| goldheart a întrebat:

Este adevarat ca Isus NU s-a nascut la data de 25 decembrie? Am citit ca la acea data, inaintea nasterii lui Cristos (deci inainte de a se crestina), oamenii il sarbatoreau pe zeul Soare, care, mai apoi, a fost praznuit si recunoscut ca fiind tocmai Isus. Ce dovezi (exceptand Sfanta Traditie) exista ca Isus s-ar fi nascut la 25 decembrie, si nu in martie sau octombrie, asa cum sustin alti crestini? Multumesc.

10 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Da,este foarte adevarat.
Pe 25 decembrie este o sarbatoare pagana, dar asa zisii crestini au bagat Nasterea Domnului pe aceeasi data.
Nimeni nu stie cand s-a nascut Isus Hristos.
Iar in Israel niciodata nu este iarna sau cel putin nu asa ca la noi!

Mai multe sarbatori si obiceiuri pagane vezi aici http://isus-revine.blogspot.com/2011/03/obiceiuri-si-ritualuri-pagane.html

| Woodenpints91 a răspuns:

Nu m-am născut pe 25 decembrie straight face
Sunt pe 1 ianuarie.

| morningstar a răspuns:

Cred ca doar traditia sustine asta, religia nu. Daca sarbatorim Nasterea Domnului la o anumita data, asta nu denota ca aceasta este chiar data Nasterii Lui. Presupun ca s-a ales aceasta data in functie de mai multe evenimente. De altfel, cercetatorii sustin ca atunci cand pastorii erau cu turmele pe camp cu oile lor, animalele pasteau, ceea ce inseamna ca era iarba, de aici si indoiala ca ar fi fost iarna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inca unul care nu crede dar vrea dovezi si ii e lene sa caute singur.salut ateule.crede si tu ceva macar in tine insuti.si lasa ce cred altii ca fiecare pasare pe limba ei piere.si fistecare moare singur.

| goldheart explică (pentru anonim_4396):

Sunt ortodoxa, dar ce-i asa de complicat de inteles faptul ca vreau doar niste simple dovezi? happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e complicat.nici nu ma mira.si eu vreau sa-l intalnesc pe Dumnezeu fata in fata, si dupa aia sa scuip in ochi o gramada de teligenti, dar uite ca doamne-doamne are treburi mult mai importante si problema existentei lui s-a dezbatut nu pe TPU de vreo trei ani de cand sunt eu ci de 2000 de ani de catre mari teologi,preoti,doctoranzi in religii, cautat de oamenii de stiinta, si de fapt problema e atat de simpla.eu pot sa-ti dau dovezi dar sunt ale mele,sunt rezultatul cautarilor mele,pe tine nu te-ar putea ajuta cu nimic,de aia ii cred prosti din calea afara pe cei care vin cu aceleasi prostii de ani de zile, ca unul din secretul lui nemesis, care statea la usa si repeta intruna; sunt inteligent,sunt inteligent, sunt inteligent, sunt inteligent.si eu sunt ortodox.un adevarat credincios ortodox nascut din nou, nu intreaba.el raspunde altora.ce vrei sa-ti spun? cauta si vei gasi.heiiii? ateilor? crestinilor? ia iesiti cu dovezile alea la care va pricepeti voi, ca avem o userita ce are nevoie de ajutor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crestinismul a imprumutat majoritatea sarbatorilor din paganism, pentru ca initiatorii lui nu au fost destul de inteligenti incat sa faca un plan de cursa lunga in ceea ce priveste omenirea.
Cu alte cuvinte, nu-mi place/nu cred in SF-ul prezentat in Biblie.