| Serenade a întrebat:

Este moral sa ii spui unui copil mic, neajutorat, ca daca nu crede in Dumnezeul crestin va fi torturat pentru o eternitate?
Mai are el o putere reala de a decide daca crede sau nu in Dumnezeu? Sau va ramane cu sechele pe viata, iar el la randul lui isi va speria copiii cu aceleasi amenintari daca refuza sa creada ce i se spune?

45 răspunsuri:
| mayafashion29 a răspuns:

Hmmm! Nu am trecut prin astea dar nu este moral sa ii spui asta unui copil mic el va fi permanent speriat ca daca cumva greseste si va fi torturat mai bine ai incerca sa ii explici cum este aceasta religie va intelege dar daca este mai greu de cap ii arati o carte despre asa ceva dar mai spun odata nu as recomanda sa spui asta unui copil el la randul lui ii va influenta si pe alti.

| 1Mihai1 a răspuns:

Nu trebuie să i-o spui intr-un mod neplăcut.

| GoguSteriade a răspuns:

Nu este moral, dar parintii cretini fac asta in continuare.

| Serenade explică (pentru 1Mihai1):

Pai cum ii spui unui copil intr-un mod placut ca va arde pentru o eternitate daca nu crede in acelasi Dumnezeu in care si parintii lui cred?
"Daragul mamei vei arde pentru o eternitate in iad daca se va intampla sa renunti la credinta in Dumnezeul meu, dar nu iti face griji, tu vei crede mereu si asa totul va fi bine, la sfarsit vei fi rasplatit cu o eternitate de placere."
Hmm mai frumos nu cred ca se poate.

| Shatteredx a răspuns:

E moral sa-i spui adevarul sa stie la ce sa se astepte. E moral sa-ti inveti copilul ca exista pericole pe strada, violatori, hoti, smenari de strada si sa se fereasca de ei, astfel va fi torturat.
Acelasi lucru si pentru povestea lui Dumnezeu. Ii spui ceea ce crezi tu ca este mai bine pentru el iar cand va creste mare va decide el insusi ce este bine si ce nu, in ce sa creada si in ce sa nu creada. Eu nu cred ca toti satanistii din ziua de azi, toti violatorii si hotii, ateii sau orice alta persoana, a fost invatata de catre parinti sa fie asa. Parintii i-au spus ce este bine insa dupa ce ajungi la maturitate decizi tu, ai liber arbitru. Deci e normal sa-i spui copilului tau sa creada in Dumnezeu si oricum Dumnezeu nu tortureaza copii mici si neajutorati, daca nu cred in el, tocmai pentru ca este copil si este dus de nas de altii.

| Serenade explică (pentru Shatteredx):

Hai sa nu confundam pericolele reale cu indoctrinarea religioasa.

"...si oricum Dumnezeu nu tortureaza copii mici si neajutorati, daca nu cred in el, tocmai pentru ca este copil si este dus de nas de altii. "
Nu, dar probabil tortureaza de la adolescenti in sus? Parintii se asigura ca frica de durere eterna va ramane cu el pana la sfarsitul vietii. Si foarte putin pot sa se elibereze din asa ceva.

| crissa20 a răspuns:

Da, este normal si moral ca parintii sa-i invete pe copii inca de mici cuvantul lui Dumnezeu! Astfel, ajunsi la maturitate, vor invata mai bine sa discearna binele de rau. Astfel va invata sa faca fapte bune, sa-si ajute semenii si cu timpul sa devina un bun crestin! Daca nu i-am invata si pe cei mici cuvantul lui Dumnezeu nu ne-am putea considera crestini. Desigur nu e bine sa-i spui celui mic ca,, va fi torturat pentru o eternitate'' daca va gresi, dar nici nu trebuie lasat sa faca ce vrea! E ca atunci cand il avertizezi pe cel mic cu privire la pericolele iminente(daca bagi degetul in priza te vei curenta, daca nu o sa te acoperi vei raci..etc)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai sa nu exageram.Cauza principala nu este ce ti se spune in copilarie (bau-bau, te dau la tigani, etc.)ci educatia pe care o capeti ulterior si felul in care incepi sa judeci si sa-ti pui intrebari.Eu personal m-am nascut intr-o familie cu puternice obiceiuri crestine si uite ca am devenit liber cugetator.Deci,inca odata, gradul de cultura conteaza in primul rand.

Răspuns utilizator avertizat
| Serenade explică (pentru crissa20):

Ce mai Dumnezeu, ce mai moralitate, toruta eterna pentru o viata finita.
Sper sa ai un copil destul de inteligent sa scape de indoctrinarea pe care i-o vei aplica.

| Serenade explică (pentru anonim_4396):

Apropo de "te dau la tigani" nu crezi ca prin asta copilul tau v-a avea o sansa mai mare sa devina un rasist si sa urasca tiganii? Lui ii va ramane in minte ca tiganii sunt rai, niste secaturi(probabil majoritatea sunt).
Cam la fel si cu religia, tot ii va ramen ceva din ce i-au spus parintii despre iad si ii va fi mult mai greu sa ia o decizie reala in ceea ce il priveste pe Dumnezeu.

| crissa20 a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Crimele din biblie sunt facute cu un scop, Dumnezeu i-a pedepsit pe cei care au gresit si sa nu uitam ca pe vremea aceea omenii erau ca niste animale care nu stiau decat de pedepse! Dumnezeu le-a aplicat aceste pedepse pentru a avea ceilalti un exemplu, dar poti fii sigur ca Dumnezeu le-a oferit viata vesnica in Rai celor ce au fost executati ca putere a unui exemplu, iar daca nu a facut-o a stiut el de ce face asta! Iar referitor la educatia copiilor, copii trebuie de mici sa stie ce-i place si ce nu-i place lui Dumnezeu!

| Darkmagic a răspuns:

happy...
Cred ca e o mare DIFERENTA in a explica unui copil existenta unui Creator, la inceput ca pe o poveste, apoi odata cu inaintarea in varsta, sa-i explici CE anume suntem si ce se vrea de la noi...si cu totul altceva sa-l faci pe un pusti care abia invata sa scrie...BIGOT, amenintandu-l cu tortura.
Ce e rau in a educa un copil sa se "tina" si el cum poate de cele 10 porunci?
O fi rau sa nu furi, sa nu ucizi, etc?
Probabil in Romania e...
As fi curios sa stiu de ce ateii au ce au numai cu ACEST Dumnezeu, in schimb, cand vine vorba de celelalte religii, de Islam, ori de indienii sau japonezii care cred intr-o mie de...zei, tac chitic si nu sufla o vorba? Oare nu din nestiinta? big grin
Pai in cazul asta, o logica elementara ne spune ca ateii acestia uimitori, habar n-au despre PANTEÓN-ul japonez (ceea ce e real), si sunt experti in religia crestina.winking
Aleluia!

| crissa20 a răspuns (pentru Serenade):

Nu ii aplic o indoctrinare, insa il voi invata de mic despre Dumnezeu, iar daca el cu timpul va decide sa fie ca voi(desi ma indoiesc), va avea liber arbitru!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Serenade):

Am pus pariu cu un amic, ca daca-mi vei raspunde, sngurul lucru la care te vei referii va fi chestia cu tiganii. Uite asta inseamna lipsa de cultura intr-odiscutie.Te legi de nimicuri, in lipsa capacitatii de a te angrena in discutii in problema de baza.

| Serenade explică (pentru anonim_4396):

Ai pus pariu cu un amic nene? Du-te...departe.

Sunt de acord cu tine in afirmatia ca acelui copil nu trebuie sa i se spuna de biserci si preoti! Eu personal merg la biserica doar de cateva ori pe an, insa cred in Dumnezeu si il cinstesc acasa, spunand rugaciuni! Acelasi lucru am sa-l invat si pe copilul meu! O sa-i spun de Dumnezeu si de lucrurile minunate pe care le face pentru noi in fiecare zi( chiar si pentru tine), dar fara a-i aduce in atentie lucruri referitoare la biserica si preoti, pentru ca in preoti nici eu nu cred!
Iar referitor la Dumnezeu, El l-a facut pe om liber, indiferent de deciziile pe care le ia! Dar pentru a-i indrepta pe ceilalti, El s-a folosit de puterea exemplului!

Da, trebuie! insa cel mic va lua totul ca pe o poveste, ca pe un,, basm'' cum spunea unul dintre ateii care posteaza la aceasta categorie, insa cu timpul va patrunde intelesul lucrurilor spuse si va lua o decizie care sa-i apartina doar lui!

Pentru ca asta il face sa creada in ceva, e ca un ideal.E ca si cum i-ai spune ca daca face fapte bune va primi o bomboana!

| Shatteredx a răspuns (pentru crissa20):

"Ca si cum daca face fapte bune va primi o bomboana!"
Ca si cum daca ar da cainele meu din coada, i-as da un os!
Mie mi-ar fi jena sa-i spun la saracul copil: bai fiule/fata mea, daca faci fapte bune iti dau o bomboana!
Oricum, sunt de acord cu tine, sa-i oferi recompense copilului. Mai bine asa decat prin bataie, cum fac unii

| rusel a răspuns:

Noi oamenii trebuie sa-l ajutam sa inteleaga cat de inportanta este Ascultarea de Dumneze, ii dam un ex de pe Adam si Eva.
Si daca nu vrea sa asculta de Noi, i-l lasam in grija Domnului.

| tarik44 a răspuns:

Din punctul meu de vdere nu este normal.

| RAY a răspuns:

Ratiunea naste monstrii precum a prins coruptia radacinii in Romania, in primul rand plecam de la o afirmatie nedovedita acea afirmatie e ca exista dumnezeu din start plecam cu ceva care nu exista
apoi plecam la a doua afirmatie iadul din nou nedovedit
deci ambele afirmatii sunt fantezii imaginare pentru ca nu ofera dovezii
,idoctrinarea copiilor incepe de mici copii de ce crezi ca manipularea in masa a copiilor este sutinuta de guverne? pentru ca o minte libera inseamna ceva ce ei nu pot stapanii, cu religia, mass-media, internet etc suntem controlati, manipulati, mintitii
omului i se promite o viata vesnica deci de ce sa mai vrea ceva pe pamant?
e crescut in frica de a nu gandi liber si doar a crede, nici in scoala curiozitatea nu-i promovata

| danay72 a răspuns:

Va avea o parere deformata despre Dumnezeu si despre Biblie, pe care asa cum ai zis o va transmite celorlalti.Plus ca il sperii pe copil cu minciuni despre Dumnezeut care pot avea repercursiuni mai tarziu.Pacat ca oamenii cred neadevaruri despre Dumnezeu, pentru ca el e iubire si nu ar chinui vesnic pe nimeni.