anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este frica de necunoscut temelia credintei? Daca nu, ce anume?

45 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Jardelin):

"super-destepti, super-fericiti si super-buni." eu nu sunt ipocrit scuze. nu am zic niciodata ca toti sunt despteti / fericiti / si mai ales buni, fata de cei ca tine, adica religiosi.

Mai scutestete-ma."" numai intra la intrebarile mele daca adevarul te doare. mai pune mana pe engleza ca biblia o stii dar o limba straina habar nu ai, o tu inteligentule.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru KodrutZ):

Nu le-am incurcat, sunt trei optiuni diferite, care pot fi combinate intre ele sau nu. Asta in primul rand. In al doilea rand, nu m-am referit nicio secunda la frica de pedeapsa divina. Unii oameni se comporta asa din cauza dogmelor religioase, eu am cunoscut cativa de genul asta, insa eu nu m-am referit la ei. Asa cum nu toti credinciosii sunt indoctrinati, asa nu cred ca actioneaza toti din frica de pedeapsa. Pentru cei care nu au nicio treaba cu dogmele religioase se pot aplica prima si a doua optiune pe care le-am dat (frica de moarte si frica de control).
Iar daca spui ca nu exista oameni care folosesc religia drept motivatie pentru lucrurile pe care nu ar trebui sa le faca, inseamna ca nu ai cunoscut destui crestini. Mi-e imposibil sa cred ca nu ai auzit vreodata vreo batrana in biserica sa certe vreun tanar sau sa barfeasca pe cineva care comite vreun pacat (religios), precum faptul ca nu vorbeste cu parintii sau sa isi insala nevasta si sa spuna "E pacat, mama, in ochii lui Dumnezeu". Eu am auzit destule exemple de genul asta. Aici nici nu cred ca este vorba de indoctrinare sau frica, ci pur si simplu de persoane care nu sunt capabile sa gaseasca o explicatie mai buna pentru ceva ce stiu ca nu este bine sa faci, decat ca "este un pacat" sau "asa vrea Domnul".
Banuiesc ca exemplul meu din raspunsul anterior nu a fost cel mai potrivit pentru argumentul pe care l-am dat, (mai ales pentru ca nu am mentionat ca exemplul meu anterior - daca nu fac asta, voi fi pedepsit - este un automatism care are loc de multe ori, dupa ce religia este internlizata in subconstient si repetat de multe ori nu mai creaza frica, ci doar disconfort), dar m-am referit pur la motivatia pentru care unii oameni o au pentru actiunile pe care le fac sau nu le fac, asa cum am si mentionat.

| Jardelin a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu realizezi cat de penibil esti? De cand ai ajuns tu sa-mi dai indicatii mie sa invat limbi straine?!

Baiatule, du-te si vezi-ti de treaba ta! Cred ca ti-am dat prea multa importanta iar tu ai inceput sa-ti inchipui ca te poti trage de sireturi cu mine. Vai de capul tau!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Jardelin):

" De cand ai ajuns tu sa-mi dai indicatii mie sa invat limbi straine?!" de cand ai zis ca nu stii limba engleza. esti atat de inapoiat ca nici o limba straina nu stii. aia da penibil. nu eu

"Baiatule, du-te si vezi-ti de treaba ta!" se vede ca esti dus cu pluta laughing. tu intri la intrebatile mele, nu eu la ale tale, dar cine sa isi dea seama, ala care nu stie mai nimic

| OoBunnyoO a răspuns:

Iar alt motiv pentru care unii oameni sunt credinciosi este ca se nasc in familii de credinciosi. Parintii transmit invataturile lor copiilor si uneori o fac atat de bine, copiii le internalizeaza in asa masura incat nu le mai pot schimba, cand ajung la varsta la care le pot schimba, adica atunci cand incep sa priceapa fizica, chimia etc.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Eronat. Daca esti convins ca exista rai/iad si alte alea, preferi o eternitate in smoala/pucioasa&***, sau citeva minute/ore de tortura?

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu chiar crezi ca ortodocsii au fost altfel fata de catolici? Au fost tot timpul chiar mai fanatici decat catolicii. Uite un exemplu: http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_the_Latins

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Jardelin):

Exact. La fel si tara noastra.
Poporul nostru niciodata nu a luptat pentru expansiune, ci pentru aparare.

| sublime89 a răspuns:

Cu siguranta ca este. Imagineaza-ti cum erau oamenii preistorici. Prinsi intr-o lume pe care nu o intelegeau absolut deloc. De ce erup vulcanii, de ce au loc cutremure, de ce sunt loviti de furtuni puternice, de ce apar fulgerele, de ce sunt ierni deosebit de friguroase si lungi, ce e pamantul, ce e cerul, ce e soarele, ce e luna, ce sunt stelele, ce sunt cometele, de ce exista animale carnivore sau boli fatale, de ce au loc accidentele mortale, de ce mor copiii la nastere? Si s-ar mai adauga intrebarile foarte importante: de ce murim, si ce e dincolo de moarte? Imagineaza-ti sa nu ai raspuns la niciuna din aceste intrebari. Ce ai crede despre lume? Nu ai simti nevoia de a inventa un prieten imaginar? Unul foarte puternic, si care sa-ti dea o speranta. Unul care sa-ti spuna ca totul va fi bine, in ciuda tuturor greutatilor. Asta e principala origine si temelie a religiilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pe cuvantul meu daca ma mai bag la religie.
Imi sar toti in cap.
Trebuie sa spun fiecaruia in parte.
Nici la mate nu demonstrez atat.
Acolo spun direct "se vede pe desen".
Aici...

| danut a răspuns:

Daca, (repet a nu stiu cata oara), citeati Biblia, aflati ca in Cer (rai) NU ESTE loc pentru fricosi, lucru spus de Dumnezeu. Concluzia, frica nu face parte din apanajul crestinismului real, dovedit prin nenumarati martiri din perioada timpurie a crestinismului si apoi prin cei peste 50.000.000 de crestini omorati de CATOLICI. Valdeenzi, hughenoti, protestanti, milioane de crestini omorati de Imperiul Papal. Exista o istorie ascunsa cu mare grija de religile traditionaliste dar cine vrea o poate descoperi.

| aabaaab3278 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai pune mana pe o carte de istorie si dupa sa vii aici sa discutam

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru aabaaab3278):

Tocmai, nu mai vin aici.
Pentru ultima data cand mai intru la categoria asta.

P.S: Stau bine cu istoria.

| danay72 a răspuns:

Credinta autentica se bazeaza pe cunostinta.

| Doub a răspuns:

Nu in cazul meu.thinking

Întrebări similare