| Inferno a întrebat:

Este Dumnezeu atat de limitat fizic si intelectual incat, asa cum sustin anumiti crestini, nu se poate arata oamenilor intr-un mod nedistructiv pentru acestia?

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pai multi din asa zis religiosi nu ar vrea sa il vada ca ei sunt satana insati pe pamant

| lpavel a răspuns:

Dumnezeu nu are corp fizic, este ca si sufletul unui om, ai vazut vreodata sufletul vreunui om? Totusi daca Dumnezeu ar vrea ar putea lua forma unui corp omenesc si sa se arate dar nu vrea pentru ca nu suntem vrednici sa-L vedem niciunul din noi ca suntem prea pacatosi! Il vor vedea dupa moarte numai cei ce au crezut in EL si numai dupa ce vor fi purificati prin foc...

| Holiday a răspuns (pentru lpavel):

"...dar nu vrea pentru ca nu suntem vrednici sa-L vedem niciunul din noi"

Sau prea tantalai sa credeti in spiridusi inexistenti...care cum naiba ar putea sa se arate...

| SG1995 a răspuns:

Aparent, da.

| AC4S4 a răspuns:

Omul nu poate sa-L vada pe Dumnezeu in gloria si maretia Sa, decat atunci cand va fi inviat.
De altfel, Dumnezeu a fost "vazut", dar in forma Sa umana (Isus Hristos). Mai sunt si altii care L-au vazut pe Dumnezeu, dar in diferite reprezentari ale Lui (Moise de exemplu).

| Inferno explică (pentru AC4S4):

Deci Dumnezeu nu e omnipotent.

| AC4S4 a răspuns (pentru Inferno):

Nu am spus nicăieri în răspunsul meu că Dumnezeu nu poate, deci ai tras o concluzie greșită.

| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns:

Viata este doar un test pe care noi trebuie sa-l dam. Cred asta, il simt pe Dumnezeu si stiu ca exista in orice lucru viu, eu nu am nevoie de aratarea lui Dumnezeu ca sa cred in el. Am destule dovezi incat sa nu cred ca am aparut la intamplare, din nimic, in urma prafului de stele, sunt destule profetii biblice din Vechiul Testament despre Iisus Hristos, am destule dovezi incat sa cred ca Iisus a existat si a facut multe minuni in numele lui Dumnezeu. Toti suntem pacatosi, Iisus este singura cale si salvare a noastra.

| Krax256 a răspuns:

Cine e acest "Dumnezeu"?
Copiii isi creaza prieteni imaginari ca sa se joace cu ei si sa-i faca sa se simta bine - si chiar au imaginatie. Adultii au dus povestea la un alt nivel- au creat unul singur pentru toti. Apoi ca la telefonul fara fir vestea s-a raspandit printre oierii analfabeti, o perioada lunga au tot incercat si ei sa si-l imagineze si i-au conferit anumite atribute. Povestea ajunge pana in zilele noastre cand deja "creatia" este desavarsita iar oamenii nu isi mai pot imagina nimic nou despre "atotputernic" si isca discutii stupide in societate. Iar religia a aparut cand primul hot a intalnit primul prost. Restul e istorie.

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru Krax256):

Ai inceput perfect, "copiii", de nivelul asta e si raspunsul tau, pentru un copil de 5 ani.
Cum sa nu se poata arata intr-un mod "nedestructiv"? A fi crestin nu inseamna a-ti pune niste ochelari de cal si go, go, go, dupa comori prin cosmos. "Crestin" e un ansamblu de mai multe valori si atributii, mie nu-mi plac etichetele si nici stindardele laudarosilor si mandrilor care se bat cu pumnul in piept cu si in ceea ce cred. Intr-un anumit moment al vietii, fiecare-si pune niste semne de intrebare si intrebari existentiale la care spera la un raspuns, confirmare, veridicitate in propriul crez. Iar daca eu aleg sa cred ca exista o putere mai presus de toate celelalte, o existenta pe care mintea umana nu o poate acapara intru totul, este cu siguranta consecinta unui moment care mi-a stranit acest crez! Sigur, pentru un om e greu chiar sa accepte asta, depinde de fiecare cum preia anumite lucruri.

| Krax256 a răspuns:

Deci pompa deci ventilu, care deci stii ce deci vreau sa zic, deci in concluzie: intrebarea s-ar pune altfel. "Cum ar putea Dumnezeu, creatia unui creator imperfect sa fie perfecta?"