Mai bine cititi carti adevarate daca tot vreti sa cititi ceva...
In ipoteza ca exista, cu ce te-ar ajuta?
AI vrea sa elimine vreo etnie?
Ne dai un exemplu? Care este ultima "carte adevarata" pe care ai citit-o? Si ce te face sa crezi ca ai citit mai mult decat unii dintre noi?
Tot ce-am zis e sa nu cititi biblia si alte prosti religioase. Restul nu stiu de unde ai extras tu
Nu mai stii ce ai spus? Iti redau eu, ca sa intelegi de ce te-am intrebat:
MaDoaren1DeTotCeEsteInJurulMeu a răspuns:
"Mai bine cititi carti adevarate daca tot vreti sa cititi ceva...
In ipoteza ca exista, cu ce te-ar ajuta?
AI vrea sa elimine vreo etnie?"
Doar ca am zis sa cititi carti adevarate, reise ca "Si ce te face sa crezi ca ai citit mai mult decat unii dintre noi?"...aha
Te feresti sa raspunzi. E ok, am inteles. O seara buna.
Dumnezeu nu este rasist.In vechiul israel, cei care erau din alte natiuni si doreau sa se inchine lui puteau.De exemplu, prostituata Rahav a fost salvata din Ierihon sau moabita Rut.Iar ceea ce e frumos cu privire la ele, e ca amandoua au avut privilegiul ca prin intermediul lor sa apara pe linia genealogica Mesia sau Cristosul.Matei1:5,16
Iisus a avut niste iesiri rasiste de care nu ne spune si nu este scris in Biblia de astazi.
Te referi la apocrife?
Ce,, ieşiri rasiste''?
Vezi! Nu stii despre ele pentru ca nu ti-a spus nimeni niciodata si nu au fost publicate niciodata. Nici eu nu stiu exact despre ce este vorba, stiu doar ca are legatura cu evreii.
,,Nici eu nu stiu exact despre ce este vorba, stiu doar ca are legatura cu evreii.''
De ce te răţoieşti la mine dacă nici tu nu ştii,, exact despre ce e vorba''?
Evident că sunt conştientă de existenţa scrierilor apocrife. Credeam că dacă tot le aduci în discuţie, eşti măcar în cunoştinţă de cauză, şi deci în măsură să ne oferi ceva detalii.
Omule, nu m-am ratoit la tine. Iti spun ce stiu. Daca nu vrei sa o iei in calcul, si stiu sigur ca nu vrei nu ai decat sa nu o faci.
Evreii nu sunt o,, rasă'', aşa cum nici românii nu sunt o rasă.
Se numeşte etnie.
Într-adevăr, Dumnezeu i-a ales dintre toate popoarele lumii şi i-a pus deoparte ca neam al Lui. De fapt, El i-a creat, El le-a oferit identitatea culturală, religioasă, spirituală, naţională.
I-a ales ca PRIN ei, să răspândească cuvântul Său neamurilor, ca ele să vadă măreţia Lui şi să creadă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Perenitatea şi coeziunea acestui popor, în ciuda vicisitudinilor întâmpinate de-a lungul istoriei, indică net prezenţa intervenţiei divine.
Cine are ochi, să vadă. De pildă, întemeierea statului modern Israel este un miracol istoric.
Toate acestea atestă existenţa Dumnezeului biblic.
Iar prin venirea lui Isus, neamurile au fost primite,,, înfiate'', dacă vrei, în familia lui Dumnezeu. În credinţa în Isus, nu mai există nicio diferenţă înaintea lui Dumnezeu între evreu şi goi.
Deşi planul lui cu poporul evreu per se, ca naţiune, nu a luat sfârşit nici pe departe. El continuă până azi. Dă o geană Orientului Mijlociu.
Bine inteles ca nu sunt o rasa. Dar Dumnezeu i-a facut o rasa aparte.
Rasele nu exista in relitate totul tine de genele care dau culoarea parului, pielii, ochilor etc.
"Într-adevăr, Dumnezeu i-a ales dintre toate popoarele lumii şi i-a pus deoparte ca neam al Lui. "
Asta este nedereptate pe fata. Adica Dumnezeu sa ia apararea unui singur popor si sa omoara restul? Mi se pare oribil ca un Dumnezeu atotputernic, care se considera el drept sa faca asa ceva. Mai degraba parca e "nașul"din mafia italiana.
"De pildă, întemeierea statului modern Israel este un miracol istoric."
Este pe dracu. Practic evreii erau ca tiganii, doar cu o diferenta. Tiganii au o patrie mama(India), iar evreii nu aveau nimic. Faptul ca si-au intemeiat un stat nu e nici o minune, mai ales ca majoritatea bancherilor sunt evrei si si-au permis acest lucru.Plus ca foarte multi crestini din America au facut donatii importante statului evreu cand era inca "copil".
Dar cine a spus că dacă i-a ales pe evrei ca popor al Lui, înseamnă automat că omoară restul popoarelor?
Am susţinut eu aşa ceva în răspunsul meu? De ce îmi răstălmăceşti cuvintele? Am specificat clar că i-a ales pentru ca PRIN ei să răspândească cuvântul Său. Nu mă întreba DE CE i-a ales tocmai pe ei, asta numai El ştie. Şi oricum, şi dacă îi alegea pe filisteni, îi săreaţi în cap la fel de aprig.
Dacă îndrăzneşti să compari poporul evreu cu...ţiganii...NU mai avem ce discuta.
Dacă susţii că evreii NU au nicio legătură istorică cu teritoriul pe care şi-au întemeiat statul în 1948, adios. N-am chef să mai predau cunoştinţe elementare de istorie.
Bine inteles ca compar evreii cu taganii. Ce? tiganii nu sunt si ei oameni? ti-am spus ca si evreii si taganii sunt nomazi, departe de tara lor.Nu am afirmat ca evreii nu au locuit prin orient, nu stiu auzi cumva voci?
Nu ti-am restalamacit nimic, doar am spus ca Dumnezeu a tinut cu evreii in multe batalii si a omorat foarte multi oameni in numele "poporului sau"(asta afirma biblia, ca din punct de vedere istoric nu are nici cea mai mica relevanta).
Ma nene, un Dumnezeu nu alege pe cineva, nu ar fi Dumnezeu daca ar face asa ceva. Dumnezeu ii alege pe toti nu doar o particica, ca nu vorbim de mafie aici, vorbim de Dumnezeu totusi.
"i-a ales pentru ca PRIN ei să răspândească cuvântul Său."
A fost buna asta. Cum sa raspandeasca cuvantul, omorand orice popor care nu il accepta?
O menta, - "Într-adevăr, Dumnezeu i-a ales dintre toate popoarele lumii şi i-a pus deoparte ca neam al Lui"- O gogorita mai marea nici ca exista, o incercare de a imbrobodi mintile naivilor credinciosi si de aiurea pentru a pregati si veni in sprijinul legitimitati statul evreu. In realitate lucrurile stau altfel, problema infiintari unu-i stat evreu este veche si unul din oameni importanti pentru a realiza aceasta este Theodor Herzl care la primul congres sionist din 1897 a declarat -"Vrem să punem piatra de temelie", a declarat el, "pentru casa care va deveni refugiul a naţiunii evreieşti. Sionismul este întoarcerea la iudaism, chiar înainte de întoarcerea în ţara lui Israel " si tot atunci sa adoptat "Programul de la Basel" si s-a infiintat Oraganizatia sionista cu Hertz care spunea in calitate de presedinte- "Sionismul aspiră să creeze un cămin public garantată pentru poporul evreu, în ţara lui Israel." Ulterior congresului Hertz a negociat cu englezii care erau favorabili pentru a infiinta o colonie evreiasca pe teritoriul britanic, in peninsula Sinai dar proiectul a esuat si britanici a propus formarea coloniei evreiesti ATENTIE, in Uganda si aceasta oferta a fost acceptata de el si alti sionisti dar la congresul sionist din 1903 s-a starnit o violenta opozitie din partea evreilor rusi si Hertz a fost in imposibilitatea de a rezolva conflictul. Deci daca oferta era acceptata la congres statul evreu era acum format in Uganda si " intemeierea satului modern israel este un MIRACOL istoric" precum spui e vrajela biblica ca trebuia sa intoarca macazul sa spuna ca de fapt acela era pamantul promis, din Uganda.
Te avertizez din nou. De data aceasta foarte serios. Daca adminii nu te vor sanctiona, voi face plangere in mod personal la autoritati si voi cere sa se afle de unde iesirile tale discriminatorii si xenofobe. Te rog sa te potolesti. Daca urmaresti discutii serioase esti binevenit. Dar ura asta nu o poti justifica prin libertatea de opinie. NU are nici o legatura cu nimic din ce se discuta aici. Ea este ILEGALA!
Dragul meu, tu poti continua astfel, este alegerea ta. Totusi te sfatuiesc sa ai grija. Cele mai mari derapaje pot aparea tocmai din alimentarea unor astfel de afecte si de senzatia de siguranta / de putere pe care ti-a da faptul ca nu esti fata in fata cu "oponentii" tai.
Dumnezeu este: rasist, adept al sclaviei și al traficului de carne vie, promotor al violului, incestului, poligamiei, adulterului, fratricidului și patricidului, sadic, masochist, nebun, crud, absurd, egocentric, narcisist, distructiv și etern preocupat de organele genitale ale homosexualilor
RAY întreabă: