Mi s-a intamplat sa fac rau si sa primesc inapoi rau, dar mi s-a intamplat si sa fac rau si sa primesc inapoi bine. Dar si sa fac bine si sa primesc inapoi rau, sau bine.
Nu imi prea pasa ce rau mi se intampla, sunt foarte indiferenta si probabil de asta nu ma afecteaza cu nimic. Imi place totusi sa ma razbun, sa ii invat pe oameni o lectie cand sar calul (uneori ma cred un fel de dumnezeu cu d mic). Si nu fac bine ca sa primesc bine, ci doar ca sa ajut pe cineva care chiar are nevoie.
O veste bună (şi de ce n-ar fi aşa) este aceea că noi suntem arhitecţii propriului nostru destin, ai propriei noastre fericiri!
Dacă Dumnezeu este văzut ca "Sursă" a existenţei noastre, "Dăruitorul" vieţii, iar viaţa noastră ca "dar" ar fi văzută doar ca o temporară "lumânare" aprinsă, există tentaţia pentru unii să-şi folosească libertatea pentru a fi total "independenţi", pentru a se separa de Creator, de un "Părinte ceresc".
Când "lumânarea" e aprinsă, când "viaţa" îţi inspiră că tu eşti "buricul pământului", există riscul ca cineva să se simtă "dator" să sfideze pe "Dăruitor" şi să "verifice" până la ce "îndepărtare" de "Sursă" (de Dumnezeu) se ţine aprinsă lumânarea, pierzând din vedere că aceasta are un "fitil" limitat...
Finalul vieţii (momentul în care s-a stins lumânarea, aproape sau departe de "Sursă") este şi finalul perioadei în care iei decizii şi te hotărăşti ce alegi (liber şi fără constrângeri). Fără să-şi dea seama, omul a făcut singur "judecata".
Dacă Dumnezeu nu este acceptat a fi prea "impunător" şi "justiţiar", nu este acceptat ca El să penalizeze folosirea greşită a libertăţii de către om, de ce ar pretinde cineva că El ar trebui obligat să "aducă înapoi" în zona de siguranţă şi de fericire (apropierea de "Sursă") pe cel care singur a optat, arogant şi sigur pe el, pentru "debranşare", pentru îndepărtare, şi pentru ignoranţă faţă de El?
Este însăşi respectarea libertăţii omului! (care vrea să fie foarte "ferm" în greşelile sale, aşa probabil cum au vrut şi vor şi "îngerii căzuţi", deşi Dumnezeu i-ar primi înapoi dacă aceia ar conştientiza cu sinceritate gravitatea faptelor care îi îndepărtează moral);
Pentru orientarea şi "Iluminarea" acestei libertăţi umane (pe care Divinul Şi-a impus să o respecte), Dumnezeu Fiul a mers până la maxima umilinţa şi Jertfa pe Cruce…
Libertatea trebuie asumată până la capăt, în încântătoarea cunoştinţă de cauză a veşniciei noastre...
Buna!
Eu nu cred in asa ceva...Gandeste-te ca unii supravietuiesc doar prin prostia lor si o duc chiar bine, iar aia buni sunt luati majoritatea de prosti, barfiti si dusi la disperare...
Poate nici lui Base nu-i place ca e urat, dar daca-l deranja demisiona.
O zi buna!
Da, asa mi se intampla foarte des si e foarte valabila e o lege a compensatiei; a fi bun nu e totuna cu a fi prost
Nu este deloc adevarat, si poti intreba orice persoana sincera. Se mai intampla cateodata ca primesti ceea ce faci, dar alea sunt doar coincidente inevitabile.
Mi se pare ca in lume este multa ura, nu mai este loc pentru cei de langa.
Uite-te cata marlanie gasesti aici legat de faptul ca unii cinstesc sfintii si ramasitele lor pamantesti. Cu ce ii deranjeaza? Cu ce le afecteaza viata?
In viata asta sigur nu sunt adevarate, nu stiu in alta. daca faci bine si primesti bine e doar o coincidenta, sunt doar vorbe ca sa mentina populatia sub un oarecare control.
Sall
eu nu am facut rau dar am primit rau; am facut bine si ghici ce... am primit tot rau
conclizie:nu faci nimic si vei primi numai lucruri bune
Sau in cel mai rau caz nu primesti nimic
(Proverbele 28:10) "Cine-i face pe cei drepţi să rătăcească pe o cale rea va cădea în propria-i groapă, dar cei ireproşabili vor avea parte de bine."
In prezent Dzeu nu ne pedepseste pentru modul in care actionam, insa sant actiunile noastre bune sau rele, care ii atrage pe altii impotriva sau de partea noastra.
(Proverbele 6:12–15) Omul netrebnic, răufăcătorul, umblă cu vorbe viclene, 13 clipeşte din ochi, face semne cu piciorul şi arată cu degetul. 14 În inima lui este înşelătorie. Urzeşte tot timpul ceva rău. Stârneşte întotdeauna vrajbă. 15 De aceea, nenorocirea va veni peste el pe neaşteptate, va fi zdrobit într-o clipă şi fără vindecare.
Unu care se apuca de furat, mai devreme sau mai tarziu va fi prins, iar raul sau facut se va intoarce impotriva sa.
Hmm Eu cred ca faci bine aicea. si o sa primesti intr-o alta viata
Dar decat sa o faci din lacomie mai bine n-o fa
Nu prea cred in asa ceva...Dar asa zic unii oameni. Poate o fii adevarat. Si mi s-a intamplat