Este posibil să fi suferit de multe boli, nu cred că le-a ținut cineva evidența.Ar fi putut să aibă diabet, reumatism, tensiune, gastrită etc.
Cica Iisus avea paranoie schizofrenica si era bipolar. Si sincer, sunt plauzibile diagnosticele
Nu cred! Chiar am găsit un articol care vorbește despre asta. Nu știu dacă este adevărat, există și specialiști care Îi apără sănătatea mintală...
Https://ro.m.wikipedia.org/......in_Nazaret
Cică in "Evanghelia dupa Marcu" se spune ca pana si familia lui il credeau nebun. Vecinii la fel. De fapt de asta a si fost omorât: ca era penibil cu iluziile sale si voia sa între in Ierusalim inainte de Sabat. Ar fi fost o blasfemie pentru evrei. Iisus era evreu și din moment ce nu a adus pacea mult așteptata de evrei, ținând cont ca soldatii romani erau in Israel in timpul vietii lui Iisus, a fost vazut ca un lunatic.
Hmm... nu. Isus era normal pentru un evreu apocaliptic din secolul I. Probabil era prea increzut in sine, dar daca nu era increzut probabil nu ajungea profet.
Atunci de ce evreii ortodoxi scuipa pe crestini in Israel? Ca a strans adepti ai sai, ok. Lumea era proasta, dar multi il vedeau nebun.
Evreii au avut din punct de vedere mult de suferit din partea crestinilor. Omoruri in masa asupra evreilor erau destul de frecvente in Evul Mediu si chiar in Rusia tarista.
Si tehnic, ei isi pot da seama ca esti crestin daca esti imbracat ca popa sau calugar, ca altfel nu e scris in fruntea ta ca esti crestin.
Oricum mulți evrei nu îl iau în serios.
Pentru multi evrei este fie un evreu convertit la paganism (adica profet mincinos), fie un mare invatator moral (dar al altora, nu al lor).
De ce?
Pentru că delirul nu e coerent, iar scrierile religioase sunt coerente.
Vrei să transmiți că tu nu crezi că ei comunicau cu Divinitatea - Allah - Dumnezeu?
Nu știu ce năstrușnicii ai citit, dar uite-te în Biblie să vezi cât de consecvent și rațional este Hristos în tot ce spune.