Nu, de ex. Hilter sau Stalin.
Sau chinezii, japonezii, coreenii, vietnamezii, etc. In schimb in SUA, care e cea mai credincioasa tara occidentala, feminismul e in floare.
Nu e adevarat. Daca un barbat respecta autoritatea lui Iisus dar are o sotie necredinciosasa careia nu- i pasa de ce spune Biblia despre respectarea sotului poate nu e respectat chiar daca el respecta autoritatea lui Iisus, de aceea spune in Biblie sa nu te injugi la in jug nepotrivit cu cel necredincios.Dar poate daca el se poarta iubitor chiar daca ea e nerespectuoasa, asa aum a facut sotul meu cand eu eram agnostica, rebela si ironizam credinta lui, o poate castiga de partea lui si a credintei lui, asa cum a facut sotul meu., intorcand celalalt obraz.Se poate si invers, o sotie care e respectaoasa pentru a fi placuta lui Dumezeu chiar daca el nu se supune lui Dumbezeu il poate convinge ca acceptarea autoritatii lui Dumnezeu peste o familie e cea mai buna cale pentru o viata frricita.
Este adevărat că te preocupă probleme lipsite de sens, de cap și coadă, în care amesteci cuvintele până iese salată?
Dumnezeu. El a stabilit principiul autorității. 1 Corinteni 11:3. Dar asta nu insemna ca femeia este sclavă, si bărbatul șef. Însemna că bărbatul este răspunzător înaintea lui Dumnezeu de modul in care își tratează soția si familia. Mai mult bărbatului i se spune sa îl ia drept model de comportare pe Isus, si sa imite modul cum s-a purtat el cu congregația/biserica, adică si-a dat viața pentru ea. Bărbatului nu i se cere să-și dea viața pentru soția lui, (sunt extreme cazurile astea) dar i se cere în schimb, sa o trateze cu considerație, respect, blândețe, si sa tină cont de limitele ei. În sensul acesta este bărbatul capul femeii. În sensul acesta a dat Iehova Dumnezeu principiul autorității. Nu în cel denaturat care este prezentat azi: Bărbat = șef.
Chiar? De fapt Petru a spus altceva femeilor care aveau un soț necredincios, deci care nu respecta autoritatea lui Isus - „Fiţi supuse soţilor voştri, pentru ca, dacă unii nu ascultă de cuvânt, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea soţiilor lor, fiindcă vor fi martori ai purtării voastre caste, pline de un respect profund. "
Asa este. Sfantul Apostol Petru a dat acest sfat femeilor tocmai fiindca in mod natural ele începeau sa nu-si respecte soțul care era necredincios. Deci ce a zis ea e adevarat si confirmat tocmai de Sfantul Apostol Petru.
In cazul tau il gasesti mai repede pe Iisus decat o femeie, chiar si platita fuge cat o tin picioarele cand aude ce tampenii debitezi.
Bai, tu te-ai tampit de tot la cap...
Ce treaba au standardele femeii cu convingerile mele religioase, vorbind la modul general?