Ca o femeie întreagă la cap ce nu dorea să devină sclava bărbaţilor, a fost izgonită din regatul misoginilor frustraţi şi dezaxaţi (să fie exemplul nesupunerii pentru celelalte).
Ce pretenţii poţi avea de la basmele unei religii misogine, concepute de bărbaţi, care se considerau buricul Pământului?
"De ce a fost acesta izgonita din Eden?"
-pentru ca s-a revoltat si nu a dorit sa se supuna barbatului.
Parerea mea : femeia si barbatul sunt doua fiinte complementare la fel de importante.
Nici unul sef si nici unul supus.
Sunt egali.
Da,prima oara a creat femeie si barbat. I-a creat. Buna observatia ta.
Apoi spune ca a luat din coasta lui si a facut o femeie.
Intre a crea si a crea dintr-o coasta e diferenta.
Cred ca s-a vrut a se sublinia faptul ca,odata ce femeia a fost luata din barbat si modelata, aceasta este prin natura supusa barbatului pentru ca a fost luata din el.
Intr-un fel daca el nu exista, nici ea nu ar fi existat.
--Religia a dorit ca femeia sa "stea tacuta ","sa nu invete pe altii" si "sa nu vorbeasca in fata altora", conform cartilor religioase de parca nu ar detine organul numit CREIER.
--Lilith, in schimb, nu a fost supusa ca Eva si nu a avut intentia de a se umili. Respect de sine se numeste.
Biserica nu accepta asta.
E normal sa o bage in scena pe Eva pentru a scoate in evidenta cat de rau este sa nu te supui si sa nu fi ascultatoare si sclava.
E urat in fata lui dzeu sa nu fi supusa.
Deci, Eva cea supusa si umila si mai ales cea care a mai si ales pacatul si l-a tras si pe barbat in mocirla, tot oaia neagra este.
Si Lilith la fel, oaia neagra.
Deci cum o dai nu e bine
La naiba cu toate astea.
Biblia nu specifica ca eva este sau a fost de vina pentru problemele aparute in urma neascultarii. din contra, in romani 5:12 se spune ca printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat moartea, cu referire la Adam. prin urmare, daca adam era mai bun, mai breaz, evita sa incalce porunca divina. dar a cedat sotiei lui si asa aman2 poarta vina egala.
Am o intrebare pentru tine. De ce Lucifer e diavol acum?
De ce Moş Crăciun e Santa?
Ai greşit destinatarul. Nu alimentez basme prosteşti.
Pai vad ca ti-ai raspuns singura la intrebarile despre Lilith.
Asa ca eu iti spun doar despre Biblie si anume ca este FURATA de la o alta religie, si modificata in mod mincinos ca sa corespunda sarlataniei crestine!
kaynmaincallme întreabă: