| Monamonicamm a întrebat:

Este adevărat ca o profeție de a lui Nostradamus este menționată și în coranul musulmanilor? Ce prevede?

51 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Posibil. S-au inspirat unii de la alţii.

| Celcestietot a răspuns:

Iti recomand sa citesti Bibliawinking!

| Monamonicamm explică (pentru Celcestietot):

Tu care le știi pe toate, împărtășește mi și mie din cunoștințele tale. Poți răspunde la întrebarea mea?

| Celcestietot a răspuns (pentru Monamonicamm):

Păi dar nu ți-am răspuns happy?

| KhludCiprian a răspuns:

Foarte probabil nu. Multe lucruri crestinii si musulmanii spun ca sunt in Biblie ori in profetiile lui Nostradamus. Dar daca ar fi fost asa, singura explicatie rationala e ca Europa a avut influente musulmane si Nostradamus ar fi copiat o idee de acolo.

O lista mica de lucruri care sunt cica in Biblie dar nu e:
* Adam si Eva au muscat din mar (Biblia spune ca e un fruct, dar fiind o repetare a unui mit local, fructul eacela era probabil legat despre sex ori ceva similar)
* ca erau trei magi de la rasarit (sau 3 regi). In fapt numarul magilor nu e specificat, se spune ca ei au trimis 3 cadouri
* "oricine adauga ceva la Biblie va fi taiat de la Pomul Vietii": in fapt, tot ce spune acel pasaj, e legat doar despre cartea Apocalipsei, deoarece nu exista Biblia cand a fost scrisa cartea Apocalipsei.
* si la final: Satan a fost aruncat din Iad ca s-a razvratit. Partea fascinanta nu e ca nu e in Biblie, desi crestinii o afirma, dar e in Coran. Crestinii in mod cert au avut aceasta traditie, dar doar musulmanii au mentionat-o in Coran. Daca Nostradamus ar fi spus asta pe undeva, probabil asta e referinta happy

| Bizon95 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Lul, hai sa iti fac o completare... DEMENTIALA
Crestinismul si Isus sunt copiate dupa religia lui Horus:
https://www.google.com/search?q=horus+vs+jesus

| Celcestietot a răspuns (pentru Bizon95):

Ei l-au copiat pe Iisus, deoarece Iisus traia inaintea lor. Asta nu intelegi tu.

| Bizon95 a răspuns (pentru Celcestietot):

ESTI DUS CU PLUTA
sau cauti SERIOS zazanie

CITESTE inainte sa vorbesti!

DUDE, Horus a fost pe vremea faraonilor, INAINTE DE IMPERIUL ROMAN, INAINTE DE EVREI IN IERUSALIM, INAINTE DE ISUS!

deci, EVIDENT ca isus a fost copiat dupa Horus!

Biblia ne spune altceva in primul rand. Tu chiar nu sti cine era Horus, nu? Stiu ce si cum apare in istorie, dar ceea ce spun eu are logica. Daca o sa citesti de exemplu din Biblie o sa iti dai seama. Oricum, nu ma astept ca un necrestin sa inteleaga cum sta treaba.

Esti un amarat incoeerent care cauta cearta cu dinadinsul

DECI! NU TE-AI ABERAT, mai sus ca HORUS A FOST COPIAT DUPA ISUS?!?

doar biblia "spune altceva", si eu nu stiu, sau orice, dragut din partea ta ca schimbi subiectul, DAR NU TINE, RASPUNDE LA INTREBARE!

Eu sunt incoerent? Cata logica are ce spui tu frate, cata?! De ce ar crea un nou personaj din Horus, cand acela era deja popular si venerat? Existenta lui Iisus a fost dovedita, minunile din Biblie etc. Repet, cata logica are ce spui tu?!

Lul, habar nu ai tu
dar stii toooot

in primul rand faptul ca religia lui Horus seamana asa de tare cu cea a lui Isus e muuuuuuult prea suspect
in alta ordine de idei se considera la modul ABSOLUT ca religia crestina a fost creata intentionat, moment in care "sa ne inspiram" din religia lui Horus e un lucru logic si oricum pe vremea aia (acum 2mii de ani) nimeni nu mai stia ce e aia Horus care a fost numai in Egipt cu mii de ani inainte

asa ca iti inteleg disperarea, te dai cu capul de toti peretii, doar, doar gasesti un argument care sa invalideze faptul foarte evident ca religia crestina a fost evident copiata dupa Horus

dar tot nu o sa te ajute, imi pare rau!

Nu este cum spui tu. A fost dovedit ca Iisus a existat, ca a facut minuni, profetiile Sale s-au si se adeveresc, deci nu a fost inspirata de niciunde religia aceasta, ci Iisus putem spune ca a creat-o. Sunt si in prezent dovezi cum ca minunile religiei crestine sunt adevarate, deci...

| KhludCiprian a răspuns (pentru Bizon95):

Poți să îmi spui ce academician spune despre Horus? Am citit academicieni atei care spun că nu e așa: Bart Ehrman de exemplu.

| doctorandus a răspuns (pentru Bizon95):

Minunile d-asta sunt minuni, ca nu se pot dovedi. Iar istoricii moderni nu lucreaza cu profetii reale, ci cu vaticinium ex eventu si efect Barnum.

| Bizon95 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Academician?!?
unde am scris eu de vreun academician?!?

DE UNDE AI SCOS-O?!?

| Bizon95 a răspuns (pentru doctorandus):

?!?
NU era vorba de nici o minune
NU era vorba de nici un istoric modern

si imi mai raspunzi si mie personal de parca EU as fi spus ceva de minuni sau WHATEVER!

era vorba ca, religia crestina a fost copiata dupa religia lui Horus

ai gresit canalul sau ce?!?

Cel care ti-a raspuns e blocat de mine, asa ca lui nu pot sa-i scriu. Era referitor la ce iti raspunsese el, chestia cu minunile dovedite ale crestinismului.

Nu tu ai scris de ei, el a scris. Conform lui Bart Ehrman, la capitolul Isus copiat din alte religii ateii s-au luat ca oile unii dupa altii, semn ca crestinii nu sunt singurii care fac asta.

| Bizon95 a răspuns (pentru doctorandus):

Atunci poti sa te duci sus si sa postezi raspuns la intrebare la modul "general"

daca imi raspunzi mie, produci confuzie tongue

si imi apar soriciu, asta, ideeawinking

| Octavian199 a răspuns (pentru Celcestietot):

Eu iti recomand sa citesti 'Dracula', Harry Potter, Moby Dick,, etc. Sunt mai misto decat biblia rolling on the floor

Cine a aparut primul? Iisus sau Horus, Odin, zeus si altii?

Ia arata-mi o dovada pentru minunile profetului evreu? Stii ce zice in biblie despre profetii care fac minuni? Ca ii ajuta satanel. rolling on the floor

| Celcestietot a răspuns (pentru Octavian199):

Crezi în Satana?

TU crezi in Satana?
chiar sunt curios

El sa imi raspunda, nu eu. Tu iti dai seama ca eu sunt crestin, nu? Ce rost are aceasta intrebare? Ma intrebi ca sa razi de mine in continuare?

Pai te-am intrebat pe tine, nu pe el
la tine sunt curios de raspuns, iar "sunt crestin" nu e raspuns, e ocolit raspunsul tongue

Vrei sa mai pui lemne pe foc? Normal ca exista Satana. Mai multe nu spun, pentru ca stiu ce faceti voi ateii aici.

Cum sa cred daca sunt ateu?

| Celcestietot a răspuns (pentru Octavian199):

Pai si atunci de ce vorbesti despre ceva care nu cunosti? Tu chiar nu iti dai seama ca de fiecare data cand scrii despre ceva din Biblie este gresit?

Întrebări similare