Ști cei mai smerit decât un om pocăit?
Acela care caută calea Adevărată, iar asta înseamnănd? Dumnezeu meu Dumnezeul tău Dumnezeul nostru!
Dacă la fiecarea păcat neam întoarce către el, la el și neam cere iertare Adevărată cu Adevărat din inima noastră și sufletul nostru atunci, ne știm și calea, ne știm și drumul, nu ne mai rătăcim, nu ne mai dușmănim nu mai zace urăciune între noi, în noi nu mai zace prostia în noi, lăcomia în noi, nesuferința față de unul și celălalt între noi!
Dar dacă la fiecarea păcat fugim în alta păcat, în altă nebunie și proștie,... nu facem decât săne facem mai mult rău nouă, fiindcă Dumnezeul nu vrea să piardă, săne piardă ori care near fi fapta umană și omenească firească.
Dar dacă spui eh lasă și el/ea mia făcut mie rău să-i fac și eu ei/lui rău si umblăm după răzbunarea unui altuia după noi, dacă umblăm cu dușmănia, prostie, ca fariseii nu-i și firesc? Să ajungem rău? Eu cred că DA!
Cu toți suntem oamenii, da nu toți rămânem tot oamenii cu Dumnezeul cu Adevărat înainte, și din când în când, ne mai place si "nouă" să fim precum, o zi ca iuda o zi ca "Hristos", ca el evident că nu putem fi dar mă "amuză" cei ce vor săi semene lui, ca el nu putem fi, dar avem toate șansele să-l ascultâm, să-l urmăm cât ne poate ține pasul, piciorul direcția fără săne lăsăm atrași "involuntari" de cei înfășurat în"frumos" de păcat! bine înțeles că nu-i obligatoriu Dumnezeul meu să fie pe placul nimănui.
Alegerea ne aparține tuturor nu șia trimisul fiul săne oblige în nicio privință, da el a ales să fie bătut în cuie pentru tot ce însemnă păcat, răutate, dușmănie, urăciune în noi.
Putea să nu-i pese de noi dar na ales asta în privința noastră fiindcă el atât de mult ne iubește cu Adevărat că noi nu mai vedem nimic din ce însemnă Hristos cu Adevărat, decât dușmănia răutate prostia...
Trebuie sa venim la Dumnezeu exatmct asa cum suntem. Fiindcă El o sa ne ajute sa ne schimbam, Dumnezeu face schimbarea. Pocăința înseamnă schimbare, a mintii a felului cum vorbim cum ne comportam și cum gândim. Este o alegere zilnica. Zilnic trebuie sa ne pocăim de păcate, fiindcă zilnic le facem. Fără de păcat nu putem fi, fiindcă doar Isus Hristos a fost fără de păcat pe acest pământ, deci noi trebuie sa îl urmam pe El, sa fie El modelul nostru. Și eu sunt într un proces continuu, greșesc foarte mult și încerc sa ma întorc iarăși la Dumnezeu. Este greu, dar nu trebuie sa ne lăsăm purtați de păcate, trebuie sa avem o oarecare disciplina. Să îl urmam de Dumnezeu, sa citim cuvântul Lui Sfânta Biblie, zilnic. Să ne pocăim zilnic, să ne supunem Lui și cuvântului Lui zilnic, poruncilor Lui Dumnezeu și sa avem credință în El ca El ne a salvat prin sacrificiul Lui pe cruce, ca murit pentru noi și asta a fost plata păcatelor. Studiind și citind Biblia zilnic, uitandu ne la podcast-uri( în engleza/romana) creștine despre Isus, rugandu ne, ne apropiem și petrecem mai mult timp cu Dumnezeu. Ăsta de fapt și este scopul vieții. Noi suntem făcuți pentru Dumnezeu. Când o sa ne încheiem viata pe pământ, noi o sa fim cu Dumnezeu pururea, dar asta depinde de noi sa îl alegem pe El. Să îl urmam și sa ne punem toată nădejdea în El. Noi suntem creați de Dumnezeu cu libera alegere, liberul arbitru, putem face ce vrem. Dacă vrem noi îl putem urma pe Isus, dacă nu, noi putem face ce ne taie mintea. Dar cel mai bine pentru noi și sufletul nostru este sa îl urmam pe Dumnezeu. Ma rog ca Dumnezeu sa îți deschidă inima către El și sa te întorci la El cu toată inima. El te iubește di te așteaptă. ♡