Punandu-l la incercare si provocandu-l pe El ne autocunoastem pentru ca El e in fiecare dintre noi in feluri diferite pentru ca si noi suntem diferiti, astfel ca fiecare sa il poata intelege in felul propriu.
Nu e pacat ci e important sa interactionam cu cele mai intime strafunduri ale sufletului nostru, sa ne analizam si sa ne scufundam din cand in cand in interiorul nostru, sa vedem si acolo, nu numai ceea ce este in afara noastra. Acolo e cheia si raspunsul, in fiecare dintre noi. Acolo il vom intalni si cunoaste.Cu cat avansam in cunoasterea propriei persoane cu atat il vom cunoaste pe cel numit Dumnezeu sau oricare i-ar fi numele
Dar asta necesita ceva mai mult timp pentru persoanele extrovertite pentru ca ele sunt centrate mai ales pe exterior si tot ce se intampla in spatiul din afara fiintei lor; in timp ce pentru cei introvertiti si vesnic indreptati catre interior si tot ce inseamna sufletul exista o cale mai usoara si mai lina de a parcurge tainele de acolo si de a afla macar o parte din ce reprezinta ei ca fiinte in Univers si ca locuinte ale lui D-zeu
Asta e parerea mea si nu numai...
Numai bine!
De ce nu Ii ceri un semn? Eu am cerut si mi-a raspuns.,, Cine Il cauta cu tot dinadisul, Il va gasi.,,
Niciodata nu este bine sa l pui pe Dumnezeu la incercare, nu e formulata bine intrebarea. Odata ce Dumnezeu a creat omul, El are autoritate totala asupra lui nu omul.imagineaza ti k tu la serviciu sa i dai ordine sefului,cum ar fi? Toate s randuite de Elsi ca sa L cunosti pe Dumnezeu, te poti apropia de el prin rugaciune cat de mica ar fi ea dar face mult fapte bune, milostenie, etc, de ex vezi un om pe strada cu mana intinsa daca poti sa l ajuti cu un ban chiar cu 1 leu pentru Dumnezeu e mult, extrem de mult dar daca l ai ocolit l ai ocolit pe Dumnezeu, si o vorba buna face mult.Iar daca ai avut incercari in viata Dumnezeu ti le da si sa i multumesti, pentru ca cu acestea Dumnezeu vrea sa intoarca omul la credinta! Doamne ajuta!
Dar cei care nu Il cunosc, care sunt atei, cum pot ei sa Il vada?
De ce nu este bine? Avem exemple in Biblie de oameni care L-au pus la incercare, Ghedeon. Este scris: Puneti-Ma la incercare si veti vedea...,,
A fost o ironie.Fiindcă nu cred că ți-a răspuns vreo divinitate. Poate doar din cauza dorinței tale arzătoare de a auzi vocea Domnului, te-ai auzit, de fapt, pe tine însuți.Ai auzit doar o altfel de voce, dar tot vocea ta este.
Stiu ca a fost o ironie...
Mie mi-a raspuns Dumnezeu de nenumarate ori. Fii atent ce iti spun acum: va veni o zi in viata ta cand Il vei striga pe Dumnezeu intr-un moment de disperare si El iti va raspunde. Sa nu spui NU. Asteapta si vei vedea ca am dreptate.
Asa este, dar nu putem si nu avem voie sa intervenim in a schimba soarta omului.Viata curge asa cum a fost sa fie.Fizic,multi nu vom mai fi atunci!
Eh,EmaS,la mine e mai complicat.Eu îmi doresc moartea, și atât.Nu vreau să gust din euforia paradisiacă,căci risc să mă-nec acolo, și să nu mai existe o cale de ieșire. Vreau doar să fiu dat uitării, timpul să uite de mine, oamenii să uite, și mai ales eu să uit de existența mea.
N ai inteles cuvintele Puneti Ma la incercare si veti vedea..nu te gandi la sensul propriu al cuvintelor.Incercarea aceasta de care spui tu se refera la necredinta in general, fapte urate, etc, dar firea umana e slaba si se indoieste de Dumnezeu, el nu rasplateste raul cu rau ci raul cu bine si ne pasuieste mereu.De ex un om are un copac in curte, o buna parte este roditor iar alta nu, firea omului e limitata si se duce sa taie partea uscata, dar Dumnezeu nu procedeaza asa cu omul care e robit de pacate el nu taie partea uscata ci o ajuta sa se vindece! Can zice acolo Puneti Ma la incercare si veti vedea..se refera la necredinta oamenilor in Dumnezeu, care L au intrebat iar EL a raspuns!
Niciodata sa nu spui niciodata.Si nu stiu de ce esti atat de pesimist.Esti tanar, inteligent, ai toata viata inainte.De ce nu doresti sa iti intemeiezi o familie sa ai copilasii tai pentru care sa traiesti si care te vor iubi neconditionat?
Nu doresc ca nimeni să respire atmosfera monotonă a suferinței mele apăsătoare.Sunt doar în trecerea timpului,sunt o materie,o bucată de carne insignifiantă.Nu aparțin acestei lumi,nu am dorit să fiu cunoscut de nimeni.Dar familia mă cunoaște, așa că va trebui să rămân în viață, fiindcă nu vreau să provoc și mai multă suferință prin gândurile mele sinucigașe.Le înlătur prin scris, prin muzică, prin citit suferințele și bucuriile celorlalți autori.
Chiar daca acum cerul tau este plin de nori, va veni o zi cu mult soare care iti va aduce multa bucurie si speranta.
Ca sa-l cunosti sau ca sa te autoconvingi ca exista?
Eu spun ca e bine, ca doar credinciosii fac asta pentru autoconvingere, deci pentru prea sfantul confort psihic, datatorul de liniste "sufleteasca".