Dap, este adevarat pentru cei ce nu cred. Fiecare suntem diferiti, fiecare avem liberul arbitru la indemana si fiecare alegem in ceea ce vrem noi sa credem. Viata voastra va inspira credinta, crezi numai in stiinta, vei fi mai complicat si mereu vei avea un gol in suflet, crezi in biblie si Dumnezeu, mereu vei trece peste probleme ca si cum nu ar fi fost...si viata va fi mai simpla si mai buna...parerea mea. Pace voua!
Ha, ha, ha, ce comic! Am citit Biblia din scoarta-n scoarta, plus multe carti scrise de profesori universitari de Biblie.
„Ei de fapt nici nu stiu ca interpreteaza un text. Nu au notiunea asta. Potrivit principiului obiectivitatii, prima parere a unui om care afla ceva este intodeuna gresita; sunt de fapt dorintele lui subiective si prejudecatile lui care ii determina prima opinie. De abia dupa ce incepe sa studieze sistematic subiectul, potrivit principiilor stiintei moderne, omul are sansa de a-si depasi subiectivitatea naturala. Iar acesti crestini, raman aici, la parerea informata de dorintele si prejudecatile lor; ei considera ca aceste concluzii sunt scrise explicit in textul biblic, nu rezultatul unei interpretari. Si oricum, interpretarea literalista iti da posibilitatea sa scoti din Biblie orice concluzie vrei. Numai tratand Biblia ca pe orice alta carte, analizand-o in context istoric si potrivit principiilor criticii literare, poti intelege ce a vrut sa spuna fiecare autor, si ce semnificatie avea fiecare doctrina pentru contemporanii lui." minrest, tpu.ro
Corect, nu poti evita moartea, dar poti evita prostii.