Eu cunosc ortodocsi care se spovedesc si impartasesc in biserici catolice. Daca vrei sa-ti spui necazul in fata unui preot catolic, nu te opreste nimeni sa intri in confesional.
Intrebarea e daca biserica din care faci tu parte iti permite o astfel de... "rocada". Daca biserica ortodoxa nu aproba astfel de practici, mai bine e sa te spovedesti/impartasesti in biserica in sanul careia ai fost crescut.
E ca si cand daca ai avea card la o anumita banca nu ai putea sa scoti bani de la ATM-ul altei banci sau ca si cand avand o cartela de la Orange nu ai putea suna pe cineva care-i pe Vodafone.
Dumnezeu este unul singur, daca este, nu? Iar preotii sunt niste intermediari, asa se spune. Singura oara in viata cand am fost sa ma spovedesc nu m-a intrebat popa nimic de confesiune. As fi putut sa fiu si budist.
Atata timp cat cineva este ortodox, e preferabil sa se spovedeasca si sa se impartaseasca la ortodocsi.
Depinde, eu cred ca da, dar sa urmeze regulile date de catolici, pentru ca indiferent de religie Dumnezeu este acelasi dar cu denumiri diferite
Eu sunt catolica.Din cate stiu preotii catolici nu prea spovedesc si impartasesc, deoarece la noi Taina Sfintei Spovezi se face de la 9 ani.Deci prin urmare ar trebui sa treci la catolici ca sa te poata spovedi si impartasi.La noi botezul se face o singura data.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: