La mine deja a nins.
p.s. poate data viitoare raspunzi la intrebare y.y
Am in primul rand o parere etimologica. Este una din expresiile biblice vulgarizate cu succes dar intelese gresit, deoarece sunt multi cei care cred ca camila este binecunoscutul animal rumagator cu doua cocoase. De fapt, camila de aici este un arhaism, si are sensul de parama, funie groasa, care nu poate fi in niciun chip petrecuta prin gaura unui ac.
cămíl (-luri), s. m. – Cablu, parîmă. Ngr. ϰάμńλος.
Sursa: DER (1958-1966) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
dexonline.ro
Pai asta e important. Unde se duce bogatul si pe unde trece camila nu prea ma intereseaza si nu as putea eu spune care unde se duce.
Ninge. Stiai ca fiecare fulg e diferit?
Imperiul Roman a adoptat crestinismul pentru ca i s-a potrivit perfect. Cei "bogati" ii puteau controla pe cei saraci zicandu-le asa: "Nu va faceti griji ca sunteti saraci, pentru ca doar asa veti ajunge in rai." Deci cei saraci erau multumiti sa sunt saraci si ii lasau pe bogati in pace, adica pe cei care conduceau imperiul.
E clar, ca sa ajungi in rai trebuie sa mananci numa' scandura de copac si furnici.
Nu mai
Trebuie doar sa fii un om simplu.Sa pui pret pe partea spirituala.
Sa inteleg ca nu stii cat de spiritual e sa mananci scandura de copac? Mai ales de mesteacan...mmmmm...mesteacaaaaan.
Da mai ales dintii care sar din gura asa ca ca spiritele si sangele care curge.Foarte spiritual.
Si noi ce sa intelegem din asta ca cei saraci se duc in rai si cei bogati se duc in iad sau ce?
Sunt nedumerit in privinta,, camilei"... exista acest termen si ca fiind un fel de nod folosit la plasele de pescuit din acea vreme, fapt care duce la parerea unora ca aceasta camila presupunea nodul ci nu animalul, care sincer nu cred ca ar avea vreun motiv sa treaca prin gaura unui ac.Astept si alte pareri!
Noi să înţelegem că trebuie donat totul popilor şi bisericii, ca să ne scape ei de greutatea "păcatelor"...că au pile la Doamne-Doamne şi o fac spre bine nostru şi (prea)fericiţi.
Acum serios, dacă au fi crezut în tot ce scrie în Biblie, s-au mai fi scăldat toată viaţa în opulenţă (agresivă şi contrastantă rău cu sărăcia poporului)?
Dar bine că îi învaţă pe alţii să creadă...
Si daca e bogat sufleteste? Si daca dracu ii da in fiecare noapte multi bani, chiar daca nu-i vrea, asa doar, ca sa nu intre in rai?
Spiritual hack: http://mkdsite.com/wp-content/uploads/2010/05/BigNeedle.bmp
Deci e mai bine si mai sanatos sa fii un amarat fara o chifla in stomac, te va iubii D-zeu mai mult...
Interesanta logica, sadici!
NU.
Si oamenii bogati au suflet si sentimente, sunt receptivi la cei din jur si la suferinte.
Daca au bani asta nu inseamna ca sunt rai. De unde prejudecata asta?
Sunt oameni cu bani care ajuta pentru ca au de unde si au putere,influenta,relatii. Fac bine. Cu atat mai mult cu cat au cu ce.
Sunt rari,dar exista.
Bunatatea exista in oameni diferiti ca rasa,pozitie sociala,clasa sociala etc.
Iar se generalizeaza...
--De ce speculeaza religia ca banii sunt rai? sunt rai in modul in care iti controleaza viata negativ,iti distrug persoana si in modul in care ii folosesti pentru a face rau.
Daca ii folosesti in a face bine, sunt buni, sunt de dorit.
Daca faci ceva bun cu ei, nu esti de parere?
Dzeu vrea sa fii sarac? sa n-ai ce manca, sa mori de foame, sa te chinui? -nu te poti hrani cu sfintenie vesnic. Nu in viata pamanteasca.
Un bogat este atât de atașat de bogățiile sale încât ii este greu sa îl slujească și pe Dumnezeu asa cum i se cere, deșii sant și bogați care îl iubesc pe Dumnezeu și ii fac vointa
La mine nu, azi parca a fost o zi de vara
Mai ușor nu înseamnă imposibil.Tu ca fiind mai religioasă chiar crezi că lui Dumnezeu îi pasă dacă ești bogat sau nu? Și cu siguranță toți săracii vor ajunge în rai pentru că asta contează pentru Dumnezeu, nu?
Aștept comentariul tău
Pentru o persoana bogata e mai greu sa fie echilibrata spiritual pentru ca are multe distrageri
Contextul ne ajută să înţelegem ce a avut în vedere Isus.
Isus a făcut această afirmaţie după ce un tânăr conducător bogat a respins privilegiul de al urma(Luca 18:18–24).
Isus a vrut să sublinieze că un om bogat care are o iubire mai mare pentru bunurile sale decât pentru lucrurile spirituale riscă să piardă privilegiu de a deveni prieten cu Dumnezeu.
Totuşi, unii oameni bogaţi au devenit discipoli ai lui Isus (Matei 27:57; Luca 19:2, 9). Prin urmare, o persoană bogată care e conştientă de necesităţile ei spirituale şi care caută ajutorul divin poate avea parte de salvarea de la Dumnezeu.
Aura143127 întreabă:
recedaniel3 întreabă: