anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Era iisus o persoana inteligenta?

12 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Da,iar faptul că azi este asa de cunoscut, arata ca a avut o influenta puternică asupra omenirii.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu stiu, nu l-am cunoscut personal.

| Mclaren12 a răspuns:

In realitate nu era pentru ca nici nu a existat.
Personajul biblic era destul de destept, se pricepea sa manipuleze oameni si sa le dea sfaturi distructive.

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

Era o persoana rationala?

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

Pai daca se pricepea sa manipuleze gloatele indoctrinate cred ca era destul de rational si-l ducea capul. Dar nu stiu ce rost au intrebarile astea de vreme ce nu a existat. O intrebare ar trebui sa fie mai degraba: De ce a fost inventat?

Pentru ca oamenii aveau nevoie de o speranta, traiau vremuri grele etc

Ce vremuri grele traiau? Imperiul Roman a fost una dintre cele mai stralucite civilizatii din istoria omenirii. Au fost multi factori care au dus la destramarea acestuia si crestinismul este unul dintre factori. Crestinismul nu a fost inventat din nevoia de raspunsuri pentru ca religia crestina nu raspunde practic la nicio intrebare.

Evrei man traiau vremuri grele

Aa, tot ce-i posibil. Oricum dupa ce s-au infiltrat in imperiul Roman dupa ceva timp au obtinut pozitii administrative importante si populatia evreiasca de rand era privilegiata. Probabil tot ei l-au facut pe Constantin I sa proclame crestinismul ca religie oficiala in imperiu ca doar nu era atat de idiot sa proclame singur ca religie oficiala un program de spalare pe creier.

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Conform lui Bart Ehrman (care e ateu), Isus a fost un geniu religios. Dar apartinea epocii lui, nu epocii noastre, nu avea grijile din ziua de azi (economie de piata libera, bombardarea Irakului, avorturi).

| Florazul15 a răspuns (pentru Mclaren12):

De ce distructive?

| Petrovic a răspuns:

Iisus a fost un om simplu care s-a născut (întrupat) din Fecioara Maria și din Dumnezeu Tatăl. El a fost prima creație a lui Dumnezeu și relrezintă Cuvântul. Vezi Ioan 1:1-3.

Întrebări similare