| Ionutzishugo1 a întrebat:

Este păcat să te masturbezi?

21 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

„Subiectul masturbării este încă unul foarte controversat. Creștinii au păreri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct în numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvântul Său Sfânt, Biblia, păstrează tăcerea asupra acestui aspect. Vă voi spune ceea ce cred eu, dar în mod sigur nu vreau să contrazic ceea ce cred părinții sau pastorul vostru. Opinia mea este că Dumnezeu nu vede onania drept un lucru important. Este o parte normală a adolescenței, care nu privește pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a menționat-o în Biblie. Nu vă spun să vă masturbați și sper că nu veți simți această nevoie. Dar dacă o faceți părerea mea e să nu vă simțiți vinovați pentru asta." El a mai afirmat: „Biblia nu spune nimic despre onanie, deci nu putem ști ce gândește Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este că El nu îi acordă mare importanță. Nu vă va face nebuni, cum zic unii oameni. Deci vă sfătuiesc să nu vă simțiți vinovați."

James C. Dobson (singura organizație creștină populară mai de dreapta ca Dobson este Klanul): https://www.overcoming-lust.com/......turbation/

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns:

Ca sa stii daca e pacat sau nu, trebuie sa ai incredere in cei care iti spun lucrul asta.
Singurul care poate sa-ti spuna daca e pacat sau nu e Dumnezeu, dar din nefericire Dumnezeu e invizibil, orb si surdomut, deci nu-ti ramane decat sa ai incredere in oameni, in oamenii care au scris povestile, in oamenii care citesc povestile si in oamenii care se folosesc de aceste povesti.
Poti avea incredere in ei? Eu zic ca nu si atunci pacatul relativ la o religie sau alta nu exista, pentru ca nu ai cum sa crezi pe cuvant niste oameni care pot fi si mincinosi.
Deci in concluzie nu e pacat sa te masurbezi.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da

| CIaudiu a răspuns:

Si daca un religios tampit iti spune sa nu te masturbezi fara nicio dovada si explicatie logica, gata... asa si faci, ii urmezi sfatul?

Asculta aici ce spune STIINTA:
Masturbarea este o activitate sexuală sanătoasă, iar asta pentru că are numeroase beneficii, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. Există numeroase studii care vorbesc despre aceste beneficii, printre care se numără:

• eliminarea stresului;
• un somn de calitate;
• dispoziţie mai bună;
• relaxare;
• plăcere;
• eliminarea crampelor;
• eliminarea tensiunii sexuale;
• sexul devine mai bun;
• îţi înţelegi mai bine corpul.

Multe cupluri aleg să se masturbeze pentru a explora diferite plăceri, dar şi pentru a evita sarcinile nedorite sau bolile cu transmitere sexuală.

Alte beneficii ale masturbarii:
• Există cercetări care sugerează că ejacuIarea regulată scade riscul apariţiei de cancer de prostată, însă medicii încă nu ştiu exact de ce. De exemplu, în urma unui studiu realizat în 2016 s-a descoperit că riscul de cancer de prostată a scăzut cu până la 20% în rândul bărbaţilor care au ejacuIat de cel puţin 21 de ori într-o lună. Un alt studiu din 2003, arată o legătură similară între ejacuIarea frecventă şi riscul scăzut de cancer de prostată.
• În timpul sarcinii apar schimbările hormonale, iar unele femei pot simţi o dorinţă mai mare de a face sex. Masturbarea este o modalitate sigură care te ajută să elimini tensiunea sexuală în timpul sarcinii şi, în plus, poţi preveni simptomele care apar în timpul sarcinii, precum durerile de spate, crampele sau contracţiile.

Ionutz, masturbarea este un lucru normal, recomandat si benefic atat fizic cat si psihic.

| Ionutzishugo1 explică (pentru CIaudiu):

Eu am întrebat dacă este păcat să te masturbezi.

| CIaudiu a răspuns (pentru Ionutzishugo1):

Este pacat sa asculti de niste religiosi tampiti care habar n-au pe ce lume traiesc.

| Ionutzishugo1 explică (pentru CIaudiu):

Ho ba că eu am întrebat. Nu te mai lua tu de cei care cred în Dumnezeu. Daca nu crezi e fix problema ta.

| doctorandus a răspuns (pentru Ionutzishugo1):

Morala e ca daca nu lasi gravida pe vaduva fratelui tau pana cand naste un baietel, atunci esti un onanist.

| CIaudiu a răspuns (pentru Ionutzishugo1):

Problema mea e ca niste analfabeti sau spalati pe creier cred in ceva inexistent si incearca sa inrobeasca lumea cu acea poveste de doi bani, ducand tot sistemul mondial la un dezastru mai rau decat cel din evul mediu.

| doctorandus a răspuns (pentru CIaudiu):

Te inseli: in Biblie nu scrie ce zice el ca scrie. Nu stie sa citeasca.

| CIaudiu a răspuns (pentru doctorandus):

Nici n-am zis ca scrie asta. Eu ma refeream la general, nu strict despre masturrbare.

| Ionutzishugo1 explică (pentru doctorandus):

Tu ai vreo problema? Am citit Biblia de 2 ori până acum și așa scrie. Daca nu îți convine ceva ne putem programa o "întâlnire".

Prietene, Dobson a citit Biblia de cel puțin patruzeci de ori mai mult că tine. Și s-a consultat mult cu pastori, teologi și profesori universitari de Biblie. Și niciunul dintre ei nu i-a putut spune unde scrie-n Bible de onanie. Dar tu ce mai, ești geniu carpatin, mai deștept decât cei care studiază manuscrisele Bibliei în mai multe limbi moarte (asta e meseria lor, așa cum unii sunt strungari sau dentiști).

Dobson ar face spume la gură dacă ar trece o zi în care să nu citească Biblia. Între o zi fără mâncare și o zi fără Biblie ar alege o zi fără mâncare.

Dobson nu e un psiholog evanghelic oarecare, ci este regele neincoronat al evanghelicilor din SUA.

| angelsforever a răspuns:

Nu, lol.

| h379m3973423 a răspuns:

Este păcat să curvești în mintea ta: Matei 5:28.
Păcatul se petrece în mintea omului, afară doar se vede reflexia a ceea ce este în mintea respectivului. Dumnezeu nu pedepsește sau răsplătește ce este în afară ci înăuntru. Ce este afară este doar dovada pentru ceilalți că Judecata Sa este dreaptă.

Întrebări similare