Are, vezi ce zice tovarasul slayer. De-ar sti el ce mega-trupa are ca nick, poate si l-ar schimba. Muzica aprobata de biserica trebuie sa te faca sa te simti mic, impotent, ca o frunza in bataia vintului si la dispozitia lui dumbniedzau.
Absolut deloc! Iti recomand ceva mult mai bun - https://youtu.be/WGdpasuYYYU
Nu îmi place Heavy Metal. Oi asculta eu muzică cu conținut explicit dar nu sunt satanist.
Bine, Necrofagia nu e hm. Iar metalul nu e satanist in general. In alta ordine de idei, daca tot iti pierzi timpul si energia cu spoveditul, de ce iti mai bati capul ce asculti dupa aia? Oricum se iarta orice, mai putin sinuciderea, ca ramane godporatia fara oite care sa cotizeze bani...
Depinde ce melodii. Atât trupa Paraziții cât și Bug Mafia au melodii în care nu înjură ba chiar au un mesaj pozitiv, cum ar fi Egali din Naștere, Instigare la cultura și Cine e cu noi sau Fara cuvinte de la Bug Mafia.
Dar de ce ai asculta muzica d-asta? ce iti creeaza in minte? la ce te duce cu gandul, ce simti cand asculti muzica asta? Daca te duce catre prostii, sau daca iti da o stare care sa te simti puternic, sau daca iti da o stare de sictireala pentru oameni sau mai stiu eu ce stari care nu au ca scop pacea, iubirea, bucuria, atunci inchide muzica si iesi la alergat afara
Si daca muzica aia ii da o stare de pace si iubire ce facem?
Atunci poate sa o asculte, dupa parerea mea. Pentru ca in lume nimic nu e rau, noi dam sens raului. Gen, eu daca am un cutit, pot sa il folosesc sa imi prepar hrana sau pot sa ucid. Asa si cu injuraturile, daca tu injuri cu un duh de iubire, pai aia nu mai e injuratura e o binecuvantare. E mai complicat pentru tine, nu stiu cum sa ma fac inteles. Sensul rau il dam noi din inimile noastre, noi injuram cu rautate atunci cand si in inima noastra e rautate, nu prin cuvintele noastre. Cuvintele sunt un mod de exprimare, la fel ca si gesturile. Ceea ce conteaza e in inima noastra. Sper ca m-am facut inteles.
Atâta vreme cât o melodie, un gen muzical, te tulbură și îți face prin versuri sau linia ei melodică o stare care duce spre păcat, nu e prea ok că asculți.
Spovedania în sine nu te mantuieste.
Dar o pocainta reala te va ajuta, prin puterea lui Dumnezeu, sa renunti la orice nu Il onoreaza, orice păcat sau lucru nepotrivit.
Deci. nu e ok. Muzica nu e neutra, asa cum am vrea sa credem.
BebelushMumosDagut întreabă:
BebelushMumos11 întreabă:
LisaJulie întreabă: