| AvalohAlyn a întrebat:

Era un om care zicea că creștinismul e un fel de comunism că si ideologie. Avea dreptate într-un fel?

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Apostolii au fondat o societate comunista, un fel de falanster.

Daca Mao ar fi trait in Antichitate, ar fi scris Vechiul Testament.

| ania a răspuns:

Probabil făcea referire la comunitatea de bunuri care e descrisă în cartea Faptele Apostolilor- nu era nici unul printre ei care să ducă lipsă: toți cei ce aveau terenuri sau case, le vindeau, aduceau prețul lucrurilor vândute la picioarele apostolilor, apoi se împărțea fiecăruia după cum avea nevoie.( Fapte 4-34, 35). Diferența e că acolo era o comunitate de bunuri de bună voie, nu impusă ca și în comunism unde au expropriat forțat oamenii de bunurile lor.

| Celcestietot a răspuns:

Nu-i adevarat, din start aceasta ideologie nega Creatorul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Celcestietot):

Stii ce este comunismul? Liderul are acelasi rol ca si dz monotheism.

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Da cum să nu știu; creștinismul promovează alte valori, este paralel cu acest comunism.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Celcestietot):

E tot una cand privesti din afara cutiei.

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce promova Iisus, ce promovau liderii comuniști? Vezi, nu-s pe aceeași lungime de undă.

| Algo098 a răspuns:

Sunt multe asemanari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oarecum. În creștinism orice am eu are și aproapele pentru că împărțim egal în funcție de nevoi.
Dacă eu și vecinul meu suntem creștini adevărați, iar eu am 20ha și el 5ha atunci împărțim amândoi 25ha, ca frații.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tine de fanaticism.
Deci crestinii ca si comunistii se considera "frati" si au un lider care "se ocupa de tot".