Romania este un stat laic.
Datorita faptului ca peste 80% dintre romani sunt ortodocsi, religia joaca un rol important si in politica. De aceea toti politicienii se pun bine cu preotii. Pentru ca altfel nu ar mai iesi...
Romania este un stat laic doar oficial. In practica nu se aplica. Romanii sunt mult prea credinciosi pentru asta.
Ti-a spus bunicata povesti pulitice? da cu ingeri a uitat sa-ti spuna asa e? in cazul asta pana vei vota si tu, ori pana vei face diferenta intre un stat laic si unul cleric religios, lasa chestiile astea in sama altora care se prisep.cat despre frica am auzit si eu ca popii mananca oameni.si ca oamenii is manipuliti de oricine vrea sa-i conduca.preotii au alta misiune pi pamant.nu ai de unde sti care e, fiindca tu nu ai treaba cu ei.ei vor avea cu tine.candva.
Fii serios pe cine manipuleaza preotii? Te-a indemnat vreodata vreun preot sa votezi cu cineva anume? Vrei sa spui ca tot circul si incompetenta din conducerea Romaniei se datoreaza bisericii? Terminati cu tampeniile astea. Daca tot aveti chef sa vorbiti despre Constitutie ar fi bine sa o si cititi mai intai.
Da am vazut cu ochii mei cum un preot indemna lumea dintr-un sat sa voteze cu Basescu la ultimele alegeri pentru ca citez :"asa vrea Dumnezeu"! Mergea din poarta in poarta si facea asta!