| ateuNEGATIV a întrebat:

Este mai usor sa credem in divinitate decat in stiinta nu-i asa? deci divinitatea nu da dovezi ca exista multi cred in ea uimitor
stiinta ofera dovezii in teorile sale in timp ce divinitatea nu ofera nimic ma refer direct la divinitate, nu putem spune ca nu exista stiinta ar insemna sa ne intoarcem in jungla si acolo e stiinta sa prinzi prada, suntem inconjurati de stiinta dar o ignoram asta nu-i pacat?

42 răspunsuri:
| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Ei bine, cum crestini nu vezi sa devina atei prea des, nici ateii nu devin crestini, cred ca e vorba de incapatanarea/orgoliul omenesc (sti. e destul de naspa sa admiti ca greseti, indiferent de ce parte esti).

Iar chestia cu explicatul nu e... buna. De exemplu eu iti spun tie ca friptura nu e buna, dar tie iti place friptura si ai crescut mancand friptura, deci nu o sa renunti pentru ca iti spune un om ca friptura nu e buna (sper ca ai inteles, unde bat).

Sa sti ca eu sunt 50% crestin, 50% ateu (ca sa zic asa). Eu cred in Dumnezeu din anumite puncte de vedere, insa nu neg existenta stiintei si incerc sa rezolv de cele mai multe ori lucrurile logic si stiintific. Sa sti de la mine, lumea asta nu poate fi explicata doar prin stiinta, nu tot ce vezi e ce vezi si nu tot ce nu vezi nu exista.

Majoritatea considera oameni crestini care nu fac decat sa se roage ca fiind slabi si eu consider oameni care prefera sa se roage in loc sa faca ceva cu mana lor slabi, insa exista oameni care se roaga la Dumnezeu, dar care isi croiesc drumul prin fortele proprii.

Am cunoscut oameni (preot, profesor de istorie etc), care sunt religiosi, dar care explica multe prin stiinta si care considera stiinta necesara.

Sa iti mai spun ceva: chiar daca nu se sau se numeste Dumnezeu, Allah etc, poate sunt eu slab, dar ceva/cineva mai puternic ca noi sigur exista, indiferent de ce nume poarta.

In ziua de azi multi cand spun Dumnezeu se refera la noroc sau la sansa, altii la destin, etc.

Nu te invinovatesc ca nu crezi in religia actuala care e decazuta. Religia promordiala a fost buna si in proportie de 80% diferita de ceea de azi.

Am scris cam prea mult, dar astea sunt cateva din ideeile mele, sper ca nu te-am plictisit si poate in anumite puncte esti deacor cu mine, in altele poate nu. As vrea sa iti citesc parerea.

| ateuNEGATIV explică (pentru ZambetulNebuniei):

Nu deloc ai dreptate

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Eu-s mai greu de cap de la natura si nu am inteles raspunsul.
Era:
Nu, deloc, ai dreptate!
sau
Nu ai deloc dreptate!

Scuze, dar eu sunt mai greu de cap/

| ateuNEGATIV explică (pentru GodBlessYou):

Pc tau nu-i o parte din stiinta

| trolololo a răspuns (pentru BCoMichael):

Dupa ce nu știi evoluția te și mai bagi în seama. Omul nu a evoluat din maimuțe, era o specie distincta de primata (sau maimuță dar e total greșit) care a evoluat separat de "maimuțe". De fapt omul chiar conține carbon chiar foarte mult și apa la fel. De ce poți incinera un om ca apoi sa se facă cenușă? Acea cenușă e carbon, viata pe Pământ e pe baza de carbon, nu fier sau cupru, deși conțin într-o mica sau mare măsură astfel de elemente. In plus nu știi clasele de animale. Omule dacă nu știi nu scrie ca te faci de ras.
Viata a apărut prima oara în apa, apoi prin amfibieni s-a mutat pe uscat și urmează marea poveste, dar nu am timp sa o scriu pe toată. Evoluția e mult mai complexa decât crezi, totul e înrudit.

| BCoMichael a răspuns (pentru trolololo):

Stiu faza cu maimutele (Australopiteci) mai exact pretenaswinking si stiu foaste bine ce incerci tu sa redai! Cat despre ordinea pe care am enuntat-o in comm-ul de mai sus, am spus-o invers! Daca vrei sa pari destept incearca sa aduci si ceva nou nu doar corectari fara sfarsit!

| BCoMichael a răspuns (pentru trolololo):

Ordinea aia am spus-o intentionat invers tocmai ca sa ajung la organismele multicelulare, pluricelulare si unicelulare si sa-l intreb pe respectiv cum de s-au materializat! Tu nu te baga daca nu te uiti la context si la ce am vrut sa enunt.

| ateuNEGATIV explică (pentru ZambetulNebuniei):

Ai dreptate nu m-am suparat in Romania suntem multi dusi cu capu intr-o tara de rahat

| radu1961 a răspuns:

Am tot respectul pentru stiinta si binefacerile sale.
Mie personal nu mi-e usor sa cred in Divinitate. Mi-as dori enorm sa existe, pentru a ne ajuta atunci can stiinta e depasita si nu poate. Dar nu exista suficiente argumente pentru a ma convinge.

| ateuNEGATIV explică (pentru radu1961):

De ce ai nevoie de ajutor?

| radu1961 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Sunt intr-o situatie grea cu sanatatea. De un an nici medicamentele nu mai au efect. Mi-a ramas speranta in Dumnezeu. El poate.

| ateuNEGATIV explică (pentru radu1961):

Te inteleg incearca ceva naturist plante de astea, manca fructe, legume