Dupa Domnul Isus, Apostolul Pavel este cel pe care il iubesc, il respect il admir. El a fost un prigonitor al Bisericii, si in momentul cand L-a intalnit pe Domnul Isus, El s-a lasat transformat de Dumnezeu, a fost prigonit, batut, chinuit, a fost aruncat in temnita, a suferit pentru numele lui Dumnezeu.El a ramas credincios pana la moarte.A socotit ca un gunoi bogatia si faptul ca era printre cei mai invatati din vremea aceea, fata de pretul nespus de mare al mantuirii.El a fost rapit pana la al trei-lea cer.
Ce spui tu s-a intamplat doar in credinta ta, nicidecum in realitate!
In primul rand ucigasul de crestini, si sarlatanul Pavel, nu l-a intalnit pe Isus niciodata!
El nu a fost un prigonitor al Bisericii ci un prigonitor al iudeilor care urmandu-l pe Isus Nazariteanul (retine nu Christos) au creat o SECTA a religiei Iudaice, secta numita a Nazariteanului!
El a schimbat invataturile lui Dumnezeu dupa la indicatiile Diavolului, pentru ca a primit indicatii de la Chrsistos care se afla deja in Imaparatia sa pe ale carui chei le detine si se lauda singur detine Cheile IADULUI!
Pavel a fost prigonit si aruncat in temnita de romani, pentru tradarea pe care a savarsit-o fata de acestia, el ca "agent de influenta" avea datoria sa indeparteze iudeii de invataturile lui Isus Nazariteanul, fapt pe care la inceput l-a facut chiar foarte bine, apoi cand a vazut cati bani se pot face atunci cand:
Faptele apostolilor 4
34 Şi nimeni între ei nu era lipsit, pentru că toţi câţi aveau ţarini sau case le vindeau şi aduceau preţul celor vândute
35 şi-l puneau la picioarele apostolilor"
a luat-o pe linia sa proprie si a incurajat indepartarea iudeilor de credinta lor traditionala, atragandu-i catre un cult bisericesc, inventata de el insusi!
El a suferit pentru faptul ca si-a tradat stapanii, care erau stapanirea romana (pentru c Pavel era cetatean roman) si clerul iudeu (pentru ca pavel era de religie mozaica)
Explica-mi te rog unde este "cerul" in care a fost rapit Pavel?
Isus nu a fost Domn, si nici un Christos adevarat!
Pentru ca Christos inseamna UNSUL, iar ungerile se faceau numai in FUNCTII INALTE!
Isus desi a dorit sa devina REGE (adica sa fie UNS ca rege) nu a mai ajuns sa fie UNS pentru ca a fost arestat si crucificat inainte de a fi UNS!
Si astfel cuvantul de Rege/Domn a ramas numai ca bataaie de joc pe o tablita prinsa de cruce, pe care scria in batjocura INRI!
Catusi de putin!
Tu ma vezi pe mine capabil sa inventez cotorul de la varza?
Aceste teorii sunt cunoscute de foarte demult, doar ca au fost ascunse cu grija si pomenite in cercuri stranse.
Acum cu Internetul, cand s-a produs revolutia informatiei, iata ca aceste secrete au aparut la suprafata tocmai pentru ca Internetul ofera anonimitate, si astfel detinatorii acestor "secrete" au putut da in vileag "marea taina" fara sa riste nimic!
Halo, nu eu zic ca Legea lui Dumnezeu este GUNOI ci o zice chiar apostolul tau Pavel, si o zice chiar in Biblia ta, asa ca de ce ma acuzi tu pe mine s nu ii acuzi pe Pavel si Noul sau Testament?
Halo, cum sa isi schimbe Dumnezeu legile din 5 in 5 minute (1 an pentru tine este 1 secunda pentru Dumnezeu), pai Dumnezeul tau o fi vreun smecher tombonist fara cuvant?
sau nu stii ce zice in Maleahi 3:6 „Căci Eu Sunt Domnul, Eu nu Mă schimb;
Poi unde am ajuns ca sa spunem si chiar sa sustinem ca Cuvantul lui Dumnezeu este un kk-maka si el isi schimba legile exact dupa interesul tau?
Poi cine te crezi tu pacatosule de il contrazici tu pe Dumnezeu?
Chiar nu ti-e frica de El?
Faptul ca nu exista nicio lege care sa interzica fumntul sau consumul de droguri poate fi pus tocmi pe seama lui Dumnezeu caruia poate ii convine ca cei care il slujesc sa consume droguri mistice!
Poi religia nu este tot un DROG?
Ia intreba-i pe marii filozofi ai omenirii despre tema asta!
Tu ai cumva impresia ca prin gura sarlatanului fals apostol pavel care zice ca Legile lui Dumnezeu sunt un GUNOI., a vorbit chiar Dumnezeu?
Poi eu zic mai degraba ca prin gura lui a vorbit Dracu, ca asta avea intentia sa se urineze pe legile lui Dumnezeu ca sa fie chiar el Diavolul crezut ca Dumnezeu!
Sau tu chiar nu stii cine este Dumnezeul vremurilor de acum?
Pavel a murit pentru ca i-a tras in piept pe romani vezi raspunsul pe care l-am dat anterior unei domnisoare
Mda, asa zici tu si marele amagitor, ucigasul de crestini Pavel, cel care doreste sa va indeparteze de Calea lui Iisus si Legile lui Dumnezeu ca sa va atraga catre Iadul a carui stapan este Christos (si nu rabinul Isus nazariteanul) adica pe calea cea atat de amagitoare a Diavolului.
Din pacate pentru tine, Isus te invata exact inversul celor afirmate de tine,. versete gresite pe care le-ai preluat de la amagitorul Pavel!
Iata dovada:
Luca 10 25. Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând:
Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti?
27 Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
sau
Galateni 3.12 Însă Legea nu se întemeiază pe credinţă ci ea zice:,, Cine va face aceste lucruri, va trăi prin ele`
si iata ce te invata Pavel a carui cale catre Iad o urmezi;
Romani 3.27. Deci, unde este pricina de laudă? A fost înlăturată. Prin care Lege? Prin Legea faptelor? Nu, ci prin Legea credinţei.
Ar trebui sa te gandesti bine a cui cale alegi sa o urmezi?
Calea lui isus sau calea inversa a lui Pavel!
Ce crezi, a cui cale duce catre mantuire?
Calea a luiI isus sau cea a lui Pavel?
este cumva pavel mantuitorul?
Nu de alta dar eu nu am auzit ca Pavel sa fie vreun Mantuitor si cred in continuare ca Isus este mantuitorul!
Atunci cum iti permiti sa neglijezi invataturile lui Isus si sa le urmezi pe cele ale ucigasului Pavel?
2) Isus nu a murit pentru spalarea pacatelor omenirii, ci a murit doar pentru salvarea vacilor si junincilor a caror sacrificare a fost inlocuita cu eucharistia (daca stii ce este aceea?
Oamenii aveau destul "detergent" pentru spalararea pacatelor, si nu aveau nevoie de sangele lui Isus, pentru ca foloseau exact "detergentul" recomandat chiar de Dumnezeu, (sau Dumnezeu este prost si nu stie ce vorbeste?) dupa cum vedem si in acest verset biblic in care chiar Pavel recunoaste existenta detergentului divin pentru spalat pacatele oamenilor:
Evrei 9.13. Căci dacă sângele ţapilor şi al taurilor şi cenuşa
junincii, stropind pe cei spurcaţi, îi sfinţeşte spre curăţirea trupului,
14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos,
Intr-adevar Dumnezeul acestui Veac, e diavolul, 1 Ioasn 5:19 (noul testament) dar la fel e adevatar ca cea mai mare minciuna a lui, si inselatorie este sa ii faca pe cei cu mintea intuncecata, 2 Cor 4:4 sa creada ca el( satan) nu exista. Asta schimba un milion de lucruri. de aia nu apare direct in Versetele din Tanach. dar este o compilatie care include si parti din Toras, care are Geneza 3.15. fara acest text nu au sesn nici o religie, nici credinta, nici tu si eu. nici ateismul,. care fara Dumnezeu nici un ar exixta. Si in plus de asta, de cer atatia atei scriu pe sectiunea religie. oare nu o fac sa ii faca si pe altii tot atei? nu e si asta un fel de convertire la ceea ce cred altii¿?¿?¿
In prima parte ai mare dreptate, dar as mentiona ca in Tanach Diavolul este chiar Dumnezeu, adica Marele Zeu al Intunericului care pana la Geneza/Facere 1.4 habar nu avea ca Lumina este buna, si asta este doar una din dovezile ca El este un Zeu al Intunericului care a trait/vietuit mereu doar in bezna, ba chiar se supara pe sarpe (simbolul intelepciunii si nu Diavol ca in crestinism) cand in gradina Edenului ii spune lui Adam sa guste din fructul oprit al CUNOASTERII BINELUI si a RAULUI, dovada ca omului era interzis accesul la "lumina cunoasterii"!
Partea inn care faceai referiri la o compilatie care include parti din Torah. nu am inteles-o, poate iti faci timp sa-mi-o explici mai clar cand vei avea timp si bunavointa.
Atei scriu pe sectiunea religie doar pentru ca religiosii nu pot pricepe ca religia si credinta lor este ceva ce tine de intimitatea lor, si astfel ei iasa pe net/forumuri publice, sa le umple de smacul fetid care le-a fost lor strecurat in capetele lor trepanate prin studiul bibliei si acceptarea DOCTRINEI in timp ce ratiunea lor motaie fiind adormita de drogul care se cheama religie.
Noi ateii suntem un fel de copii din povestea cu hainele imparatului care le arata adevarul celor care cred totul a proasta, adica la fel ca in povestea in care imparatul umbla in curu gol atat vreme cat nu a fost un copil sa demaste acest lucru!
Bine, totusi, tu in ce crezi ca se poate gasi adevarul?¿ eu la fel am cautat adevarul si studiind Biblia, scopul meu era sa dovedesc ca nu au dreptate. acum am 4 ani de scoala Biblica continua, chiar daca am 22 de ani. Am inceput cu Coranul, in Spania am sutdiat intr-o moschee marocana.Am vazut multe contradictii, si nu m-au convins.in ungaria, Reformatismul, caruia ii cunosc toate detaliile. Tatal meu e protestant, si de mic am cresctu cu asta, dar nu practic religia respectiva, de aceea am si schimbat. Mama e ortodoxa, dar vazand ipocrizia ce e acolo, am renuntat sa mai vorbesc cu preoti, si sa imi zica ca caile Domnului sunt incurcate. Acum, dupa ce am pus intrebari despre Dinozauri, extraterestrii antici, care vizitau omenirea primitiva, dandu-se dumnezei, piramidele care sunt pe toate continentele,uriasii de odinioara, cercetarea stiintei si evolutiei,ascultand discursurile lui Davkins si Hopkins, preferatul meu fiind Michio Kaku, cautand printre ce a facut Edvard Ledskalnin, cu Coral Castle-ul lui, Raelineni, singurii care au putut da raspunsuri satisfacatoare, au fost cei care onoreaza si in prezent-Dumnezeu lui Avraam Isaac si Iacov, Si Dumnezeul lui Moise, care nu cred in Iadul Vesnic, nu se implica in nici un razboi, nici in politica, si care pentru multi par ciudati, dat te asigur ca nu sunt( sunt prejudecati si aparente), sunt Martorii lui Iehova. Daca nu aveau raspunsuri logice, si dovezi istorice, prezente, nu credeam. Pe Google sunt o gramada de apostati care scriu tot felul de tampenii despre noi, dar sincer-- tu crezi ca google -ul este o sursa sigura de informatii reale? este o sursa unde fiecare scrie ce vrea, si cand cauti ceva, e foarte putin probabil sa gasesti adevarul despre acel lucru cautat( la fel e si cand cauti info despre Tanach) gasesti tot felul de lucruri, care cred ca nu sunt tocmai asa, cum scrie pe Google. Eu iubesc stiinta, dar vreau si dovezi ale evolutiei, nu doar teorii care se bat cap in cap, si dovezi ca nu sunte singuri in univers. sunt rezonabil, daca chiar exixta, le-as vrea...
Adevarul il gasesti numai in REALITATE.
Asa ca nu cauta adevarul chiar in inima minciunii,(adica in religii) cand el este chiar in jurul tau!
Important este sa intelegi bine realitatea, si asta se face INVATAND si cultivandu-te, si renuntand la credinta pentru STIINTA!
Faptul ca tu nu vrei sa accepti dovezi ale evolutiei nu inseamna ca evolutia nu este cea mai profund documentata teorie stiintifica, dar pozitia ta scoate in evidenta faptul ca nu judeci cu aceeasi unitate de masura, si anume la faptul ca nu ceri si dovezi care sa adevereasca ca tocmai Yahwe a creat Lumea si Viata si numai cu 6 000 de ani in urma!
Biblia esteo carte scrisa de evreii antici, care au fost inspirati divin numai la pasajele etice. Creatorul Universului A inspirat scrierea acestor pasaje si porunci. Din acest motiv, Biblia trebuie abordata cu un ochi deosebit de critic si corectata atunci cand este necesar. Si este necesar. Daca Biblia nu este opera divina, nici Qur'anul nu are cum sa fie dictat de ingerul Jibrail. Toate textele religioase au fost scrise de oameni.
Biblia este o colectie de carti umane. Autorii ei au fost evreii unor anumite epoci, iar ei au fost inspirati divin numai la pasajele etice. Din acest motiv, Biblia trebuie analizata cu un ochi critic si corectata. Numai un naiv ignorant si cam prostut o poate crede opera divina. OK?