| Robyi a întrebat:

Este Dumnezeu o Trinitate?

Răspunsul Bibliei

Multe confesiuni creştine predau învăţătura că Dumnezeu este o Trinitate. Totuşi, observaţi ce se spune în Encyclopedia Britannica: „"În Noul Testament nu apare nici cuvântul "trinitate", nici doctrina explicită a Trinităţii... Doctrina s-a dezvoltat de-a lungul mai multor secole şi după îndelungi discuţii aprinse"".

De fapt, Dumnezeul Bibliei nu este descris niciodată ca făcând parte dintr-o Trinitate.

De asemenea, cititi Deuteronomul 6:4; Psalmul 83:18; Ioan 17:3; Galateni 3:20.

Daca ati citit versetele, spuneti-va punctul de vedere la invatatura care nici macar nu este biblica, "Trinitatea".

25 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Deci insasi Biblia afirma ca ea nu afirma nimic despre trinitate?
"Răspunsul Bibliei:
[...]
"În Noul Testament nu apare nici cuvântul "trinitate", nici doctrina explicită a Trinităţii... Doctrina s-a dezvoltat de-a lungul mai multor secole şi după îndelungi discuţii aprinse" "

Nu stiu de unde ai luat citatul prietene, insa nu din Biblie, asa ca nu prea vad cum poate fi asta "Raspunsul Bibliei."
Just logic.

| anonimg a răspuns:

Biblia trebuie lasata sa se interpreteze singura. Si in Vechiul Testament dar si in Noul se vorbeste despre Dumnezeu -fie ca se refera la Tatal, Fiul sau Duhul Sfant. Sunt trei Persoane care lucreaza impreuna pentru mantuirea omului. Problema ce-a mare a oamenilor nu este cu Tatal si nici cu Duhul Sfant; ci inima omului este rascolita atunci cand este inaltat Domnul Hristos. Si adevrat a fost inaltat. Razboiul nu se duce nici impotriva Tatalui si nici impotriva Duhului Sfant, ci doar impotriva Fiului lui Dumnezeu pe care multi -chiar crestini- nu-L accepta. Da, chiar este un paradox cand te gandesti ca exista crestini care nu-L accepta pe Domnul Hristos ca Mantuitor -caci numele de "crestin" vine de la "Cristos"). Acesti crestini nu sunt convertiti cu adevarat; caci daca un om este nascut din nou, El trebuie sa fie nascut din Duhul Sfant; iar ceea ce transforma viata omului este prezenta lui Iisus Hristos in inima, prezenta ce este aduca prin Duhul Sfant. Daca Iisus Hristos nu locuieste in inimile voastre, atunci sa stiti ca voi nu ati fost convertiti niciodata cu adevarat.
Cele trei Persone ale dumnezeirii sunt diferite, dar lucreaza intr-o deplina armonie avand acelasi scop: mantuirea oamenilor.
"Cine va primeste pe voi Ma primeste pe Mine; si cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine." (Matei.10:40)

| milan9 a răspuns:

Iata o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Duhul Sfânt ca PERSOANĂ, şi chiar PERSOANĂ DIVINĂ:

Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh." (Enumerarea prezintă CLAR EGALITATEA cu Tatăl şi cu Fiul)

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

Fapte 20, 28. Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

Efeseni 4, 30 -"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării."

Evrei 2, 4- " Împreună mărturisind şi Dumnezeu cu semne şi cu minuni şi cu multe feluri de puteri şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după a Sa voinţă?"

Fapte 7, 51 "Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt, precum Şi părinţii voştri, aşa şi voi!

| milan9 a răspuns:

Inca si o mică parte din versetele care Îl prezintă pe FIUL lui Dumnezeu:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Daniel 7, 14 -"Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar obârşia Lui este dintru început, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

| milan9 a răspuns:

Matei 28,18 "Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.
Matei 28, 19 "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele TATĂLUI şi al FIULUI şi al SFÂNTULUI DUH."

Iată cum versetul precedent prezintă pe cele trei ipostasuri divine (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh) CA FIIND DISTINCTE (NU SE CONFUNDĂ).

Nenumărate alte versete ale Sf. Scripturi prezintă PENTRU FIECARE ÎN PARTE ATRIBUTELE DIVINE dar şi faptul că au împreună aceeaşi fire sau natură divină!
SUNT SUTE DE VERSETE IN ACEST SENS! happy happy happy

Nu poti avea incredere in acea Enciclopedie atunci cand autorii ei sunt subiectivi prin prisma religiei lor diferite de crestinism! thinking

Nu-mi imaginez ca autorul articolului din Enciclopedie (daca e intr-adevar scris asa) ar fi ramas corect in situatia in care el ar fi fost iehovist. thinking
La Niceea nu s-a schimbat absolut nimic din invatatura de credinta! Sutele de mii de martiri si-au dat viata pentru a nu-si schimba credinta. sad
Nimeni nu putea accepta alte lucruri decat cele pe care le cunosteau de al apostoli despre TATAL, FIUL si DUHUL SFANT. happy happy

| milan9 a răspuns:

_@Robyi, toate problemele şi neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

BINEINTELES CA EXISTA SI "MARTORI AI LUI IEHOVA" SI ISLAMISTI care sa fi scris in interiorul ENCICLOPEDIEI BRITANICE. Au notat ei oare ceva care sa tina cu crestinismul? NU ABSOLUT! TOATE ACESTE LUCRURI SUNT DECI SUBIECTIVE! sad sad sad

Nu-mi imaginez ca autorul articolului din Enciclopedie (daca e intr-adevar scris asa) ar fi ramas corect in situatia in care el este iehovist, sau islamist spre exemplu.

Nu poti avea incredere in acea Enciclopedie atunci cand autorii ei sunt subiectivi prin prisma religiei lor diferite de crestinism! thinking

Dar iata ce spune printre altele Scriptura:
Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI." happy happy

Iată cum versetul Matei 28, 18 prezintă pe cele trei ipostasuri divine (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh) CA FIIND DISTINCTE (NU SE CONFUNDĂ). happy happy

Nenumărate alte versete ale Sf. Scripturi prezintă PENTRU FIECARE ÎN PARTE ATRIBUTELE DIVINE dar şi faptul că au împreună aceeaşi fire sau natură divină!
SUNT SUTE DE VERSETE IN ACEST SENS!

La Niceea nu s-a schimbat absolut nimic din invatatura de credinta! Sutele de mii de martiri si-au dat viata pentru a nu-si schimba credinta. sad
Nimeni nu putea accepta alte lucruri decat cele pe care le cunosteau de al apostoli despre TATAL, FIUL si DUHUL SFANT.

| milan9 a răspuns:

_"Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra" se refera la caracterul de "persoana", cu ratiune, vointa si simtire.
Cand Mantuitorul a spus "Eu si Tatal una suntem" S-a referit doar la "NATURA DIVINA" ce reiese din sutele de versete care Il prezinta pe Fiul ca fiind Creator si Dumnezeu.

Ipostasurile Sfintei Treimi apar în biblie, chiar dacă termenul sinonim ("treime") nu apare. Termenul "treime" este doar un termen prin care noi facem referire la Ipostasuri, fiind DOAR UN SINONIM, UN TERMEN DESCRIPTIV, unul care ajuta doar la descriere.

Una din situaţiile enumerării împreună a persoanelor având ca "punct comun" unificator - aceeaşi Natură divină este:
- "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh" - Matei 28, 19
Există mai multe enumerări de acest fel, şi într-o ordine aproape diferită de fiecare dată, arătându-se astfel importanţa egală a celor trei Persoane divine: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh!

| milan9 a răspuns:

_Dintre toate miile de culte, oare nu chiar gruparea "martorilor lui iehova" (care se recunoaste ca nu e crestina) este cea care a adunat in varianta ei de Biblie CELE MAI MULTE CUVINTE CARE NU EXISTA IN BIBLIE, in scrierile vechi, PENTRU CA IN ACEASTA GRUPARE S-AU ADAUGAT TERMENI NOI si s-au denaturat sensuriel reale ale mesajului biblic sad sad sad

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Mantuitorul Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU!
Este o diferenţă ca de la cer la pământ între DUMNEZEU FIUL pe de parte, existent din veşnicie şi CREATOR al tuturor lucrurilor, şi "creaţia" Sa pe de altă parte!

În toată Biblia expresia "întâiul născut" se referă la un fiu din aceeaşi "familie", de aceeaşi "natură" cu ceilalţi din respectiva familie: dacă e vorba de fiu al lui Iacov e din "familia" lui Iacov, daca e "fiu" dintr-un regn animal atunci e de ACEEAŞI NATURĂ CU SPECIA RESPECTIVĂ şi nu om sau altceva, dacă e numit fiu al lui Faraon înseamnă ca este fiu ŞI NU CREATURĂ "meşterită" de faraon!

Şi pe acelaşi raţionament, dacă Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU, înseamnă că e de ACEEAŞI NATURĂ CU TATĂL "FIULUI"!

Referitor la Duhul Sfant, iata versete care Îl prezintă ca PERSOANĂ, şi chiar PERSOANĂ DIVINĂ:

Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh." (Enumerarea prezintă CLAR EGALITATEA cu Tatăl şi cu Fiul)

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

Fapte 20, 28. Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

Efeseni 4, 30 -"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării."

Evrei 2, 4- " Împreună mărturisind şi Dumnezeu cu semne şi cu minuni şi cu multe feluri de puteri şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după a Sa voinţă?"

Fapte 7, 51 "Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt, precum Şi părinţii voştri, aşa şi voi!

_Robyi, stii ca dintre toate miile de culte, chiar gruparea "martorilor lui iehova" (care se recunoaste ca nu e crestina) este cea care a adunat in varianta ei de Biblie CELE MAI MULTE CUVINTE CARE NU EXISTA IN BIBLIE, in scrierile vechi, PENTRU CA IN ACEASTA GRUPARE S-AU ADAUGAT TERMENI NOI si s-au denaturat sensuriel reale ale mesajului biblic? sad sad sad

Intr-o anumita privinta, TOATE ZECILE DE MII DE CUVINTE din toate traducerile Bibliei NU APAR IN BIBLIE!
Pentru ca asta inseamna o traducere: schimbarea tuturor cuvintelor pentru a fi intelese intr-o anumita limba. thinking

NU MAI SPUN DE NEOLOGISMELE care chiar nu au corespondent in Biblie, ci doar poate un sens indepartat. APROAPE TOATE TRADUCERILE FOLOSESC NEOLOGISME! thinking

Ce sa mai spunde SUTELE DE MII DE REALITATI care desi exista in realitate, NU SUNT NOTATE IN BIBLIE, pentru ca Biblia nici nu si-a propus asta! happy

| Holiday a răspuns:

Deci, hotarati-va, cate capete avea Zmeul, si cate i-a taiat Fat-Frumos?

Sunt atat de hilare discutiile astea aprinse despre o poveste, care ce-i drept prin prostia oamenilor a marcat istoria, dar care deja devine istorie.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Este foarte clar ceea ce ai consemnat prin versetele biblice. Da Dumnezeu este,, unul singur, Numele sau este (in romana) IEHOVA, Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu, primul creat din toata creatia in cer, Duhul sau Spiritul Sfant, este forta activa a lui Dumnezeu, nu este o a treia persoana cum invata unele culte. Deci nu este vorba in Biblie nicaieri de trinitate (Dumnezeu in trei fete sau trei persoane, e o invatatura gresita promovata de cei ce nu iubesc adevarul si au spus de la inceput doar minciuni ). Cine cunoaste adevarul are mare privilegiu din partea celui ce ne-a creat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este posibil ca si britanicii sa aiba un Dorel scriitor de tampenii "priceput" la religie.In general ateii se ocupa cu explicatii despre religie prin enciclopedii.
Cunosc personal un profesor care a "tradus" in lb romana Bhagavad Gita.
Ateu.
Mai incopetent de atat nu se poate.
Nu a inteles absolut nimic.
Trinitatea exista in majoritatea religiilor importante si asta cu mult timp inaintea crestinilor.

| pet555 a răspuns:

Gresesti. Biblia vorbeste depre trinitate.
"Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra " Aici este folosit "Elohim",, care inseamna "noi", desemnand mai mult de trei persoane, deoarece exista numarul singular, dual si plural
De exemplu in Isaia 48:16, dar in alte multe texte biblice se prezinta ca cele trei Persoane ale trinitatii sunt un singur Dumnezeu, care exista din vesnicie si atotputernic. Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Isus a spus : "Eu si Tatal una suntem". Isus este numit Dumnezeu de multe ori in Noul Testament.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| pet555 a răspuns (pentru pet555):

In plus, in Psalmi, psalmistul spune :"Nu lua de la mine Duhul Tau cel sfant". Daca e Duhul lui Dumnezeu, normal ca face parte din Dumnezeu. Nu stiu de ce spun Martorii lui Iehova ca se bazeaza pe Biblie. Pana si asta e o erezie, a spune ca voi sunteti crestini, cand esenta crestinismului e faptul ca Isus este Dumnezeu, si exista Sfanta Treime, Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, care sunt aceeasi persoana.

| Inferno a răspuns (pentru U2lrish):

Nu exista subiectivism sau obiectivism atunci cand vorbim de un fapt, exista doar adevar.
Daca scrie sau nu in Biblie de trinitate este in orice caz un fapt.
Numai un om cu o gandire de retardat ar putea fi subiectiv aici, dar din partea ta ma asteptam oricum.

| Robyi explică (pentru pet555):

Dupa cum ai spus si tu, "Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra". Nu stim cum arata Dumnezeu. Asadar, Dumnezeu se refera la INTERIOR, adica la SENTIMENTE. Si cand a spus Isus ca "Eu si Tatal una suntem", Isus s-a referit la sentimente.

| Cezar2009 a răspuns:

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Ipostasurilor într-o unitate desăvârşită a Aceleiaşi "firi" sau "naturi" divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Comparaţia cu oamenii poate merge doar până la un anumit punct. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură "fire" sau NATURĂ DIVINĂ.

| Cezar2009 a răspuns:

Neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a asumarii "rolului" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!
Acest "rol" asumat de bună voie schimba toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar si nu de cea divina)

Dumnezeu Fiul este de aceeasi natura cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "rolul" asumat de bunavoie prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| Robyi explică (pentru Cezar2009):

Isus a spus de nenumarate ori ca "Tatal este mai mare decat mine". Sa o luam logic. Isus a mai spus: "Am venit pe pamant nu ca sa fac vointa mea, ci vointa celui ce m-a trimis". Trimisul este mai "inferior decat cel care l-a trimis. De nenumarate ori, Isus s-a autonumit "fiu al lui Dumnezeu". Asadar, fiul poate fi egal cu Tatal? Nicidecum.

| Robyi explică (pentru Cezar2009):

In multe versete biblice chiar Isus spune ca "tatal este mai mare decat mine"

| Cezar2009 a răspuns:

Prin Întruparea Sa, Mântuitorul Hristos, păstrându-şi divinitatea, şi asumându-şi şi firea umană, El şi-a asumat şi "slăbiciunea" acestei firi în relaţia cu oamenii dar şi cu Tatăl.
SMERENIA avea deci rolul ei înaintea Tatălui în primul rând! De aici vine asumarea temporară a "umanităţii", asumarea liberă a inferiorităţii pe care natura umană o are faţă de NATURA DIVINĂ! Preluarea "rolului" de Om şi Mântuitor trebuia să fie făcută până la capăt!

Dumnezeu Fiul, "deofiinţă" cu Tatăl, şi-a asumat supunerea faţă de Tatăl doar pentru că liber, ŞI-A ASUMAT ŞI ROLUL de "MIJLOCITOR", intermediar pentru oameni faţă de Tatăl.
Filipeni 2, 6 - "Care, DUMNEZEU FIIND ÎN CHIP, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,"
Filipeni 2, 6 - "Ci S-A DEŞERTAT PE SINE, CHIP DE ROB LUÂND, făcându-Se ("rol" asumat de bună voie) asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om,"
Filipeni 2, 6 - "S-A SMERIT PE SINE, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce."

Întrebări similare