| Florin9Florin9 a întrebat:

Este cineva de aici penticostal practicant?

Care este opinia oficială a bisericii penticostale cu privire la înrolarea creștinilor în armată?

Sunteți pe modelul ortodox și catolic că e ok în unele cazuri sau de exemplu pe modelul Martorilor lui Iehova că niciodată nu e ok?

40 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru iurii75):

N- ai trăit incă viața, mai așteaptă. Îți urez să nu și se întâmple prin ceea ce am trecut eu.

| h379m3973423 a răspuns (pentru iurii75):

Îți dau dreptate, este păcat să ucizi în orice împrejurare. Dacă este să fim înrolați în armată vom ajuta altfel.

DAR, este așa aiurea să văd cum se aduc versete irelevante cu interpretări greșite.
Respectivul din Matei 26 a greșit de 3 ori: a judecat singur(și Domnul Isus i-a spus: cu ce judecată judecăm cu aceea vom fi judecați) a intervenit în planul lui Dumnezeu și L-a subestimat pe Domnul Isus.
Iar pentru 2 Cor10 mai vezi FA 1:8, poate ai să faci legătura.

| iurii75 a răspuns (pentru h379m3973423):

Fa 1:8 neagă că armele creștinilor nu sunt carnale?
Este planul lui Dumnezeu că creștinii să lupte unul împotriva altuia? Căci ai motivat la Matei că cică a intervenit în plan, când ortodocșii din Ucraina se ucid reciproc, urmează planul?
Poți da vreun exemplu din scriptură unde creștinii au participat la războaie său li s-a dat poruncă să facă aceasta?

| iurii75 a răspuns (pentru sadrian46):

Ești sigur? Habar nu ai de viața mea.

| h379m3973423 a răspuns (pentru iurii75):

Da, a intervenit în planul Său așa cum ar fi făcut și Petru. Matei 16:22

2Cor10 era irelevant în ce vorbeam noi și ți-am reamintit de FA1:8 ca să înțelegi cât de cât despre ce ne vorbește Pavel în 2Cor10. Un cu totul alt context față de acela al soldatului român creștin în război.

| iurii75 a răspuns (pentru h379m3973423):

"Da, a intervenit în planul Său" - cine a intervenit la fel că Petru?
Și unde sunt exemplele?

sadrian46

Iar tu la fel de a mea. Doar că probabil nu ai fost în situația să te omoare fratele tău creștin, de ești așa de pacifist în teorie.

| iurii75 a răspuns (pentru sadrian46):

Îți repet a câta oară deja - nici o dată frații mei nu vor lupta împotriva mea.
Și sunt convins că situațiile prin care au trecut unii dintre frații mei întrec cu mult încercările tale. Și totuși au fost dispuși să-și riște viața și chiar sa o piardă în folosul fraților.
Problema e că tu încerci să aplici această la ortodoxie, dar nu e cazul, nu are nimic comun ortodoxia cu învățătura lui Isus.

sadrian46

Iar tu faci aici propagandă religioasă de parcă ai deține adevărul absolut.
Cu tine aplic acum soluția pe care o meriți. Bloc.

| 5minute a răspuns (pentru sadrian46):

rolling on the floor
Deci îmi reproșezi că la o întrebare ce ține de religie, și anume dacă este permis unii creștin să participe la războaie, îți dau un răspuns din punctul de vedere al învățăturii lui Isus?! Hai că-i bună.
rolling on the floor