Nu este o obligatie, este alegerea fiecarui membru. Acesti bani sunt folositi pentru intretinerea Bisericii, plata facturilor la utilitati, diferite activitati sociale.
Păi la neoprotestanti lumina şi toate întrebuinţările bisericii nu sunt plătite de stat!
şi nu ţi le da nimeni pe gratis,pe lângă asta la neoprotestanti se fac azile,orfelinate, se da la oamenii nevoiaşi de îmbrăcat, de mâncat.
Chiar am pus şi o întrebare, mai demult, cu privinţă la acest aspect deoarece am văzut că mulţi vorbesc în necunoştinţă de cauză!
http://www.tpu.ro/......zeciuiala/
Ca sa dai dovada de daruire si multumire Celui ce-a dat totul pentru tine, ar trebui cu totii sa dam o mica parte bisericii, si binenteles, banii astia sa fie folositi in scopuri demne
Este adevarat ca la anumite confesiuni sau secte crestine se practica zeciuiala.adica 10% din venitul lor merge la biserica.este adevarat ca Iisus Hristos a spus celor ce l-au intrebat daca sa plateasca anumite taxe; dati cezarului ce e al cezarului.si lui Dumnezeu, ce e al lui Dumnezeu.
Prietene, iar-i bagati pe toti in aceeasi oala. Eu unul imi dau zeciuiala in fiecare luna si nu-mi pare rau. Intr-adevar este asa cum a raspuns si @Ahava! Dar ca sa stii si tu, sunt multi, foarte multi care nu au masini si case cum va imaginati voi. Multi stau in chirie, altii stau la socrii sau la parinti, altii stau cu familia intr-o camera etc. Si eu sunt unul din aceia care nu au nici masini nici case mari...Nu am mult dar nici nu mor de foame. Asa ca raspunsul tau este inadegvat.
Da. in Biblie scrie ff clar „Daţi Cezarului cele ale Cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu" si in alta parte mai scrie ca trebuie sa dam zeciuiala pentru ca banii pe care ii castigam noi, ii castigam pentru ca Dumnezeu ne-a dat putere de munca si sanatate! si nu este prin meritul nostru. si El se va ingriji de noi chiar daca nu avem niciun ban, El nu ne va lasa sa murim de foame, de sete sau alte cele!