Nu,pavel spune = daca poti sa stai singur stai asa, daca simti nevoie de o femeie vezi de o nevasta
Nu. "Pacat", dar nu in sens religios, e sa faci cand nu esti in stare sa-i cresti si sa-i educi.
Nu. Pacat mare este sa nu intelegi exact invatura crestina (Evanghelia lui Iisus). Vrei sa nu ai pacate? fa ceea ce te invata Evanghelia :
"Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre,"
(Faptele Sfinților Apostoli – 3/19)
In momentul in care ai inteles perfect Evanghelia esti botezat cu Duhul Sfant :
"Duhul este cel ce dă viaţă; trupul nu foloseşte la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt Duh si viata "
( Sfânta Evanghelie după Ioan – 6/63)
"Şi suntem martori ai acestor cuvinte noi şi Duhul Sfânt, pe Care Dumnezeu L-a dat celor ce Îl ascultă"
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 5/32)
"Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 15/3)
"Şi suntem martori ai acestor cuvinte noi şi Duhul Sfânt, pe Care Dumnezeu L-a dat celor ce Îl ascultă."
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 5/32)
Daca esti botezat cu Duh Sfant, inseamna ca esti si scos de sub Lege :
"Caci pacatul nu va avea stapanire asupra voastra, fiindca nu sunteti sub lege, ci sub har."
(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel – 6/14)
Atata timp cat vrei sa te mantuiesti respectand Legea (cele 10 porunci) te indepartezi de crestinism :
"Cei ce voiti sa va indreptatiti prin lege v-ati indepartat de Hristos, ati cazut din har."
( Epistola catre galateni a sfantului apostol Pavel 5/4)
"Vai vouă, învăţătorilor de Lege! Că aţi luat cheia cunoştinţei; voi înşivă n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre i-aţi împiedecat."
(Sfânta Evanghelie după Luca – 11/52)
Toate citatele sunt din Biblia Ortodoxa, si fac aceasta precizare deoarece celor care nu cunosc Evanghelia nu le vine a crede ca este scris asa ceva. Ei stiu numai ce au auzit de la altii, sau de la preot, si cred ca acela este adevarul. NU! Adevarul il poti afla de la SINGURUL INVATATOR Iisus Hristos ( Evanghelia) :
"Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/8-10)
Si Moise, cel pein care Dumnezeu a dat Legea spune :
"Acesta este Moise cel ce a zis fiilor lui Israel: "Prooroc ca mine vă va ridica Dumnezeu din fraţii voştri; pe EL să-L ascultaţi".
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 7/37)
Evanghelia este un mod de viata, este modul in care traiesc crestinii. Cine nu traieste in acest mod nu este crestin si degeaba face ceea ce am scris pana acum. Duhul Sfant nu sta intr-un loc intinat, deci daca nu traieste cineva asa cum cum scrie in invatatura lui Iisus, va pierde Duhul Sfant
Si acum spune si tu - ce rost mai are intrebarea, cand sunt atatea lucruri care trebuiesc stiute, mult, mult mai importante?
Deci practic cam 99% din omeni pacatuiesti pentru ca folosesc metode contraceptive nu?
Cam așa.
Napspa. Sper ca tu sa faci sex in viata fix odata sau de 2 ori sau cati copii vrei. Dar sub nicio forma mai mult. Si nici sa nu ai orga.sm, ca nu e nevoie, ala e irelevant la femei pentru reproducere.
Să nu îmi zici că tu o de fiecare dată când faci sex rămâi gravidă.
Mă așteptam la așa reacții de la un simplu răspuns la o întrebare, de parcă eu aș fi inventat așa reguli.
Nu le ai inventat, dar crezi cu tarie in ele... acelasi liucru
Ce cred eu e libertatea mea, ce crezi tu e libertatea ta.
Libertatea sa crezi o păstrezi pentru tine. Cand ajungi sa le impui altora ce crezi tu, lucru facut prin primul răspuns, interferezi cun libertatea lor.
Exagerezi. Niciodată nu am impus ideile mele cuiva. Personal, îmi este absolut indiferent dacă va respecta aceste lucruri sau nu. Doar am răspuns dintr-o perspectivă creștină. Tu dacă nu crezi în astfel de idei, de ce nu păstrezi pentru tine? Doar îți exprimi o părere, nu? Asta am făcut și eu.
Eu nu am exprimat nimic. Doar ti am cerut tie prin intrebari indirecte sa iti explici afirmatiile.
Netul e plin de explicații, poți căuta. Nu vreau să mă faci prin forme indirecte o fanatică naivă care vrea să manipuleze.
Este vorba de faptul că copiii sunt o binecuvântare, iar aceste metode alungă binecuvântarea. Dacă Dumnezeu vrea să îți dea copii, ți-i dă. Dacă te împotrivești, este ca și cum ai sta împotriva voii lui Dumnezeu.
Isus cati copii a facut?
Nu a făcut copii.
Ok, sa-i luam la rand pe altii: Ioan Botezatorul, Apostolul Ioan, Apostolul Pavel, etc.
Ce a fost cu ei?
Cati copii au facut ei?
Nu au făcut copii.
Si atunci de ce ar fi un pacat sa nu faci copii?
Nu e păcat, dacă nu întreții relații sexuale. Doar am scris și acel „Nu".
In Biblie nu scrie ca ar fi pacat sa intretii relatii sexuale. Cu sau fara conceput copii.
Scrie că desfrâul e păcat. În Biblie nu scrie că suicidul e păcat, dar încalcă voința Lui Dumnezeu. Același lucru cu contraceptia.
Păi dacă în Biblie nu scrie, de unde știi asta? Plus că niciodată în Biblie nu a existat o cerință de virginitate pentru bărbați. Ibovnicii din Cântarea cântărilor nu erau căsătoriți. Deci dacă sexul liber ar fi fost interzis ar lipsi o carte din Biblie.
Dacă se culca un bărbat cu o femeie, trebuia să se căsătorească cu ea, că de nu vor fi ucisi. Asta sigur era scris undeva în primele cărți din VT.
Zbarci. Casatoria era obligatorie doar in caz de viol si doar daca era fecioara nelogodita/necasatorita. Nu era interzis sa mearga la prostituate.
Era obligatorie și dacă a mințit-o ca să se culce cu el.
Iar zbarci.
In zilele din urma nu e foarte intelept sa ai copii. Poate se vor adeverii cuvintele:" Vai de femeile insarcinate si care vor da tata in acele vremuri"
Chiar daca nu dau doi bani pe Biblie, popi, biserici si religii sunt convins ca este gresit sa nu faci copii, sau sa amani din cauza carierei sau altor tampenii.
Nu este pacat.Dar daca te abtii(sex cu prezervativ da). Fara=reproducere=scopul pentru care ni l-a dat Dumnezeu.
Inmultitiva si stapaniti pamantul, animalele.
AvalohAlyn întreabă: