Interesanta chestie, desi nu multi a vazut-o sau inteles-o, sint sigur de asta.Dar se pare ca stai si ai timp sa invirti toate frazele din cartea aia de doi lei.Este exact cum spui, adica era si el un cioflingar, asta daca cumva a existat, deci dai incolo pe prostii, noi sa fim sanatosi si sa avem ce mulge de la ei.Pai vprba ta era doar un barbos si el rabin cum se numeau, deci nu vad un barbos sa ajute prostime.Ce este si mai interesant este faptul ca acesti rabini, barbosi, sau preoti cum li se mai spune se dau si mari invatati dar pur si simplu calca peste semenii lui fara pic de bun simt, adica dupa mine sint de o nesimtire de neimaginat.Nu am vazut un popa sa zica unui prapadit, unei batrinici lasa mamaie tine banii acolo, las ca iau eu de la altii care au.Deci macara sa zica asta, dapai sa mai zica uite mamaie bag mina in SACUL asta de buzunar cel am siti dau ceva malai, ca eu jumulesc pe altii care au.Deci cit de invatat poti sa fii cind vezi un batrin, cind mai naspa il si cunostii, stii ca n-are ce minca, dar tu MARE invatat ii iei banu ce el til intinde.Pai numai invatat nu te mai numesti, esti de o mie de ori mai prost decit acel prapadit.Sa fii invatat inseamna sa ai constiinta, sa ai moralitate si compasiune fata de semenii tai.Din cele ce tu ai aratat si din ce vedem in fiecare zi ca se intimpla arata ca toti impreuna cu cel pe care il slavesc sint niste cioflingari, niste hoti la drumul mare, niste incuiati mintal. Oricum aprecieri pentru observatia asta.Cine interpreteaza altceva aia sint dusi deacasa sau sint saraci cu duhul vorba sefului lor.
Este sigur ca ai postat versetul corect? Si da la unii le este DAT ca sa fie mantuiti iar la altii nu le este dat si ai intelege de ce daca ai citi ce ti-am scris in acel comentariu ''lung''.
Eu am vrut sa dau link catre Evanghelia dupa Marcu, in cap 4, unde ucenicii ii cer lui Isus sa le explice de ce vorbeste mereu in pilde!
Si iata ce le raspunde Isus:
"Voua vă e dat să cunoaşteţi taina împărăţiei lui Dumnezeu, dar pentru cei de afară totul se face în pilde, Ca uitându-se, să privească şi să nu vadă, şi, auzind, să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă şi SA FIE IERTATI "
Adica mi se parea curios ca in acest verset Isus vrea sa minta si sa insele oamenii ca sa NU fie iertati.
2 Din acest verset nu rezulta ca este mantuitor ci unul care vrea ca oamenii sa nu fie mantuiti
Este vorba despre predestinare, sunt 6 versete in NT care arata predestinarea. Predestinarea este urmarea proprilor fapte si a invataturile care si le-a insusit in preexsitenta.
Nu stiu cum ai inteles tu acel text, dar pot sa-ti spun ca nu esti departe in interpretarea ta de vecinul meu Nita, care a inteles ca acolo e vorba de cum se fierbe tuica la cazan.
Eu raman la parerea mea, si anume ca Dumnezeul care a inspirat era un om normal si inca nu inebunise, asa ca trebuie citit si inteles exact asa cum scrie acolo, si anume ca Isus se exprima in pilde ca sa insele si prosteasca oamenii ca nu cumva sa fie Iertati si apoi mantuiti
Unde ai vazut tu ca se discuta de "predestinari"!
Ucenicii l-au intrebat CLAR pentru ce se exprima in pilde. sa nu citesti iar aiurea si sa crezi ca Isus cand vorbea despre pilde, s-a gandit la altceva cu "z" in loc de "l", desi greseala asta se poate intampla mai usor decat sa gresesti intelegind predestinari aiurite!
Scrie in Matei 4:11. Eu as explica acest verset in felul urmator: in versetul 9 din acelasi capitol spune:"Cine are urechi de auzit sa auda." - prin urmare cred ca le este dat sa inteleaga tainele lui Dumnezeu cei care are "urechi de auzit", cu alte cuvinte, cei care sunt dispusi sa primeasca - cu cei care sunt incapatanati nu cred ca se oboseste, pentru asta cred ca le spune: "macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si macar ca aud, sa auda si sa nu inteleaga, ca nu cumva sa se intoarca la Dumnezeu si sa li se ierte pacatele."
Eu cred ca Dumnezeu vrea sa fie toti mantuiti pentru ca in 1 Timotei 2:3-6 spune: "Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti;". Intrebarea pentru toti oamenii e: vrei sa ai urechi de auzit tot ce spune Dumnezeu? sau vrei sa auzi doar ce iti place?
Isus Christos nu avea motive sa se dea pe sine pentru iertarea pacatelor noastre pentru ca Dumnezeu a lasat oamenilor posibilitatea sa se spele de pacate prin sacrificiu animal. vezi Evrei 9.13. Căci dacă sângele ţapilor şi al taurilor şi cenuşa junincii, stropind pe cei spurcaţi, îi sfinţeşte spre curăţirea
trupului, 14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos.
Textul ne spune ca sangele lui Christos NU era necesar, dar daca totusi a fost, este mai bun ca sangele unei vite.
Tu n-ai avea astazi ce manca daca pentru fiecare pacat al tau ar trebui sa jerfesti o vita. Asa ca fii multumit ca s-a jertfit Isus o data pentru totdeauna si pentru toate pacatele tale! Evrei 9:13. "Caci, daca sangele taurilor si al tapilor si cenusa unei vaci, stropita peste cei intinati, ii sfinteste si le aduce curatarea trupului,
14. cu cat mai mult sangele lui Hristos, care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curata cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului celui Viu!" Nu e mai buna jertfa asta? Asta nu curata doar trupul ci si cugetul (constiinta). Din acest motiv cei care il slujesc si iubesc pe Hristos nu pot sa minta, sa blesteme, sa ucida, sa insele, sa duca o viata imorala, sa fure - pentru ca au constiinta care functioneza - ceilalti au constiinta ingropata in pacatele lor, le e moarta, dar celor ce cred Hristos le curata cugetul de faptele moarte, de pacate, si poate sa functioneze din nou, intelegi?
Dragut-o, Isus NU s-a jertfit pentru un ateu ca mine si nici pentru un crestin ca tine, pentru ca el NU era crestin ci avea religia parintilor sai, adica pe cea Mozaica.
In plus de asta el nu s-a jertfit de loc, ci doar a desfintat Legea lui Dumnezeu care ne spune ce este pacat sau nu, asa ca acum neexistand Legea nu exista nici pacat! Si ca sa nu crezi ca vorbesc aiurea uite imi sustin afirmatiile cu doua versete care confirma ce spun eu (desi sunt mai multe)
Galateni 3:13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, (de parca Legea lui Dumnezeu ar fi un blestem pentru oamenii)
"Romani 10, 4 Caci HRISTOS ESTE SFÎRSITUL LEGII"
si unde nu e lege nu e nici pacat ci este doar nelegiuire...adica crestinism!
Ceeee? Cei care il slujesc pe Christosul care se recunoaste ca fiind Lucifer si Seful Iadului nu mint?
Pai tu ai vazut vreun preot care sa traiasca din altceva decat din minciuna si sarlatanie?
Christos nu curata nici un pacat, el doar anuleaza pacatele prin ANULAREA LEGII care spune ce este pacat sau nu!
Si ti-am dat mai sus versetele biblice care arata acest lucru
Religie iudaica ai vrut sa zici. si El a inasprit legea - Matei 5: 21. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu ucizi; oricine va ucide va cadea sub pedeapsa judecatii."
22. Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cadea sub pedeapsa focului gheenei.
23. Asa ca, daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta,
24. lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul.
25. Cauta de te impaca degraba cu parasul tau, cata vreme esti cu el pe drum; ca nu cumva parasul sa te dea pe mana judecatorului, judecatorul sa te dea pe mana temnicerului, si sa fii aruncat in temnita.
26. Adevarat iti spun ca nu vei iesi de acolo pana nu vei plati cel din urma banut.
27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu fii infidel."
28. Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si pacatuit cu ea in inima lui.
29. Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.
30. Daca mana ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapad-o de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.
31. S-a zis iarasi: "Oricine isi va lasa nevasta sa-i dea o carte de despartire."
32. Dar Eu va spun ca oricine isi va lasa nevasta, afara numai de pricina de infidelitate, ii da prilej sa fie infidela; si cine va lua de nevasta pe cea lasata de barbat a pacatuit.
33. Ati mai auzit iarasi ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu juri stramb; ci sa implinesti fata de Domnul juramintele tale."
34. Dar Eu va spun: sa nu jurati nicidecum; nici pe cer, pentru ca este scaunul de domnie al lui Dumnezeu;
35. nici pe pamant, pentru ca este asternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru ca este cetatea marelui Imparat.
36. Sa nu juri nici pe capul tau, caci nu poti face un singur par alb sau negru.
37. Felul vostru de vorbire sa fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau.
38. Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte."
39. Dar Eu va spun: sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt.
40. Oricui vrea sa se judece cu tine si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.
41. Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua.
42. Celui ce-ti cere da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute de la tine.
43. Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau."
44. Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,
45. ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?
47. Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel?
48. Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.
Ti se pare asta desfintare de lege? mie nu mi se pare...
si zice clar ca n-a venit sa trice legea: "17. Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.
18. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.
19. Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor."
Tu ce baza ai cand afirmi ceva? eu iti spun totul bazat pe ceva nu pe ideile mele din cap.
Cand zice ca Isus e sfarsitul legii se refera la faptul ca nu mai trebuie sa respectam toate ritualurile ce trebuiau evreii sa le faca ca sa fie mantuiti - nu mai e valabil ca daca atingi un mort esti necurat, ca daca atingi o femeie cand e la menstruatie esti necurat, ca daca iti cade capra in fantana si o salvezi esti pacatos - intelegi? toate aceste reguli care impovarau si chinuiau oamenii au fost anulate - erau asa de greu de indeplinit incat ii facea sa se simta sub blestem, de asta spune ca Hristos e sfarsitul legii.
Romani 10:4. "Caci Hristos este sfarsitul Legii, pentru ca oricine crede in El sa poata capata neprihanirea." - de aia e sfarsitul legii, ca sa poata sa fie toti neprihaniti pentru ca daca se continua chestia cu taurii si tapii, cei din clasa sociala de jos nu ar fi putut fi iertati niciodata pentru ca nu ar fi avut bani sa isi cumpere animale pentru jertfa, intelegi?
NU! iarasi gresesti. Legea lui Dumnezeu este tot ceea ce scrie in capitolul numit Deuteronom, si Legea lui Dumnezeu nu o poate desfinta NICI un Rabin ca Isus si nici alti 0 cioflingari. Legea lui Dumnezeu ramane vesnic valabila si trebuie respectata, de altfel chiar Rabinul Isus spune ca el vrea sa IMPUNAS Legea lui Dumnezeu si nu sa o desfinteze. Dar de fapt Isus nu a desfintat nimic, cel care a desfintat Legea pe motivul ca e GUNOI fata de inaltimea invaturilor unui Rabin hahahahah (vezi Filipnei 3 3-6) este falsul apostol Pavel.
Evident ca daca NU mai exista Lege dupa care sa fi condamnat inseamna ca esti liber sa faci ce vrei, dar ca sa intelegi din ce cauza Pavel spune asta, trebuie sa stii motivul pentru care o face, si anume pentru ca el insusi, adica Pavel, era un CRIMINAL care l-a ucis pe Sfantu Stefan si pe multi alti care au urmat invaturile rabinului Isus, asa ca el fiind Ucigas isi apara si scuza situatia proprie desfintand Legea Faptei si inlocuind-o cu Legea Credintei (in Satana) Pai tu crezi ca un rabin ca Isus sau un ucigas ca Pavel au competenta sa desfinteze legile lui Dumnezeu?
Da ...trebuie sa faci diferenta intre Rabinuil Isus care a spus asta si Christosul care vorbeste de obicei prin gura lui Pavel si a instrumentelor sale de propagat minciuna. Biblia contine o amestecatura de minciuni combinate cu adevaruri astfel ca minciunile sa para mai credibile, din cauza asta daca nu stii sa faci deosebirea dintre ele, trebuie sa-i lasi naibii pe toti cioflingarii si sa ti cont numai de ce spune Isus si Dumnezeu
Isus NU da legi, el este doar un Rabin si rabinii dau numai INVATATURI, pentru ca niciun Rabin nu arte nici puterea si nici dreptul sa nesocvoteasca Legea lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu va crede ca e cazul sa schimbe Legea, atunci o va face chiar EL si nu niste cioflingari
Cu diferenta ca eu nu incurc borcanele asa cum faci tu, pentru mine Isus este doar un Rabin al religiei mozaice, pe cand Christos este Dracu care a profitat de faptul ca Isus este mort si i-a capturat corpul mort pentru a juca glorios scena invierii sale, ca sef al Iadului!
VLadAlexandru05 întreabă: