credul, naiv și neștiutor.
Prin credință ne apropiem de minciuna (= Dumnezeu), iar prin știință, cunoaștere și rațiune ne apropiem de adevăr. Cine îți cere credință și nu îți aduce dovezi în mod sigur dorește sa te minta și sa te înșele.
O viețuitoare mai evoluata are nevoie pentru a trai și pentru a se înmulți de rațiune, de inteligenta, de gândire, de sentimente.
Un zeu care are viata infinita si poate face oricând orice nu va fi afectat în nici un fel orice ar face. Orice ar face pentru el e lipsit de valoare, nu-i folosește la nimic și atunci nu are nevoie de rațiune, de gândire, de sentimente, de inteligenta, pentru ca nu ii folosesc la nimic. Omul pentru zeu e nimic, deci zeul nu are motiv sa facă omul, sa îl iubească, sa îl ajute, sa il răsplătească, sa îl pedepsească, sa fie interesat de ce face sau nu face omul, ce citește, ce mănâncă, cum se înmulțește, ce ritualuri primitive mai face. Zeul nu are nevoie de credință din partea omului. Deci ideea ca un zeu a făcut omul și e interesat de om e o aberație primitiva folosita de alți oameni primitivi pentru prostirea naivilor creduli si neștiutori. Realitatea confirma ca nu exista un zeu care sa aibă asemenea ocupație.
Avem in schimb natura care înseamna tot ce exista si e ca un fel de zeu, dar e diferita de zeul din poveste.
Natura e peste tot, e vizibila, noi facem parte din ea, natura creează viata și modifica codul genetic prin selecție naturala în timp îndelungat. De aceea avem toate viețuitoarele care exista in prezent. Natura nu are sentimente, gândire, iubire, preferințe. Selecția naturala se desfășoară automat, fără a fi necesara o voință. Codul genetic se modifica fie prin copiere greșită, fie sub acțiunea radiațiilor sau a unor substanțe chimice, deci se modifica în urma interacțiunii cu mediul. Indivizii care sunt mai bine adaptați la mediu, care trăiesc și se înmulțesc vor duce acel cod mai departe prin urmașii lor, iar indivizii neadaptați dispar cu tot cu codul lor genetic. Asta e selecția naturala. In felul acesta, fără voință, fara iubire, fara gândire natura scrie codul genetic. Daca un om citește niște povesti scrise de alți oameni și le ia drept adevărate fără a tine cont de realitate, atunci acel om nu e asa de bine adaptat mediului pentru ca permite altor indivizi sa îl însele. Nu e un învingător. E doar un perdant, e un om înșelat și incapabil sa facă diferența dintre adevăr și minciuna, dintre realitate și ficțiune. Un lucru se face bine cu știință, cu rațiune si cu inteligenta. Cu credința în povesti și în ritualuri primitive și puerile nu facem decât sa ne amăgim, sa ne înșelam, sa fim înșelați și sa înșelam și pe alții. Atâta timp cat zeul din poveste e invizibil, surd, orb și mut, credința în el nu înseamna altceva decât credința în niște oameni care au scris niște povesti. Problema e ca aceste povesti sunt neconforme cu realitatea și atunci a crede în ceva care este evident fals e o dovada a incapacității de a vedea realitatea asa cum e.

| contsters2021 a răspuns (pentru halogen001):

Un om inteligent si cu bun simt porneste cu un subiect si nu incepe altul pana nu il termina pe acesta de rumegat.
Nici copierea / lipirea, nici toate frustrările din această lume rea și infidelă nu mă ajută să găsesc liniștea și sa răspunda la întrebarile mele.

| halogen001 a răspuns (pentru contsters2021):

Raul si binele pe care omul le vede sunt rezultatul selectiei naturale si evolutiei in timp. De acolo vine, placerea, neplacerea, inteligenta, iubirea, sentimentele. O vietuitoare care are placerea sa nu manance, sa nu respire, sa nu socializeze, sa nu se inmulteasca si asa mai departe nu mai are posibilitatea sa-si transmita codul genetic cu acele caracteristici. De aceea oamenii care existam acum avem in codul genetic inscris ce e bine si ce e rau.
Deci binele si raul exista doar ca un mod de functionare al omului, mod inscris in codul genetic prin selectia naturala.
Pentru natura sau pentru un zeu (evident ca zeii inventati de primitivi nu exista), binele si raul nu exista. Toate vietuitoarele sunt o forma de existenta a materiei la un anumit moment dat. Natura sau zeul nu se supara cand un animal mananca alt animal, cand un animal se imbolnaveste si moare. Pentru natura sau pentru zeu, omul e nimic.
Lumea e rezultatul selectiei naturale. Fiecare om are inscris in codul genetic sa traiasca, sa se inmulteasca, sa stranga resurse pentru el si familia lui. Comportamentul omului e dat si de codul genetic si de invatatre. De aceea exista tot felul de oameni, chiar si mincinosi, hoti, talhari, egoisti, dar exista si oameni buni care nu se gandesc numai la ei si care vor ca toata lumea sa fie multumita.
Deci din punctul de vedere al naturii, viata e o intamplare, e un mod de aranjare a materiei in anumite conditii si pe o perioada finita de timp.
Din punctul de vedere al omului, viata pare mai valoroasa, pentru ca omul are inscris in codul genetic sa traiasca, sa se inmulteasca si sa stranga resurse care sa-i permita atingerea primelor 2 obiective.
Omul avand inteligenta poate sa traiasca bine si cu munca mai putina de pe urma naivilor creduli si nestiutori.

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond

| Seba2013 a răspuns:

Da, atunci cand Adam era in prezenta Lui, era intr-o stare de beatitudine. Vedem ca cine cheama Numele lui Iisus sau cei care au fost vizitati de El, au experimentat multe lucruri; vindecari, iluminari, fericire, salvare, etc. Vedem ca Moise cand l-a contemplat pe Dumnezeu, a fost cuprins de splendoare, stralucire, frumusete, etc. Mai vedem ca pe cine i-a vizitat Spiritul Sfant au inceput sa primeasca multe binecuvantari, daruri, virtuti, puteri, etc.
Ca Iisus sau Spiritul Sfant sa locuiasca in noi, trebuie sa chemam numele lui Iisus prin "Rugaciunea lui Iisus." El nu se prezinta la cei care nu il cheama si au casa ocupata sau murdara. Trebuie prima data sa se purifice ca sa il primeasca pe El.
Cine il are pe Fiul il are si pe Tatal si pe Duhul Sfant, pentru ca sunt aceeasi lucrare. Viata adevarata se afla intru Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Cu cat creste acest "întru", care insemna fii, templu, impartasire, unitate, nunta, omul se divinizeaza si se divinizeaza si planeta.

| LupusDei1993 a răspuns:

Adam e un personaj mitologic ce nu a existat niciodata, la fel si Dumnezeu.

| Classiffied a răspuns:

Intreaba pe orice teolog cu puțin creier si el iti va spune că adam e doar un mit.

| contsters2021 a răspuns (pentru Classiffied):

Sunt doua feluri de mituri, primul ne spune că mitul este o poveste fabuloasă, inventată, imaginară, iar celălalt curent explică că mitul este o poveste care traduce realitatea sub o formă simbolică, adica una alegorica, la care dintre aceste doua mituri s-ar fi referit acel teolog?
Pentru cercetători ca Mircea Eliade, mitul este expresia unui mesaj codat căruia trebuie să-i găsim cheia de decodare.

Întrebări similare
Întrebări recente