anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este sinuciderea singurul păcat care nu se iartă? Credeți ca aceste ganduri negre vin de la necuratul sa te determine sa ajungi la acest gest necugetat in asa fel sa ajungi în iad? Astfel de ganduri sunt de natura demonica? Menționez ca sunt în cadrul depresiei (gandurile).
De ce sinuciderea nu se iartă, dar crimele în schimba sunt iertate?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se spune ca pacatul care nu se iarta este hula impotriva Duhului Sfant, dupa cum Biblia spune:

Matei 12:31-32 VDC
De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat, dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Eu nu cred, sunt sigur ca gandurile de sinucidere vin de la diavol deoarece viata e darul lui Dumnezeu dat omului iar scopul omului in aceasta viata este mantuirea.
Sinuciderea impiedica orice forma de mantuire si este un gest egoist in care omul care o face se pune pe el mai presus de Dumnezeu, alegand sa-si curme zilele.

Mintea unui sinucigas e napadita de ganduri demonice, intunecata de sugestiile diavolului care asteapta cu sufletul la gura ca persoana respectiva sa faca gestul necugetat, astfel pierzand orice sansa la mantuire.

Se poate considera si sinuciderea o hula impotriva Duhului Sfant.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ai dreptate domnul sleep aka rosalia big grin

| anonim_4396 explică (pentru DracuIa):

E un bullshit bro, îl iartă pe unul ca Ion Ramaru care o omorât o gtamada de persoane, și nu îl iartă pe unul care o luptat 20 de ani cu o depresie sfâșietoare, doar el o îngăduit boala, putea sa îl vindece, sa ii înlăture ideatiile de sinucidere, doar e atotputernic, atotștiutor, știe totul dinainte sa se nască o persoana, știe tot cursul vieții lui, îl iartă pe un psihopat cu 6 crime ca csampar ala,si îl trimite în iad pentru totdeauna pe un om care a fost bun toată viata,asta da dovada de iubire fata de "copiii lui ",dacă e un Dumnezeu drept trebuie sa tina cont de circumstanțe, de problemele avute,de inteligenta fiecărui om,ca pana la urma nu toți știm sa ne descurcam în situații extreme, când nu mai avem părinți, bani, prieteni, și avem o familie indiferenta, Dumnezeu dacă e drept asa cum se relatează, trebuie sa tina cont de unele chestii, nu sa trimita în iad pe cineva care o luat-o razna, a înnebunit de exemplu, ca sunt ogramada de persoane cu studii superioare, genii, care efectiv au înnebunit complet, nu mai erau în deplinătatea facultății mintale atunci cum *** sa judeci un astfel de om? E totul o porcărie! Gata, cred ca ma fac și eu drac laughing

| anonim_4396 explică (pentru DracuIa):

Ala e Marius Csampar man, e youtuber, întra si pe TikTok, cred ca cauta cea de-a 7-a victima idk laughing are 6 crime, i se dăduse sentinta definitiva sa facă închisoare "pe viata " dar vad ca o ieșit după 20 și ceva de ani, apare și într-un clip cu Dani Mocanu. E de etnie rroma, Ion, era roman, de fapt s li tatăl lui Ion Ramaru era și el de asemenea un criminal în serie, fiusu o vrut sa ducă tradiția mai mai departe.

Asta e Marius Csampar
https://youtu.be/9p0rgBLS7wk

Iar asta e ion
https://youtu.be/VG-9TX4G0AI
Asta e mort, ala e viu big grin

14 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Nu cred că e singurul păcat care nu se iartă. Bine, eu nu cred nici în tot ce spune Biblia dar whateva.

Nu cred că sunt gânduri demonice, ci gânduri ce vin ca o consecinţă a unor evenimente, circumstanţe mai puţin fericite.Iar dacă persoana nu e suficient de puternică să le înlăture, cade pradă acestor gânduri.

E tot o crimă, doar că victima şi criminalul sunt aceeaşi persoană.

| halogen001 a răspuns:

Pacatele tin de o religie. Religia e o inventie a omului, deci pacatul e dependent de regulile inventate de niste oameni. Iadul, Raiul, sufletele, spiritele, spiridusii, dracusorii si duhurile sunt fantezii primitive menite sa explice functionarea lumii in absenta cunoasterii reale. Asemenea povesti puerile, fanteziste si absurde sunt utile pentru inselarea omului naiv, credul si nestiutor. Prin stiinta se ajunge la adevar, iar prin credinta se ajunge la minciuna. Omul mincinos nu are dovezi, pentru ca minciuna e ceva fals si atunci pentru a insela alt om are nevoie ca omul nestiutor care nu cunoaste adevarul sa creada minciuna si sa o considere drept adevar si de aceea omul mincinos cere credinta in numele unor personaje inexistente numite zei. Un zeu atotputernic ar avea dovezi reale, nu ar avea intentia sa-l insele pe om si in mod firesc nu ar avea nevoie de credinta omului. De credinta omului are nevoie doar un alt om mincinos, nu un zeu atotputernic care nici nu exista. Un zeu atotputernic care poate face oricand orice nu are nevoie de nimic de la om, deci nu e interesat de om, nu l-ar face pe om, nu l-ar ajuta, nu l-ar pedepsi, nu l-ar rasplati si nu l-ar iubi pentru ca nu are de ce. Pentru un zeu atotputernic si nemuritor (daca ar exista asa ceva), omul nu ar avea nici o valoare. Realitatea ne confirma rationamentul de mai sus. Un zeu atotputernic si iubitor, nemuritor si inteligent nu ar fi facut purici, viermi, paduchi si tantari, pentru ca nu are nevoie de asa ceva si nu ar fi lasat omul pe care il iubeste in intunericul nestiintei sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie. Concluzia e ca un asemenea personaj nu exista, dar e util pentru manipularea naivilor creduli si nestiutori.
Zeul nu exista, deci nu are cine sa ierte sau sa nu ierte ceva. Nu exista nici Iad, nici Rai, nici suflete, duhuri, spirite, spiridusi si dracusori. Moartea e moarte si atat. Nu exista viata vesnica. Nimeni nu are de ce sa dea omului viata vesnica pentru ca nu are de ce. Chiar daca ar exista un zeu, pentru acel zeu omul nu ar avea nici o valoare. Nimic din ce face omul nu ii poate fi de trebuinta unui zeu atotputernic si nemuritor, deci viata vesnica e fantezie primitiva si absurda. Proprietatile fizice ale materiei genereaza viata care e doar o forma de existenta a materiei care se aranjeaza sub forma de viata atunci cand conditiile sunt prielnice pentru asa ceva. Vietuitoarele traiesc, strang resurse se inmultesc si mor. Proprietatile astea pe care le are viata se datoreaza selectiei naturale care inseamna ca orice vietuitoare care poate sa traiasca, sa stranga resurse, sa se inmulteasca si sa moara duce mai departe codul genetic, iar vietuitoarele neadaptate dispar cu tot cu codul genetic respectiv. De aceea avem purici si paduchi. Daca exista un zeu, nu facea asa ceva pentru ca nu avea, nu are si nu va avea nevoie niciodata de purici si paduchi sau de om, iar omul daca era facut de zeu nu era o simpla vietuitoare care traieste, strange resurse, se inmulteste si moare.

| anonim_4396 explică (pentru halogen001):

Dude,eu pe cine sa mai cred acum?laughing nici sa te sinucizi nu poți în ziua de azi rolling on the floor
Nu crezi deloc in cuvântul bibliei? Vad ca mi-o relatat un verset în care într-un fel spune ca sinuciderea este singurul păcat care nu se iartă, ca nu mai apuci sa te mânuiești, în schimb unul ca și Ramaru cu crime multiple poate fi iertat, mi se pare o prostie nu știu, Dumnezeu putea sa evite, sa nu ii îngăduie sa se sinucidă, sa aibă depresie, sa îl salveze, mai ales dacă a fost un om bun, ce Dumnezeu nu știe cu ce se lupta fiecare dintre noi? Doar e atotștiutor, atotputernic, toți avem o limita de-a face fata unei depresii care nu vrea nicicum sa dispară. asta pare un Dumnezeu nemilos, nu iubaret.

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

In mod normal, omul inteligent crede în ce se vede ( cu ochii și cu rațiunea, deci se folosesc pentru a vedea toate simțurile + rațiunea) și nu crede în ce nu se vede (nu crede în ce nu e rațional și fără dovezi).

Eu nu cred nimic decât ce se verifica. Știința e buna pentru ca totul se verifica și e adevăr. Din Biblie nu se verifica nimic. Biblia e o colecție de povesti. Omul nu trebuie sa facă nimic după credință. Totul se face cu știință. Cu credință iți faci curaj și faci o încercare, dar și credința trebuie sa aibă o baza. Dacă se bazează pe minciuna, pe neadevăr, pe lucruri false, atunci acea credință nici credință nu mai e. Se numește direct prostie. Pentru mine Biblia e o carte cu povesti primitive, fanteziste și absurde buna pentru prostirea omului naiv, credul și neștiutor.
Nu exista nici un Dumnezeu. Exista doar materie cu proprietăți fixe, materie care se aranjează sub forma de viata. Avem diverse viețuitoare: bacterii, viruși, plante și animale. Omul e viețuitoarea înzestrată cu cea mai mare inteligență, cu cea mai mare capacitate de a "înțelege" natura, dar tot nu acționează rațional. Executa programul simplu de viețuitoare: trăiește, strânge resurse, se înmulțește și moare. Omul e la fel ca toate viețuitoarele. E programat de selecția naturală sa facă lucruri fără rost și iraționale.

| anonim_4396 explică (pentru halogen001):

"Omul e la fel ca toate viețuitoarele. E programat de selecția naturală sa facă lucruri fără rost și iraționale"
Este o regula?
Cam ce ar trebui sa facă ca " lucrurile sa nu fie fără rost și iraționale "? Sau fiind programați asa cum prezinți tu, alegem cu toții sa facem chestii fără nici un sens? Nu crezi în evoluție? Chiar ne plafonam sa facem chestii iraționale ca asa suntem programați, sau că ne conplacem în bula în care suntem, nu vrem sa evoluam? Sau atât putem? Eu nu știu Men, eu nu sunt vreun tip deștept, geniu, dar putem generaliza în numele tuturor ca fac lucruri greșite, inapte? Iraționale, absurde? Și dacă nu ne înmulțim, cam ce spui despre categoria asta, în comparație cu cea care se înmulțesc? Nu crezi ca e irațional prima categorie vs a doua ( care e rațională) nu asta e scopul nostru, sa ne înmulțim? Ce am putea face mai mult decât a avea un job stabil, o familie, copii? Sa descoperim adevărul? Nu cunoaște nimeni adevărul absolut. happy

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

E o regulă si nu se poate face nimic. Dacă se putea face mai mult se făcea mai mult. Omul face cât poate și ce poate cum face orice vietuitoare. Viața nu are scop si nu e un scop. E exact cum curge apa la vale. Asa sunt proprietățile materiei. Nu e nici inteligență, nici voință si nici rațiune. Pare totul rațional și cu un scop, dar nu e așa. De exemplu înmulțirea. Daca alegem ca scop o viață mai bună, atunci înmulțirea trebuie făcută rațional. Când numărul de viețuitoare e prea mare, lipsa resurselor duce la o viață mai proastă a viețuitoarelor si la limitarea numarului de indivizi care se face automat din lipsă de resurse. Dacă viețuitoarele ar fi mai inteligente s-ar inmulti mai cu masură. Nu o fac pentru că nu au capacitatea de a întelege lucrurile și de a face ce trebuie. Realitatea arată că nu există suficientă rațiune și comportamentul primitiv dat de selecția naturală e cel predominant.
Un om face copii nu pentru binele copiilor. O face pentru binele lui propriu, pentru plăcerea lui și pentru a respecta programul de viețuitoare care se inmulțește automat. Inainte de a face copilul, copilul nu există, deci copilul nu e făcut pentru binele lui pentru ca nu există. Nu poți dori binele a ceva ce nu există, iar ceva ce nu există nu are nevoie de nimic. Copilul are nevoie de ceva doar după ce e făcut. Părintele poate să-i asigure acel ceva copilului dacă vrea și dacă poate. Dacă nu vrea sau dacă nu poate, atunci copilul va trăi mai greu sau nu va trăi deloc. Așa se comportă toate viețuitoarele. Dacă pui drojdie într-un mediu favorabil se înmulțeste. Orice viețuitoare face la fel. Nu e nici o rațiune. E doar programul de viețuitoare. Un om bea alcool, fumează, conduce masina beat sau drogat sau cu viteza prea mare, deci se vede că omul nu e așa de rațional. Ar putea fi mai rațional, dar realitatea arată că nu e. Asta e materia, astea sunt vietuitoarele și asta e realitatea. Concluzia e că totul e perfect. Totul merge la maxim așa cum se poate și exact așa cum trebuie. Legile fizicii si logica nu pot fi încălcate de nimeni și de nimic. Totul e natural. Nimic nu e supranatural sau magic. Așa cum curge apa la vale, tot așa funcționează și viețuitoarele, inclusiv omul.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Pentru că după o crimă normală te poți căi, te poți pocăi, dar după sinucidere nu, că ești mort.

| oykoj98 a răspuns:

Sinuciderea nu se iartă deoarece nu mai ai timp să te căiești de păcatul tău.