Facerea cap. 1 contrazice ordinea creatiei din Facerea cap. 2. Asa ca din moment ce nu te-ai referit la care dintre ordini vorbesti, intrebarea e fara sens. Plus ca sunt anumite nepotriviri intre ordinea aparitiei Pamantului, a luminii si a stelelor vizavi de cosmogonia contemporana.
Au ajuns la concluzia a ceea ce e scris in Geneza. Doar Dumnezeu e Fauritorul tuturor lucrurilor.
Logic ca nu, unde scrtie in biblia aia fantastica despre big bang? nu compara fanteziile alea cu realitatea
Ca sa nu mai crezi toate tampeniile astea, ia vezi cum credeau oamenii la vremea respectiva ca a aparut lumea? in afara de evrei, desigur, ei au copiat de la altii.
Animalele sunt "elemente"? Initial am crezut ca te referi la elementele chimice, dar apoi mi-am adus aminte ca cei care au scris biblia nu aveau de unde sa stie ca acestea exista.
Oamenii de stiinta ne spun ca pasarile au evoluat din animale de uscat precum reptilele. Biblia ne spune ca pasarile au fost create inaintea animalelor de uscat. Cum de nu s-au "inspirat" oamenii de stiinta din biblie si cand a fost vorba de pasari?
Nu sunt crestin, dar biblia prezice unele chestii care au fost descoperite abia de curand.
De exemplu, faptul ca universul are un inceput. Pana acum ~100 ani se credea ca universul e infinit, ca nu are niciun inceput.
Mai mult, in biblie se mai pomeneste si de expansiunea universului (dumnezeu care intinde cerul/universul), fapt descoperit foarte recent (acum cateva zeci de ani).
"Pana acum ~100 ani se credea ca universul e infinit, ca nu are niciun inceput."
De fapt, teoriile erau impartite, si chiar si azi sunt teorii care sustin ideea Universului fara inceput. Aristotel credea de exemplu ca Universul e dintotdeauna. Au existat insa in schimb multe teorii cosmogonice, de factura religioasa sau filozofica. Ioan Filopon, in secolul 6, il ataca pe Aristotel, considerand ca universul trebuie sa aiba un inceput. Ulterior scrie si o expunere teologica asupra problemei, De opificio mundi.
Exista si azi alte teorii, dar cea mai acceptata astazi este ca timpul si spatiul au inceput acum 13.8 miliarde ani.
Pai poti sa o iei pe aratura un pic si sa ii dai cu deistica ca timpul a fost infinit cit a vrut muschiu' divinitatii. Chiar si teoria big bangului presupune ca totul a fost vid intr-o perioada indefinita si dupa aia a facut poc de plictiseala si asa s-a nascut universul.
Exact! Dar si din capitolele pe care le-a scris Ioan despre acidul ribonucleic. Funda!
Ai uitat despre gravitatie, atomi si quarci!
Eh, am lasat asa de la mine un os pentru oamenii de stiinta.Vaticanul si acum detine pagini rupte din scripturi despre apostoli si anume, primul sistem de operare/manipulare numit Judas, pe 32/64 de arginti.