| ateuNEGATIV a întrebat:

Este mai usor sa credem in divinitate decat in stiinta nu-i asa? deci divinitatea nu da dovezi ca exista multi cred in ea uimitor
stiinta ofera dovezii in teorile sale in timp ce divinitatea nu ofera nimic ma refer direct la divinitate, nu putem spune ca nu exista stiinta ar insemna sa ne intoarcem in jungla si acolo e stiinta sa prinzi prada, suntem inconjurati de stiinta dar o ignoram asta nu-i pacat?

42 răspunsuri:
| Allrc24 a răspuns:

Nici nu iti inchipui cat e de greu sa fii crestin veritabil in concordanta cu Biblia. dar tu nu ai de unde sa stii

| ateuNEGATIV explică (pentru Allrc24):

Da imi imaginez

| Allrc24 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Tu crezi ca trebuie sa mergi la biserica din an in pasti, asculti slujba cu o lene dar na..., n-ai ce face altfel nu te mantuiesti, te uiti pe ceas din 10 in 10 min, te gandesti la friptura ce te asteapta si la gagicata, dai 2 lei in sila unui amarat sa iti asiguri locul in paradis, faci 3 cruci sa iL multumesti pe Dumnezeu si gata raiul. nu e asa. 100% sunt sigur ca asa vezi credinta

| ateuNEGATIV explică (pentru Allrc24):

Asa fac majoritatea crestinilor dar totusi ce e asa greu sa fi crestin?

| GodBlessYou a răspuns:

Eu nu cred in stiinta, ai vreo dovada ca stiinta exista? Eu cred in Dumnezeu...

| ateuNEGATIV explică (pentru GodBlessYou):

Pc tau nu-i o parte din stiinta

| trolololo a răspuns:

Hai ma omule nu te-ai saturat de întrebări? Oricum nu ai sa reușești sa ii convingi ca nu exista zei și alte entități de genul.

| ateuNEGATIV explică (pentru trolololo):

Nu am ce face

| trolololo a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Vad asta laughing

De filme m-am plictisit, documentare vad doar pesudo stiintie pe net

| trolololo a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Adevarat, nu prea mai e nimic bun, nici la televizor la Discovery sau NatGeo, nici pe net, numai prostii. Numai cretinitati, lumea e cretina sau suntem noi prea deștepți? laughing)

Poate esti tu cred ca sunt prea rational in gandire ar fi bine sa gandesc cum gandeam ca la gradinita in basme ma enerveaza doc de genu care contrazic stiinta si vor sa demonstreze existenta lui dumnezeu sau uni aduc argumente ca universul e complex, natura bine sunt de acord sunt minunate dar vreau dovezi nu filozofii

| Urzi23 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Raymusic explică (pentru trolololo):
Nu am ce face
Urzi23 in dialog :

De ce nu te duci sa faci cursuri de electricieni sau frigotehnisti si vei avea ce face. Vei gasi motivatie sa cauti documentatie pe net nu sa te tii de bazaconii. Uite un motiv in plus sa te faci om de treaba, sa vezi cind nu o merge agregatul, cu cita ardoare te rogi la Bunul Dumnezeu sa te lumineze la minte.

| OOOLEOOO a răspuns:

Daca ai stii ca ai dreptate nu ai mai pune intrebari si ti-ai continua invataturahappy

Dar sa nu crezi ca stiinta ii mai grea ca religia! dar nici nu spun ca religia ii mai grea ca stiinta (prin ''grea'' stii la ce ma refer)

Iti spun doar ca religia de sperante acolo unde stiinta nu poate.

Pace tie big grin

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Stii ceva...mai terminta-ti!

Te doare pe tine ca eu cred in Dumnezeu si culmea mai cred si in stiinta.

Eu am cunoscut oameni (preot, oameni ai biserici), credeau in DUmnezeu, dar si de stiinta si nu o negau.

Deci ce te doare pe tine, omule?

Ma enerva-ti cu prostia voastra. Eu prin prostie ma refer ca ce te doare pe tine de capra vecinului, vezi sa nu moara a ta in timp ce te doare ce face vecinu.

Sa sti ca contrat pareri tale preconcepute, nu inseamna ca daca sunt crestin, nu cred si nu ma folosesc de stiinta, pentru explicati logice si restul.

Din cauza generalizari si a faptului ca majoritatea, sunt mai interesati de capra vecinului, suntem unde suntem cu tara asta, adica jos.

P. S. Scuza-mi greselile gramaticale si nu te simti jignit!

| ateuNEGATIV explică (pentru ZambetulNebuniei):

Nu mai jignit, poate exageres cu intrebarile dar numai am pus de mult si na de ce intru daca nu pun

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Nu am intentionat sa te jignesc, dar am scris ce gandes.
Am si eu o intrebare, pentru tine: De ce tot vre-ti sa dovedi-ti ca ceilalti se insala (ma refer si la atei si la crestini). Din punctu meu de vedere fiecare sa isi vada de propria ograda.

Zi-mi daca gresesc si te rog raspunde!

P. S. Am vaga idee ca voi o face-ti din obisnuinta si din lipsa de hobby.

Din dependenta de TPU in general din plictiseala n-am ce face, nu greseti fiecare crede in ce vrea sunt de acord si mai sunt de acord ca degeaba i explici unui crestin el tot crestin ramane dar oare de ce? e chestia asta o incapatanare ce explicatie ai avea?

Ei bine, cum crestini nu vezi sa devina atei prea des, nici ateii nu devin crestini, cred ca e vorba de incapatanarea/orgoliul omenesc (sti. e destul de naspa sa admiti ca greseti, indiferent de ce parte esti).

Iar chestia cu explicatul nu e... buna. De exemplu eu iti spun tie ca friptura nu e buna, dar tie iti place friptura si ai crescut mancand friptura, deci nu o sa renunti pentru ca iti spune un om ca friptura nu e buna (sper ca ai inteles, unde bat).

Sa sti ca eu sunt 50% crestin, 50% ateu (ca sa zic asa). Eu cred in Dumnezeu din anumite puncte de vedere, insa nu neg existenta stiintei si incerc sa rezolv de cele mai multe ori lucrurile logic si stiintific. Sa sti de la mine, lumea asta nu poate fi explicata doar prin stiinta, nu tot ce vezi e ce vezi si nu tot ce nu vezi nu exista.

Majoritatea considera oameni crestini care nu fac decat sa se roage ca fiind slabi si eu consider oameni care prefera sa se roage in loc sa faca ceva cu mana lor slabi, insa exista oameni care se roaga la Dumnezeu, dar care isi croiesc drumul prin fortele proprii.

Am cunoscut oameni (preot, profesor de istorie etc), care sunt religiosi, dar care explica multe prin stiinta si care considera stiinta necesara.

Sa iti mai spun ceva: chiar daca nu se sau se numeste Dumnezeu, Allah etc, poate sunt eu slab, dar ceva/cineva mai puternic ca noi sigur exista, indiferent de ce nume poarta.

In ziua de azi multi cand spun Dumnezeu se refera la noroc sau la sansa, altii la destin, etc.

Nu te invinovatesc ca nu crezi in religia actuala care e decazuta. Religia promordiala a fost buna si in proportie de 80% diferita de ceea de azi.

Am scris cam prea mult, dar astea sunt cateva din ideeile mele, sper ca nu te-am plictisit si poate in anumite puncte esti deacor cu mine, in altele poate nu. As vrea sa iti citesc parerea.

Nu deloc ai dreptate

Eu-s mai greu de cap de la natura si nu am inteles raspunsul.
Era:
Nu, deloc, ai dreptate!
sau
Nu ai deloc dreptate!

Scuze, dar eu sunt mai greu de cap/

Ai dreptate nu m-am suparat in Romania suntem multi dusi cu capu intr-o tara de rahat

| raluk27 a răspuns:

Off topic: Observ la toare intrebarile/raspunsurile tale ca ai o problema cu litera i. Mai exact o pui in prostie, peste tot atunci cand nu e cazul.Adica daca tot veni vorba de cunoastere, cred ca ar trebui sa cunosti intai tainele ortografiei si apoi sa pui intrebari de "baiat destept"winking

| BCoMichael a răspuns (pentru raluk27):

Daca te referi la mine sa stii ca sunt obosit pana la lacrimi, ma doare capul, stau ca pe ghimpi doar ca sa lupt pentru credinta mea

| raluk27 a răspuns (pentru BCoMichael):

Ma refeream la raymusic, autorul intrebarii

| BCoMichael a răspuns (pentru raluk27):

Ok

| BCoMichael a răspuns:

Omule, este gresit sa nu crezi in divinitate pentru ca nu aduce dovezi concrete (sau asa crezi tu) de fapt religia are dovezi plauzibile care s-au afirmat in decursul timpului si vorbesc despre toate religiile, nu doar despre ortodoxism! De unde crezi ca provenim noi? Din maimute rolling on the floor))))))) sau daca ar fi asa, acele maimute au provenit la randul lor din pasari - reptile - amfibieni- pesti..si am ajuns la organisme pluricelulare, multicelulare si unicelulare! Referindu-ne la astea in sfarsit..de unde crezi ca au aparut? Eu nu pot sa cred ca o fiinta provine dintr-un amestec de carbon si proteine + alte rahaturi propriu-zise! Este in instinctul omului sa creada in divinitate, oricare ar fi pentru ca suntem inzestrati cu intelepciunea ei, cu chipul, cu asemanarea si ratiunea ei intr-o anumita masura! Lasa-te dus de val si pune-ti intrebari imp. pentru viata ta

| ateuNEGATIV explică (pentru BCoMichael):

Ce dovezi oferimi una?

| BCoMichael a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Tu esti genul de om care nu s-a maturizat inca! NU realizezi ca tot ce se intampla, tot ce exista in acest univers orbiteaza in jurul a unei singure idei? Nu, nu te-ai gandit decat la ce ti-a fost oferit de societatea ta limitata si faptul ca gandesti in felul asta nu inseamna ca esti rational...scz dar esti limitatwinking Dovezi: -Oamenii pot calatorii in timp la nivel psihic cu ajutorul glandei pineale, dap dovedit! sau "coincidentele" lumii pe care app toata lumea le-a auzit off sunt obosit vb serios nu mai pot sa tastez am totusi 14 ani

| ateuNEGATIV explică (pentru BCoMichael):

Dovedit De cine de crestinii?

| BCoMichael a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Nu totul poate fi dovedit pentru ca exista o limita in cuvinte pe care divinitatea o depaseste! E prea complexa si profunda, tu ma enervezi pentru ca nu crezi in Dumnezeu si faci tot circul asta ca sa te razbuni pe ce nu poti atinge si nu vei reusi niciodata, niciodata sa aflii adevarul despre lumea asta si despre sufletul tau daca te lasi orbit de stiinta care tot Dumnezeu a lasat-o! M-am saturat de atei! 1 O sa vedeti voi!

| trolololo a răspuns (pentru BCoMichael):

Dupa ce nu știi evoluția te și mai bagi în seama. Omul nu a evoluat din maimuțe, era o specie distincta de primata (sau maimuță dar e total greșit) care a evoluat separat de "maimuțe". De fapt omul chiar conține carbon chiar foarte mult și apa la fel. De ce poți incinera un om ca apoi sa se facă cenușă? Acea cenușă e carbon, viata pe Pământ e pe baza de carbon, nu fier sau cupru, deși conțin într-o mica sau mare măsură astfel de elemente. In plus nu știi clasele de animale. Omule dacă nu știi nu scrie ca te faci de ras.
Viata a apărut prima oara în apa, apoi prin amfibieni s-a mutat pe uscat și urmează marea poveste, dar nu am timp sa o scriu pe toată. Evoluția e mult mai complexa decât crezi, totul e înrudit.

| BCoMichael a răspuns (pentru trolololo):

Stiu faza cu maimutele (Australopiteci) mai exact pretenaswinking si stiu foaste bine ce incerci tu sa redai! Cat despre ordinea pe care am enuntat-o in comm-ul de mai sus, am spus-o invers! Daca vrei sa pari destept incearca sa aduci si ceva nou nu doar corectari fara sfarsit!

| BCoMichael a răspuns (pentru trolololo):

Ordinea aia am spus-o intentionat invers tocmai ca sa ajung la organismele multicelulare, pluricelulare si unicelulare si sa-l intreb pe respectiv cum de s-au materializat! Tu nu te baga daca nu te uiti la context si la ce am vrut sa enunt.

| retry a răspuns:

1. Pt. ca divinitatea pare mai usor de inteles decat stiinta oamenilor le este mai usor sa o inteleaga. Simplu, nu?

2. Daca am ignora stiinta cum zici tu inca am fi in jungla alergand sobolanii cu arcul.

3. Intrebare:
Acum am eu o intrebare pentru. tine: Daca ar fi sa crezi in divinitate de ai avea de pierdut?

4. Exemplu:
Iti voi da un exemplu analogic la problema cu divinitatea:

Daca te vei duce la un copil de gradinita si ii spui ca 3x3=9 o sa iti zica ca nu are cum sa existe asa ceva.
Daca te vei duce la un copil de clasa a 3-a si ii vei zice ca 3x3=9 va face 3 grupuri de cate 3 si iti v-a comfirma ca ai dreptate.
Daca te vei duce la un copil de clasa a 8-a si ii vei zice ca 3x3=9 iti v-a zice ca ai dreptate (calculul acesta il va face instinctiv).

Deci nu cred ca e prea grei sa iti dai seama in ce categorie te alfii.

Sper ca te-am ajutat si mult succes.

| radu1961 a răspuns:

Am tot respectul pentru stiinta si binefacerile sale.
Mie personal nu mi-e usor sa cred in Divinitate. Mi-as dori enorm sa existe, pentru a ne ajuta atunci can stiinta e depasita si nu poate. Dar nu exista suficiente argumente pentru a ma convinge.

| ateuNEGATIV explică (pentru radu1961):

De ce ai nevoie de ajutor?

| radu1961 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Sunt intr-o situatie grea cu sanatatea. De un an nici medicamentele nu mai au efect. Mi-a ramas speranta in Dumnezeu. El poate.

| ateuNEGATIV explică (pentru radu1961):

Te inteleg incearca ceva naturist plante de astea, manca fructe, legume

| smokeme1992 a răspuns:

Pai unde stiinta da gres, reuseste divinitatea de ex : cum de esti asa de prost? nici stiinta nu poate explica, spui simplu asa l. a lasat Dumnezeu

| Raul3210 a răspuns:

Aşa e. Dacă te-ai uitat pe Şcoala Discovery, acolo arată că totul e un cod, natura e un cod, etc.Este aşa de multa ştiinţă în jurul nostru si pe noi nu ne interesează, dar tot cred in divinitate happy

| ateuNEGATIV explică (pentru Raul3210):

Natura nu e un cod, exista codul genetic care se regaseste in adn in fine na ma intereseaza in ce crezi eu vream o parere asta inseamna TPU parca