Salut, nu cred ca suntem 20 de milioane de utilizatori. Majoritatea " crestinilor" sunt dupa 50 de ani. Am stat in manastire, si am abandonat religia dupa 4 ani.
Ai abandonat credinta in Dumnezeu sau religia ortodoxa? Religia ortodoxa au abandonat-o multi, si asta pentru ca au citit Biblia si au inteles-o, dar asta nu inseamna ca au abandonat pe Dumnezeu. Crestin este doar cel csre traieste in conformitate cu invatatura lui Iisus nu cei care apartin unor religii care spun ca sunt crestine. Ce am vrut eu sa spun este ca pe TPU sunt majoritari cei care nu cred in nimic, si isi bat joc de cei care spun altceva decat spun ei
Eu nu stiu daca exista sau nu, am devenit agnostic, parca asa se numeste. Nu am nici un drept sa judec pe nimeni, fiecare da din gura precum considera. Si ateii care sunt cu adevarat atei, sa stii ca sunt indiferenti la opiniile credincioșilor, sau alti membri al altor religii.
Recensamantul ala e o prostie, cum s-a ajuns la scorul ala? Intrebau oamenii daca cred in Dumnezeu si oricide raspundea "DA" era punctat ca si crestin? Ce prostie...
In concluzie, nu oricine spune despre el ca este crestin inseamna ca si e!
Asa e, cum spui tu, totusi sunt foarte multi. Evident este ca adevaratii crestini sunt foarte, foarte putini. De regula oamenii spun ca sunt crestini pentru ca apartin unei biserici care spune ca e crestina, iar acest lucru este o absurditate. E ca si cum eu, pentru faptul ca ma duc la spital din cand in cand, atunci cand am o problema, as zice ca sunt doctor.
Asa sunt si enoriasii bisericilor, se duc la biserica atunci cand au o problema sau se duc de frica sa nu ajunga in iad. Cum sa fie cineva crestin daca el nu stie ce inseamna asta si nici ce trebuie sa faca? Ei cred ca trebuie sa faca ce spun mai marii bisericii din care fac parte.