| Mariani_Roberto_1993 a întrebat:

Este adevărat că cei slabi cu duhul știu mai puțin?

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai desigur ca stiu mai putin din cauza ca ei se tem sa cunoasca dar uneori aceasta cunoastere iti provoca o durere insuportabila.

| dandana2015 a răspuns:

Pai e daca e vb de "duh" nu crezi ca nu e legat de cat stie omul? Prin cuvintele "saraci cu duhul" se inteleg acei oameni care niciodata nu socotesc, ca au agonisit din destul invataturi folositoare, deprinderi frumoase, fapte bune si tot felul de comori sufletesti si niciodata nu se ingamfeaza cu ceea ce au, niciodata nu se dau lenei, ci necontenit se straduiesc pe calea binelui si roaga staruitor pe Dumnezeu sa le dea ajutorul Sau, ca sa o scoata la bun sfarsit. Acestor suflete, vesnic framantate de dorul de mai bine, Mantuitorul le fagaduieste odihna si fericirea vietii de veci, caci acesta este intelesul de aici al zicerii "imparatia cerului".

| good2answer a răspuns:

Dap. Dar si ei vor vedea Imparatia Cerurilor.

| relian a răspuns:

Asta si inseamna sarac cu duhul, adica mai slab ca inteligenta sa nu il faca prost i-a spus cai sarac cu duhul.

| danay72 a răspuns:

Dar ce intelegi prin slabi cu duhul?

| flavius1994 a răspuns:

Matei 5:3 "Prima binecuvântare este rostită asupra celor săraci cu duhul. Asta nu se referă la dispoziţia lor naturală, ci la o chestiune de opţiune deliberată şi de disciplină. Cei săraci cu duhul sunt cei care-şi recunosc propria neputinţă şi se bizuie pe atotputernicia lui Dumnezeu. Ei îşi dau seama de nevoia lor spirituală, nevoie a cărei împlinire o găsesc în Domnul. Împărăţia cerurilor, unde suficienţa proprie nu este o virtute iar preamărirea de sine este un viciu, aparţine unor asemenea oameni." WMD

Răspuns utilizator avertizat
| Inferno a răspuns:

Daca nici tu nu poti raspunde la intrebarea asta, nimeni nu poate.

| Holiday a răspuns:

Da. De exemplu cei "slabi cu duhul" nu stiu ce inseamna "slab cu duhul" si intreaba pe aici...

| costis a răspuns:

Poate si mai putin interesati de intelepciunea lumii, dar eu cred ca sunt cei cu dorinte mai putine asupra celor materiale, lumesti. Simplitate. Calcule si planuri putine. Este si o carte a lui Coelho care descrie un om simplu.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns:

Daca te-ai ruga de cineva sa-ti explice ce insemna duh in respectiva declaratie din scrierea originala ai vedea ca limba romana sufera enorm din lipsa unor cuvinte sau din neputinta traducatorilor de a desparti cele spirituale de vorbele din popor.
In acest verset cand citesti "duh" poti sigur sa inlocuiesti cuvantul cu "dotare spirituala sau intelegerea celor spirituale". Hristos a spus in realitate ca si unul care nu are multa intelegere a celor religioase poate accede la Imparatia lui Dumnezeu, nu numai cei care sunt plini de dogme sau cunostinte religioase. Dar sa nu uiti totusi ca Isus vorbea unui evreu care Respecta Legea lui Dumnezeu, adica nu vorbea cu un pagan.

| Mariani_Roberto_1993 explică:

"În general s-a împământenit între noi, creştinii – vorbesc de creştinii mai superficiali – să luăm în derâdere sărăcia cu duhul şi să spunem: acesta e sărac cu duhul, e prost, e înapoiat mintal, nu ştie pe ce lume trăieşte. Însă sărăcia cu duhul este o virtute, o mare virtute! Sărăcia cu duhul înseamnă să fii sărac de toate lucrurile lumii acesteia, încât duhul tău să nu se lege de nimic, nici de avere, nici de situaţie socială, nici de luptă politică, nici de nimic altceva! Să nu te legi de nimic din cele de care oamenii se ataşează. Sufletul tău să fie liber, să trăieşti liber, dar ca un străin în lumea aceasta. Fiindcă în lumea asta a fi liber înseamnă a fi străin de lume. Lumea te robeşte. Prin toate sistemele ei de legi, prin toate obiceiurile lumeşti, prin toată tradiţia aceasta materială, lumea ne leagă, ne subordonează, ne face sclavi. Iar dacă nu devii sclavul acestor concepţii eşti un corp străin, un element străin în lumea aceasta. De aceea spune Iisus: „Fericiţi cei săraci cu duhul!". Sunt fericiţi cei care nu s-au legat de lumea aceasta, nu şi-au făcut un idol din lume, nici din învăţătura lumească, nici din gloria lumească, nici din bogăţia lumească. Ei trăiesc ca o fiinţă străină într-o lume plină de păcate. ( De ce am zis cei saraci cu duhul știu mai puțin că voi ziceți că sunt înapoiați că nu au minte vedeți că nu e adevărat ) Bătrînii și părinții noștri nu au fost nebuni.