In Coran scrie chiar mai clar decat in Biblie ca Pamantul e plat, iar despre stele se spune ca sunt un fel de fiinte supranaturale. Cum sa fie compatibil cu stiinta?
Da, normal. Imi place cum sunt explicate teoria stringurilor si cele 12 dimensiuni in Coran.
Din nou, de ce intrebi si iti raspunzi singur prietene? Fa-ti un blog ceva daca ai idei de impartasit cu altii. Administratorii iti vor sterge intrebarea cel mai probabil daca asta iti e intentia, sa iti raspunzi singur.
Sunt multi useri crestini care fac sau au facut la fel pe acest site. Chiar si acum, destul de multe intrebari sunt postate de crestini pentru ca userul respectiv sa primeasca raspunsuri care coincid cu punctul sau de vedere. Lasa ca-i ok cu userul asta, macar nu vedem doar propaganda crestina. El schimba putin atmosfera.
Sunt de acord cu tine pe aspectul asta , dar regulamentul site-ului nu este. La asta am vrut eu sa atrag atentia.
Prietene, aceste intrebari mi le-am pus si eu candva si cred ca sunt destul de multe persoane interesate si pe care le-ar putea ajuta aceste raspunsuri. Eu m-am documentat si aceasta e concluzia. Plus de asta nu cred ca e ceva rau sa oferi o informatie. Daca nu respect politica site-ului sunt persoane care pot lua masuri. Ai prins-o?
Am prins ideea
O carte despre care se pretinde a fi de origine Divină este, de fapt, una despre care se pretinde a fi un miracol. O astfel de afirmaţie este uşor de verificat în orice epocă, conform standardelor acelei epoci. Musulmanii au credinţa fermă că Nobilul Coran este Revelaţia finală a lui Allah, miracolul miracolelor, fiind revelat ca o îndurare pentru întreaga omenire.
Haideţi să studiem Coranul şi să analizăm dacă Sfântul Coran şi ştiinţa modernă sunt compatibile sau incompatibile luand în considerare doar faptele stabilite ştiinţific şi nu teoriile bazate doar pe simple supoziţii, care nu sunt dovedite ştiinţific.
Coranul nu este o carte despre ştiinţă, ci o carte despre „semne", adică aayaate (versete). Există în Coran mai mult de şase mii de „semne", dintre care mai mult de o mie fac referire la miezul dur al ştiinţei.
1)Crearea Universului:,, Big-Bangul,,
Conform „Big-Bang"-ului, întregul Univers a fost, iniţial, o Nebuloasă Primară, apoi a avut loc „Big-Bang"-ul care a condus la formarea galaxiilor. Acestea, mai apoi, s-au divizat, formând stelele, planetele, Soarele, Luna, etc. Coranul conţine următorul verset cu privire la originea Universului: „Oare nu văd cei care nu cred că Cerurile şi Pământul au fost împreună şi că Noi le-am despărţit şi din apă am făcut tot ceea ce este lucru viu? Şi oare tot nu cred ei?" Similaritatea uimitoare dintre versetul coranic şi teoria „Big-Bang"-ului este inevitabilă!
Cum ar putea o carte, care a apărut în deşerturile Arabiei să conţină, încă de acum mai bine de 1400 de ani, acest adevăr ştiinţific profund?!
2)Masa gazoasa initiala, de dinaintea crearii galaxiilor
Oamenii de ştiinţă sunt de acord că, înainte de formarea galaxiilor în Univers, materia celestă a fost în stare gazoasă. Următorul verset coranic se referă la această stare iniţială a Universului: „Apoi s-a întors către Cer - care era un fum - şi i-a zis lui şi Pământului: «Veniţi amândouă, de voie sau fără de voie!» Şi au răspuns ele: «Venim, supunându-ne de bunăvoie!»"
Acest lucru nu a fost cunoscut de nimeni înainte de profeţia Profetului Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!). Care ar fi putut să fie atunci sursa acestei cunoaşteri?
3)Muntii sunt ca niste tarusi
Scoarţa terestră, pe care noi trăim, este una solidă, în timp ce starturile profunde sunt fierbinţi şi fluide, deoarece aceasta este foarte subţire, există o posibilitate mare de mişcare, de clătinare a ei. Astfel, munţii acţionează ca nişte stâlpi sau ţăruşi înfipţi în scoarţă, oferindu-i acesteia stabilitate. În Coran, găsim exact această descriere: „Oare nu am făcut Noi Pământul gata [asemeni unui pat], pentru ca voi să locuiţi pe el?~ Şi [oare nu am făcut Noi] munţii asemeni unor ţăruşi [astfel încât Pământul să fie întărit şi să nu se clatine sub paşii voştri din cauza vitezei imense a mişcării sale]?’’. „Noi am făcut pe Pământ munţi neclintiţi, pentru ca el să nu se clatine cu ei, iar printre ei [munţi] am făcut cărări şi drumuri pentru ca ei să se poată călăuzi." Coranul se referă si la temeliile solide ale munţilor în următorul verset: „Şi El a fixat munţii cu putere [pe Pământ, făcându-i asemeni penelor de susţinere, astfel încât acesta să stea ferm în ciuda vitezei mari de rotaţie]."
Toate aceste informaţii conţinute în Coranul cel Glorios despre natura munţilor este în acord perfect cu descoperirile recente ale geologiei!
4)Mierea: Vindecare pentru omenire
Albinele asimilează nectarul de la diferite feluri de flori şi plante, îl modifică în corpul lor formând mierea, pe care mai apoi o depozitează în stup. Doar cu câteva secole în urmă, omenirea a aflat că mierea provine din burta albinelor, însă acest lucru este menţionat în Coranul cel Nobil de mai bine de 14 secole, în următorul verset:
„[...] Din burţile lor iese o băutură cu felurite culori, în care este leac pentru oameni. În aceasta este cu adevărat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc!" Doar în ultima perioadă de timp, suntem conştienţi că mierea are proprietăţi de vindecare şi este un antiseptic uşor.
Ruşii au folosit mierea în al doilea război mondial pentru a-şi acoperi rănile, aceasta ajutându-i la menţinerea umezelii şi la vindecarea cicatricilor. Datorită densităţii mierii, nicio ciupercă sau bacterie nu putea afecta rana.
De asemenea, îmbunătăţiri semnificative au avut loc la 22 de bolnavi incurabili de plămâni şi Alzheimer, la casa de asigurări din Anglia, care au fost trataţi de călugăriţa Carol cu propolis. O persoană care suferă de alergie la un anumit tip de plantă, poate să consume din mierea acelei plante pentru a dezvolta o rezistenţă împotriva alergiei. Informaţiile descrise în Coranul cel Glorios cu privire la originea şi proprietăţile mierii au fost descoperite după revelarea acestuia.
5)Embriologia
Un grup de învăţaţi musulmani, sub conducerea unui eminent învăţat yemenit, sheikh Abd Al-Majid Az-Zindani, a colectat informaţiile cu privire la embriologie şi alte ştiinţe din Coran şi din hadith-urile autentice, iar dupa ce au fost traduse in engleza, acestea au fost prezentate profesorului doctor Keith Moore, profesor de embriologie şi preşedinte al Departamentului de Anatomie al Universităţii din Toronto, Canada. Acestuia i s-a cerut părerea asupra unui material. După ce l-a examinat cu atenţie, dr. Moore a spus că cele mai multe informaţii cu privire la embriologie menţionate în Coran şi în hadith-urile autentice sunt în perfectă conformitate cu descoperirile moderne din domeniul embriologiei şi nu le contrazic în niciun fel. Cu toate acestea, el a adăugat şi faptul că au existat câteva versete despre a căror precizie ştiinţifică nu a putut comenta. Unul dintre aceste versete este: „Citeşte! În Numele Domnului tău Care a creat [tot ceea ce există]. ~. El l-a creat pe om din ‘alaq [cheag de sânge atârnat]. " Cuvântul arab ‘alaq, pe lângă sensul de coagularea unui cheag de sânge, mai are şi sensul de ceva agăţat, lipitoare – ca substanţă. Dr. Keith Moore nu avea cunoştinţă de faptul că un embrion în stadiul iniţial apare ca o lipitoare. Pentru a verifica acest lucru, a studiat embrionul în stadiul iniţial la un microscop foarte puternic şi a comparat ceea ce a observat cu diagrama unei lipitori. A fost uimit de asemănarea izbitoare a celor două!
În acelaşi mod, a obţinut mai multe informaţii pentru embriologie, care până atunci îi erau necunoscute, toate acestea prin studiul Coranului. Dr. Keith Moore a răspuns la 80 de întrebări cu privire la datele embriologiei menţionate în Coran şi în Sunnah. Constatând faptul că informaţiile din Coran şi din Sunnah sunt în întregime de acord cu cele mai recente descoperiri din domeniul embriologiei, profesorul Moore a spus: „Dacă mi s-ar fi pus aceste întrebări acum 30 de ani, nu aş fi fost capabil să răspund la jumătate dintre ele din cauza lipsei de informaţii ştiinţifice."
În anul 1981, în timpul celei de a şaptea conferinţe medicale în Dammam, Arabia Saudită, dr. Moore a spus:
„A fost o mare plăcere pentru mine să ajut la clarificarea informaţiilor din Coran despre dezvoltarea embrionului. Îmi este clar că acestea i-au fost revelate lui Mohammed de către Dumnezeu sau Allah, pentru că aproape toate aceste cunoştinţe nu au fost descoperite decât multe secole mai târziu. Acest lucru îmi dovedeşte că Mohammed trebuie să fi fost un Mesager al lui Dumnezeu sau Allah."
6) Fetusul este protejat de 3 straturi
Allah spune în Coranul cel Glorios: „[...] El vă creează în pântecele mamelor voastre, făptură după făptură, în trei întunecimi [...]" Conform profesorului Keith Moore, aceste trei întunecimi din versetul coranic se referă la: pantece, uter si membrana amniotica (placenta).
Coranul invită omenirea să reflecte la crearea acestui Univers în versetul:
„În crearea Cerurilor şi a Pământului şi în schimbarea nopţii şi a zilei sunt semne pentru cei dăruiţi cu minte."
Dovezile ştiinţifice din Coran demonstrează clar originea sa Divină. Niciun om nu putea fi autorul unei asemenea cărţi, care să conţină atâtea dovezi ştiinţifice, acum mai bine de 1400 de ani.
Cu toate acestea, Coranul nu este o carte de ştiinţă, ci o carte a „semnelor". Aceste semne invită omul să realizeze scopul existenţei sale pe Pământ şi să trăiască în armonie cu natura. Coranul este un Mesaj adevărat de la Allah, Creatorul şi Susţinătorul Universului. El conţine acelaşi Mesaj al Unicităţii lui Allah, care a fost propovăduit de toţi profeţii, de la Adam, Moise, Isus (Pacea fie asupra lor!) până la Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!).
Acum am prezentat numai cateva dintre dovezile stiintifice prezentate in Coran. Profesorul Tejasen a acceptat islamul în baza unui singur „semn" ştiinţific menţionat în Coran. Unii oameni poate au nevoie de zeci, iar alţii de sute de semne pentru a se convinge de originea Divină a Coranului. Alţii nu vor vrea să accepte Adevărul chiar şi după ce le sunt arătate mii de semne. Coranul condamnă o astfel de mentalitate în versetul: „Surzi, muţi, orbi sunt ei şi nu se întorc."
Coranul conţine un mod complet de viaţă pentru individ şi societate. Al-hamdu Lillah (Laudă lui Allah), modul de viaţă coranic este mult superior „isms" celui pe care omul modern l-a inventat din pură ignoranţă. Cine poate da o mai bună călăuzire decât Însuşi Creatorul?
Mă rog ca acest umil efort să fie acceptat de Allah, Cel la care mă rog pentru milă şi călăuzire. Amin!
1.) "Conform „Big-Bang"-ului, întregul Univers a fost, iniţial, o Nebuloasă Primară, apoi a avut loc „Big-Bang"-ul care a condus la formarea galaxiilor. Acestea, mai apoi, s-au divizat, formând stelele, planetele, Soarele, Luna, etc"
Nu stiu cine a scris prostiile de mai sus, dar clar nu asta e imaginea de ansamblu.
" întregul Univers a fost, iniţial, o Nebuloasă Primară"
Fals. Nu sustine teoria Big Bang o asemenea prostie.
"Acestea, (galaxiile) mai apoi, s-au divizat, formând stelele, planetele, Soarele, Luna"
Ce? Fals.
Galaxiile se divid pentru a forma stele si planete? WTF? Nu. Galaxiile sunt o reuniune de stele si planete.
"Similaritatea uimitoare dintre versetul coranic şi teoria „Big-Bang"-ului este inevitabilă!"
Primo, ce ai scris tu nu are legatura cu teoria Big Bang, e doar o prostie scrisa de tine.
Secundo, versetul nu are legatura cu prostia scrisa de tine si care chipurile ar fi teoria Big Bang.
In adevar, prostia autorului trebuie sa fie inevitabila.
"2)Masa gazoasa initiala, de dinaintea crearii galaxiilor"
Pai da, de dinaintea cearii galaxiilor. Explica atunci de ce se regaseste cuvântul "Pamantul" in versetul tau, din moment ce acesta nu exista?
"Apoi s-a întors către Cer - care era un fum - şi i-a zis lui şi Pământului"
Care Pamant, daca nu exista?
"Care ar fi putut să fie atunci sursa acestei cunoaşteri?"
Cum care? Pai oamenii au mai dat si ei foc la chestii si au vazut ce e ala fumul. In prostia lor au zis ca norii sunt facuti din fum. Observatie facuta doar cu ajutorul vazului, nu si a creierului.
3)Muntii sunt ca niste tarusi
Tot ce spui aici e fals. Muntii nu impiedica miscarea scoartei terestre. E doar o tampenie inventata de tine.
4.)
"Din burţile lor iese o băutură cu felurite culori, în care este leac pentru oameni. În aceasta este cu adevărat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc!"
Din burtile cui, al vacilor? Unde e specificat ca e vorba de albine?
"Doar în ultima perioadă de timp, suntem conştienţi că mierea are proprietăţi de vindecare şi este un antiseptic uşor."
Ei na. Asa prosti crezi ca eram?
Doar in ultimul timp am reusit sa explicam stiintific motivul pentru care mierea are anumite proprietati, insa acest lucru era intuit de mult.
Nu ma mai obosesc sa citesc si restul.
In primul rand vreau sa repet ca, Coranul nu este o carte de stiinti ci o carte a semnelor.
1),,Nu stiu cine a scris prostiile de mai sus, dar clar nu asta e imaginea de ansamblu.
" întregul Univers a fost, iniţial, o Nebuloasă Primară"
Fals. Nu sustine teoria Big Bang o asemenea prostie.,, Aici inseamna ca nu intelegi sensul cuvantului nebuloasa, care inseamna un nor urias de gaze, da?
2),,"Acestea, (galaxiile) mai apoi, s-au divizat, formând stelele, planetele, Soarele, Luna"
Ce? Fals.
Galaxiile se divid pentru a forma stele si planete? WTF? Nu. Galaxiile sunt o reuniune de stele si planete.,, Stim cu totii ca toate stele din univers s-au nascut in nebuloase dat fiind faptul ca acestea se pot strânge atât de tare încât pot da naștere la stele. Dar ma intreb ce se intampla cu stelele dintr-o nebuloasa in cazul unei explozii precum Big-Bang-ul.
3)"2)Masa gazoasa initiala, de dinaintea crearii galaxiilor"
Pai da, de dinaintea cearii galaxiilor. Explica atunci de ce se regaseste cuvântul "Pamantul" in versetul tau, din moment ce acesta nu exista?
"Apoi s-a întors către Cer - care era un fum - şi i-a zis lui şi Pământului"
Care Pamant, daca nu exista? Cateva versete mai inainte, Allah ne spune in Nobilul Coran: „Oare nu văd cei care nu cred că Cerurile şi Pământul au fost împreună şi că Noi le-am despărţit [...]''. Deci acestea existau deja inainte ca spuna:"Apoi s-a întors către Cer - care era un fum - şi i-a zis lui şi Pământului[...]"
4),,Muntii sunt ca niste tarusi
Tot ce spui aici e fals. Muntii nu impiedica miscarea scoartei terestre. E doar o tampenie inventata de tine.,, În geologie, fenomenul de „pliere" este un fapt recent descoperit, însă, acesta este responsabil pentru formarea lanţurilor muntoase. Scoarţa terestră, pe care noi trăim, este una solidă, în timp ce starturile profunde sunt fierbinţi şi fluide, fiind astfel neprimitoare pentru vreo formă de viaţă. De asemenea, este cunoscut faptul că stabilitatea munţilor este legată de fenomenul de pliere, deoarece aceste „pliuri" urmau să constituie baza reliefurilor muntoase. Geologii ne spun că raza Pământului este de aproximativ 6.035 km, iar crusta terestră pe care trăim este foarte subţire, variind între 2 şi 35 de km. Deoarece aceasta este foarte subţire, există o posibilitate mare de mişcare, de clătinare a ei. Astfel, munţii acţionează ca nişte stâlpi sau ţăruşi înfipţi în scoarţă, oferindu-i acesteia stabilitate.
5) "Din burţile lor iese o băutură cu felurite culori, în care este leac pentru oameni. În aceasta este cu adevărat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc!"
Din burtile cui, al vacilor? Unde e specificat ca e vorba de albine?,, Daca observi inainte de tot versetul am pus acest semn [...] ca sa nu mai scriu ce era inainte. Dar acum iti voi scrie tot versetul:„Şi [iată ce] le-a revelat Domnul tău albinelor: «Faceţi-vă case în munţi, în pomi şi în ceea ce ei făuresc! ~ Apoi mâncaţi din toate roadele şi urmaţi căile uşoare ale Domnului vostru!» Din burţile lor iese o băutură cu felurite culori, în care este leac pentru oameni. În aceasta este cu adevărat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc!"
5),,"Doar în ultima perioadă de timp, suntem conştienţi că mierea are proprietăţi de vindecare şi este un antiseptic uşor."
Ei na. Asa prosti crezi ca eram?,, Am facut referire la faptul ca abia acum stim cu certitudine si este dovedit si explicat stiintific acest fapt.
Asa cum am zis din ignoranta oamenii nu vor vrea sa accepte adevarul nici daca le sunt aratate 1000 de semne, ceea ce Allah a spus in Nobilul Coran: „Surzi, muţi, orbi sunt ei şi nu se întorc.'' este inca o dovada ca doar Allah Subhana wa ta'ala stie ce se afla cu adevarat in piepturile oamenilor.
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă: