Singurii care-l aplica cu sarg sunt Talibanii din Afganistan, deoarece Coranul are mult copy/paste din VT si NT.
De era așa nu mai era omenirea așa.
Cu aplicabilitatea lor, cică nu se pot aplica pentru că nu se pot adapta vieții din zilele astea, lucru cu care sunt 90% de acord.Lumea a evoluat de când s-a scris Biblia.
Moralitate divină. Precum în cer așa-i și pe pământ(ca să par a fi creștin )
Nici n-ar trebui botez. Doar sa alegi in acte cum sa iti cheme copilul. De ce ar trebui sa faci un botez?
Daca VT se aplica si in lumea reala, nici macar evreii n-ar scapa cruzimea zeului evreiesc, ce sa mai zic de restul lumii. Ar fi mai rau ca in Koreea de Nord, sa ajungi sa fii ucis doar pentru un pretins pacat amarat, asa cum s-a intamplat in VT cu Er sau cu ala care si-a varsat samanta pe jos, parca Onan ii zicea.
Evreii de rand sunt spalati pe creier exact asa cum sunt si ceilalati crestini. Nu cred ca toti evreii de pe planeta stiu ca aceasta stafie nu exista, ci doar cei din patura conducatoare. Evident ca cei care stiu asta o sa continue sa preseze crestinismul peste populatie ca sa ramana la fel de spalata pe creier si usor de controlat. Crestinismul nu te face nici pe departe un om puternic, biblia o confirma.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: