anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este o intrebare mai mult pentru atei sau crestinii putini mai sceptici. Sa incep: Eu nu credeam in existenta spiritelor. Adica le luam mult in ras. Dar am intrat pe un site cu niste poze autentice dovada vechimea lor. Dar ca sa va convingeti cititi ce scrie in dreptul fiecareia. http://www.descopera.ro/......aranormale acesta este site-ul. Ce parere aveti. Exista fantome sau aceste entitati sunt doar niste demoni care doar i-au chipul persoanelor raposate si vor s induca lumea in eroare?

Răspuns Câştigător
| ateuNEGATIV a răspuns:

Un sfat am pentru tine fi septic in toate, cunoaste, gandeste rational

48 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

Paranormalul este f vast.
O parte sunt minciuni, altele sunt adevărate.
Explicații suplimentare despre paranormal, nu îți pot da.

| anonim_4396 explică (pentru MMihai):

Daca sti ceva in plus chiar imi doresc o explicatie.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru anonim_4396):

Faza cu cosmarul e ceva serios am avut culmea e ca e foarte real dar parca gandesc rational adica sunt septic

| William a răspuns:

Man... voi aveti impresia ca atunci cand omu moare neimpacat ramane pe pamant sa fac azile fripte nefericitilor care ii ies in cale, prostii. Cand murim ori mergem in iad ori in rai, niciun suflet nu ramane pe pamant dupa moarte. Sincer cred ca pozele sunt autentice dar nu pot sa fie acolo fantome, doar demoni care vor sa ne slabeasca credinta in Dumnezeu.

| anonim_4396 explică (pentru William):

Eu sunt d acord cu tine de aceea am pus si varianta aia in intrebare. In plus eu am pus aceasta intrebare pentru ca eu chiar nu credeam in asa ceva.

| William a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu credeai ca exista suflete ramase pe pamant sau nu credeai in existenta fantomelor adica acele chestii transparente?

| anonim_4396 explică (pentru William):

Nu credeam ca exista sufletele mortilor pe pamant si nici in "chestiile transparente" totusi am intrebat pe cineva si mi-a spus acelasi raspuns ca al tau si era un om inteligent. Sa sti ca ma incred in raspunsul tau.

Răspuns utilizator avertizat
| nesuferit a răspuns:

Am 21 de ani si pana acum nu m-am intalnit nici un spirit, fantoma, dumnezeu, iisus sau altceva de genu. Asa ca voi continua sa nu cred in ele

| anonim_4396 explică (pentru nesuferit):

Dar acestea sunt imagini autentice. Nu ma intereseaza daca credeti sau nu dar vreau explicatii ca eu sunt foarte nelamurit

| drhotzu a răspuns:

Nu exista fantome, entitati si alte tampenii... sunt la fel de veridice ca si big foot, yeti, monstrul din loch ness, chupacabra si lista continua...

| ateuNEGATIV a răspuns:

Sal sper ca prin asta nu vrei sa demonstezi existenta lui dumnezeu?
azi noapte am visat mai urat poate ma violeaza nu vreau sa le contest existenta dar le neg existenta
sa nu uitam ca pamantul este ca un magnet se poate ca electromagnetismul sa fi creat acele imaginii care apar se stie ca electromagnestismul provoaca halucinati, se intampla fenomene ciudate in preajma lui
ai auzit de casca lui dumnezeu? aia prin magnetism provoaca falsa impresie ca ceva e lenga tine http://stirileprotv.ro/......vedea.html
http://www.descopera.ro/......e-dumnezeu

| anonim_4396 explică (pentru ateuNEGATIV):

Asa poate fi. Si nu nu vreau e doar o nelamurire a mea. S-ar putea sa ai dreptate dar de ce numai in unele zone fixe. Majoritatea locurilor unde sau facut pozele se stie de mult ca ar fi locuri "bantuite". Totusi aici chiar nu stiu ce sa cred. Formele sunt prea exacte d.p.m.d.v. ca sa fie doar magnetismul. nu stiu.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Persoanele ce locuiau in case bantuite relatau ca simteau o prezenta in camera, iar temperatura scadea si auzeau zgomote ciudate. Acestea nu mai tin de imaginatie.
Oamenii de stiinta care au investigat locurile bantuite au descoperit ca in acele case exista o sursa ce provoca frecvente scazute (infrasunete). Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acele campuri electromagnetice provocau acele senzatii ciudate.
http://www.descopera.org/paranormal-case-bantuite/

Asa este. Am auzit si eu despre chestia asta. Dar despre fimari ce parere ai. Nu ma refer in cele in care apar enttati ca eu cred ca sunt trucate. Dar am vazut niste filmari in car sunt surprinse zgomote in case in care nu este nimeni. De exemplu fimarea din casa din Iasi de la OTV

Stiinta a dat o explicatie rationala, nu uita de acel test in care au transformat o casa normala in una bantuita

Stiinta a dat o explicatie rationala, nu uita de acel test in care au transformat o casa normala in una bantuita

Ce fel de test?

Simularea unei case bantuite
Un doctor psiholog din Marea Britanie, numit Richard Wiseman a studiat serios aparitiile fantomatice, iar pentru asta a construit el insusi o casa bantuita, in care feomenele infricosatoare sa inceapa la comanda. Doctorul este de parere ca explicatia fantomelor consta intr-o combinatie in care intra frica, schimbarile de temperatura, campurile electromagnetice si infrasunetele. Toate aceste "ingrediente" duc la senzatii ciudate, clasificate de unii drept fenomene paranormale.
In opinia doctorului Richard Wiseman casele bantuite sunt construite in zone cu anomalii magnetice in apropierea carora se gasesc surse, naturale sau artificiale, de campuri electrice si de sunete de joasa frecventa, situate la limita inferioara a sensibilitatii urechii omenesti.
Dupa studiile realizate de Wiseman, infrasunetele si anumite campuri electromagnetice pot induce o senzatie de disconfort, ba chiar si halucinatii. Totul se intareste daca persoana aflata in acel loc crede in stafii, generand convingerea ca asista la aparitia unor fantome, mai ales daca se afla intr-o casa care se spune ca este bantuita, sau care poate inspira prezenta acestora.
In podelele si peretii casei realizate de Wisemann a ascuns generatoare de campuri electromagnetice si infrasunete, iar in spatele tablourilor a pus ventilatoare ce vor trimite, din cand in cand, curenti de aer rece.
Toate detaliile, arhitectura, zugraveala, mobilierul, a fost elaborat in asa fel incat sa inspire teama, restul urmand sa fie facut de aparatura electronica.
Un asemenea test a fost realizat si difuzat pe canalul Discovery.

Doar odata m-am intalnit in viata cu ceva care chiar mi se pare ca a fost supranatural. Totusi ceva minor. Intr-o seara pe la 4 dimineata, nu stiu cat era ceasul ca de frica dupa nu m-am mai uitat s-au intamplat urmatoarele. Eu dormeam linistit. Pe biblioteca mea erau puse bine o punga cu niste masti mai vechi de prin 80. Stateau acolo de cateva luni. In seara aceea m-am trezit din cauza ca au cazut. Si dupa ce au cazut am auzit un zgomot de nedescris, a un scartait prelungit. In fine a 2-a zi dimineata trezindu-ma crezand ca a fost doar un vis m-am trezit avant acele masti chiar pe jos.

Eu am vazut cand eram mic culmea eram treaz un chip alb ce era nu stiu poate imaginatia mea

Dar cea ce mi s-a parut ciudat a fost urmatorul lucru ca poate mi s-a parut atunci cand am auzit acel zgomot. Eu langa Bibleoteca am niste fotolii si mastile erau chiar acolo. ei nu au cazut pe acele fotolii cum era normal au cazut pe podea adica ceva mai departe.

Sa stii ca nu glumesc adevarul e ca imi era frica isi dai seama eram afara m-am uitat in spatele meu am vazut acel chip alb

Nu stiu. Chiar nu stiu. Ciudat. Poate ti s-a parut.

Creierul nostru e un mare mister

Sunt sigur de asta imi plac conversatile astea despre pananormal

Sau sti ce poate amintirile iti joaca feste poate era un om batran dar fiind mic tu l-ai interpretat gresit

Ma bucur. si cred ca tu meriti funda! dar mai astept raspunsuri si maine cine stie poate vin unele mai bune.winking Nu iti dau funda neaparat pentru ca ai raspuns cel mai bine dar tu te implici foarte mult la fiecare intrebare ca si la asta.

Posibil eram foarte mic pe vremea aia, cosmarurile sunt ceva normal cred mai am si eu parte de ele

Eu in ultimul timp nu prea mai am vise adica cand dorm am numai negru in minte dar asta dureaza putin pana ma scol. S-ar putea sa nu mi le amintesc totusi. Eu de mult nu mai visez des. Dar ma bucur ca nu mai am cosmaruri. doar foarte rar

Ce sa fac cu ea, nu am nevoie de ea sincer miai multumi daca ai citi teoria evolutiei

Ok promit ca atunci cand o sa am timp o sa o citesc. Pare totusi un lucru interesant. Si tot ce mi se pare interesant eu citesc.

Mersi pentru link. Cine stie poate devin si eu ateu.laughing

Nu asta are importanta ca esti agnostic, ateu important e sa gandesti rational

Un sfat am pentru tine fi septic in toate, cunoaste, gandeste rational

| MasterYoda a răspuns:

Sigur, iar daca esti atent, in dreapta ta o s-o vezi pe bunica-ta cu o tava de prajituri in mana...

| Drahia a răspuns:

Pai eu cel putin cred in asta, si se intampla sa se mai arate si ele din cand in cand.
Dar depinde ce fel de spirit e.
Sunt persoane care le pot vedea..care pot vb cu ele.dar astea is alte chestii..ideea e ca se pot vedea, mai ales pe poze, o realizare foarte frumoasa, un film interesant e "Shutter".
Partea cu demoni care vor sa cinduca lumea in eroare nu o cred..dece sa se "mai deghizeze" cand pot sa te posede direct?
Asta e un subiect care nu se mai epuizeaza.ori e creierasul nostru de vina, ori legatura dintre lumi nu e bine stabilitahappy

| xmakexmexhappyx a răspuns:

Si eu am un program, si la fiecare poza pot sa pun un spirit sau o fantoma sau ceva de genul si sa le fac sa para reale..deci..nu prea cred ca trebuie sa crezi in spirite sau ceva asemenea lor

| anonim_4396 explică (pentru xmakexmexhappyx):

Alea sunt poze din 1937( cea mai faimoasa) si a fost verificata de oameni priceputi pixel cu pixeli e 100% reala plus ca in 37 nu existau programe din astea