Ma intereseaza mai mult ideea sa nu dau de ortodocsi prea multi pe lumea cealalta.
Sunt satul de cretinismele lor de pe lumea asta.
Cred ca si Dumnezeu incearca sa-i evite cu sinoadele lor cu tot.
"Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/9)
"Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!
Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face PARTAS la faptele lui cele rele."
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/11)
Este de datoria fiecaruia SA CUNOASCA si SA INTELEAGA invatatura lui Iisus.
"Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi:"
(Sfânta Evanghelie după Matei – 15/10)
"Căci nu vă scriem vouă altele decât cele ce citiţi şi înţelegeţi. Şi am nădejde că până în sfârşit veţi înţelege; "
( Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 1/13)
Exista un citat care ii vizeaza pe cei care nu inteleg Evanghelia pentru ca nu pot sau nu vor :
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi, In care Dumnezeul veacului acestuia a orbit mintile necredinciosilor, ca sa nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu. "
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel- 4/3, 4)
Cei care apara ortodoxia, apara ortodoxia nu Evanghelia. Majoritatea credinciosilor isi apara religia din care ei fac parte
In Biblie, Sfantul Apostol Pavel spune sa NU parasim Biserica noastra! - Evrei 10, 25
Voi face ce spune Sfantul Apostol Pavel, nu ce pretind falsii aparatori, care nu au dovedit in care erezii au fost partasi episcopii nostri ortodocsi.
- Daca merg in mod inconstient nu cred deloc
- Daca merg in mod constient, deja e putin discutabil
- Daca sustin si acel sinod din Creta, da atunci cu adevarat sunt partasi la erezie, insa >>
Am observat multi popi care se bat cu pumnii in piept ca ei nu sustin ecumenismul, cand de fapt o fac si o mai fac si pe fata, tot genul asta de preoti (poate nu toti) dar din ce am observat, propaga si alte erezii contrar ortodoxiei, in societate
Mainbug întreabă: