Nu. Cred ca este sambata pentru ca Sabat, cuvantul de la care vine denumirea acestei zile este singurul care are semnificatia de "odihna". Celelalte zile n-au aceasta semnificatie.
Sunteti adventista de Ziua a 7-a, asa-i?
Nu, chiar nu sunt, dar spre deosebire de multi altii am incercat sa inteleg sensul cuvintelor. Ceea ce am facut eu cu explicarea acelui cuvant este semantica.
Atunci va felicit si va respect din suflet
Daca vine din suflet, multumesc!
Pe naiba.
Sambata este specificata in Biblie.
Duminica era a paganilor si ca sa-i pacaleasca sa treaca la crestinism le-a lasat sarbatoarea.Asa au facut si cu Craciunul pe 25 decembrie.Constantin trebuie injurat pentru asta.
Ce religie ai tu?
Cea mai apropiata cu a mea este cea a lui Socrate.
Dar am citit Biblia,Coranul, Baghavad Gita etc.
Nu sunt rasist dar nu suport ateii, martorii lui Jehova, tiganii, moldovenii si prostii.
Vassile alias mcprv avea deja 3 motive sa nu-l suport.
Eu sunt Adventist de ziua a Sapte-a
Se spune ca fiecare avem religia pe care o meritam.
Deci nu vrei sa-mi spui, bine
Citeste despre Socrate si ai sa intelegi.
Cine era: un zeu, un om intelept la care se inchina toti la fel ca Alah sau doar un om intelept, poate niciuna
Daca n-ai auzit de Socrate, Platon sau Aristotel inseamna ca esti un ignorant.
Am auzit de ei dar nu mi-a pasat.
De ce sunt dobitoc? Adevarul chiar doare asa de rau?
Dumnezeu se odihneste si acum de ceea ce a creat pe Pamant. Fiecare zi e o zi de odihna. Ne odihnim nepacatuind. Cine pacatuieste il munceste pacatul si nu are odihna deloc.
Esti cumva martor al lui Iehova? Cum poti spune ca fiecare zi este o zi de odihna? adica eu ma duc la tine sa-ti cer de sotie pe fata a 7-a iar tu imi dai una din cele 7?
Daca ar fi Biblia formata doar din vechiul testament atunci sabatul ar mai fi pretins de Dumnezeu. Duminica e o zi libera si nu are nici o legatura cu sabatul. E o zi libera binevenita. Probabil ai vrut sa zici ca in loc de a 7-a ti le-as da pe toate 7. Nu pot sa fiu martor al lui Iehova pentru ca un martor nu trebuie sa doarma nici noaptea. Ori eu dorm noaptea. Si ca sa fiu martor ar trebui sa cutreier peste tot ca sa vad tot ce face Iehova.
E vortba de o religie
Nu am nici o religie. Sunt ganditor liber.
Adica ateu.
Da, neaparat sa fie dimineata, pentru ca dupa-amiaza si seara suntem la baut.
Am zis Duminica nu dimineata.
Si eu ti-am confirmat cu da, DAR trebuie sa fie dimineata neaparat, sau esti mai chior de felul tau?
Biblia mea spune ca toti oameni evrei se duceau la sinagoga(biserica) in ziua de Sabat dar in a ta ar trebui sa-ti spuna exact in ce zi - asta daca esti ortodox si ai o biblie.
Da. In Vechiul Testament era sambata zi de odihna, dar a fost inlocuita cu duminica dupa Invierea Domnului Iisus Hristos, care a avut loc intr-o zi de duminica.
Si e corect? Estre corect ca ne-am amestecat in cuvantul Lui D-zeu si am facut dupa "crezul si priceperea " noastra?
Nu cunosc prea multe din domeniul traditiei sau a acestor alegeri, dar totusi socot ca daca a Domnul a inviat duminica si nu sambata, duminica ar trebui sa o avem ca zi de inchinare.
Sabatul era ziua de odihna findca sbat se traduce prin odihna la fel ca Sambata. Nu se traduce prin ziua invierii sau ziua mortii(Vineri).
In biblie nu scrie nicaieri ca ar trebui sa ne ducem Duminica la biserica pentru ca a inviat. ISUS: a murit Vineri, a inviat Duminica dar s-a odihnit Sambata.
Atata timp cat o zi din saptamana o dedici lui Dumnezeu, nu conteaza care, dar daca biserica se tine Duminica la ortodoxi, atunici mergem. Alte culte crestine de exemplu adventisti au sambata
Au sambata pentru ca conform bibliei este a 7-a zi, nu duminica. Mai este recunoscuta ca ziua de odihna fiindaca atunci "s-a odihnit D-zeu de toata lucrarea sa" - nu intelege gresit, el a facut-o pentru om. iar sambata inseamna odihana.
barbattttt întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: